پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
مجله ویستا

قلیه ماهی


قلیه ماهی

● مواد لازم :
▪ ماهی پوست گرفته و پاک شده(شوریده- سنگسر- هامور) :: یک کیلو
▪ سیر :: یک بوته
▪ سبزی( گشنیز و شنبلیله) :: ۳۰۰ گرم
▪ تمرهندی :: یک بسته
▪ پیاز :: یک عدد متوسط
▪ زردچوبه و نمک :: به قدر …

مواد لازم :

ماهی پوست گرفته و پاک شده(شوریده- سنگسر- هامور) :

: یک کیلو

سیر :

: یک بوته

سبزی( گشنیز و شنبلیله) :

: ۳۰۰ گرم

تمرهندی :

: یک بسته

پیاز :

: یک عدد متوسط

زردچوبه و نمک :

: به قدر دلخواه

پودر فلفل قرمز :

: یک قاشق چایخوری

رب گوجه فرنگی :

: یک قاشق غذا خوری یا یک فنجان آب گوجه فرنگی

طرز تهیه :

ماهی را به اندازه ی تکه های ۴×۴ سانتی متر خُرد کرده و می شوییم . ماهی که برای قلیه ماهی استفاده می کنیم بایستی بدون استخوان باشد. به همین دلیل ماهی های : شوریده- سنگسر- هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند. سبزی این خورشت شامل شنبلیله و گشنیز، هر کدام یه میزان ۱۵۰ گرم می باشد. پیاز خرد شده را با ۳ قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت می دهیم. سپس سیر و شنبلیله و گشنیز خرد شده، را با آن کمی تفت می دهیم. ماهی را با کمی زردچوبه و نمک، به همراه سبزی ها تفت می دهیم. بعد شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت ۳۰ دقیقه می پزیم. غذا آماده ی سرو است.

نکات تغذیه ای :

این خورشت ، یک غذای محلی خوشمزه و برای نواحی خوزستان است. به علت دارا بودن سبزی و سیر، غذای خوش طعم و خوش رنگی است. ترشی این غذا بوسیله تمرهندی تأمین می شود.

همچنین در تهیه این خورش به جای گوشت قرمز از ماهی استفاده شده است که نه تنها ضرری ندارد ، بلکه دارای فواید بسیاری است. کسانی که دارای چربی خون بالا و یا ناراحتی قلبی هستند، می توانند از این خورشت استفاده کنند ولی به شرط آنکه مواد با مقدار کمی روغن و برای مدت کوتاهی تفت داده شوند.