یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
روزهای خوب معدن داران
بنا به گزارش پرایس واترهاوس كوپر (PWC) درباره معادن و صنایع معدنی در سال ۲۰۰۶، صنعت جهانی معدنكاری از افزایش ۱۶ درصدی هزینهها در سال گذشته دچار بحران شده است.
PWC كه سومین موسسه در نوع خود است اطلاعات مالی ۴۰ شركت بزرگ معدنكاری جهان را جمعآوری كرده كه سهام آنها نشاندهنده ۸۰ درصد ارزش كل بازار صنایع معدنی را به خود اختصاص دادهاند.
به گزارش IMF در سال ۲۰۰۵ تورم جهانی برای كشورهای پیشرفته از نظر اقتصادی بیش از ۲/۳ درصد و برای كشورهای در حال توسعه و كشورهایی كه بازار در آنها در حال شكلگیریست بیش از ۵/۴ درصد بوده است.
افزایش قیمت كالا از طرفی به بالا رفتن خطر درآمد غولهای معدنی جهان كمك كرده است و از طرفی عاملی در سطح هزینه است كه در سال ۲۰۰۵ به ۱۴۱/۵ میلیارد دلار رسید. نویسندگان این گزارش، هیوكامرون و تیم گلداسمیت اعلام كردهاند: افزایش قیمت در صنایع معدنی تحت تاثیر افزایش قیمت نفت و حمل ونقل، افزایش هزینه انواع انرژیها، هزینه نیروی كار، هزینههای پیمانكاری و قیمت فولاد بوده است. در كنفرانسی كه برای ارائه نتایج این بررسیها برگزار شد همچنین به این نكته اشاره شد كه مقدار بسیار كمی از این افزایش هزینهها را میتوان به افزایش حجم معاملات نسبت داد.
در این كنفرانس اعلام شد: تنها افزایش قابل ملاحظه در تولید كالای خاص مربوط به سنگ آهن است كه ۱۲ درصد افزایش نشان میدهد. در میان تمامی كالاها اكثر معادن با حداكثر ظرفیت فعالیت میكردند و اخلال در تهیه مواد اولیه در مدت كوتاهی جایگزین خواهد شد.
براساس این گزارش، همچنین »تلاش بی امان برای كاهش هزینهها« ی قبلی كه در سالهای ۱۹۹۰ به اجرا گذاشته شد جایگزین یكی از پرحجمترین كارها شد در حالیكه تمركز آن بر هزینهها بود.
با این حال در گزارش آمده است: رویكرد تجدیدنظر شده شایسته است و سوالات چالشبرانگیزی را در تضمین قطع رتبهها و قیمتها در برنامههای معدنی مطرح میكند كه به حداكثر شدن درآمدها منجر میشود. به این ترتیب صنایع معدنی با چالشی مواجه خواهند شد كه برای تایید حاشیه اطمینان قیمت كالاها باید كاهش یابد.
خوشبختانه این شرایط به نفع معدنداران بود. قیمتها از نخستین تحلیلی كه در سال ۲۰۰۲ صورت گرفت ۷۵۷ درصد افزایش در سود خالص نشان میداد یعنی از ۵/۲ میلیارد دلار در ۴ سال پیش در سال ۲۰۰۵ به ۴۴/۷ میلیارد دلار رسید.
به نظر میرسد ارزانترین محلها برای صنایع معدنی در سال گذشته آمریكای لاتین و آسیا بودهاند. این گزارش برای این نتیجهگیری به هزینههای عملیاتی پایینتر در این بخشهای كره زمین و كیفیت رسوبات معدنی استناد میكند.
كومودیتی وایز، تولیدكننده مس بهترین EBITDA را در سال ۲۰۰۵ تولید كرد در حالیكه در بخش سنگ آهن و زغال سنگ هم عملكرد خوبی داشت.
میزان درآمد نقدی كه در سراسر جهان در سال گذشته میلادی از صنایع معدنی حاصل شد خارقالعاده بود وبه ۵۷/۵ میلیارد دلار بالغ شد درحالیكه این رقم در سال ۲۰۰۴ میلادی معادل با ۴۲/۹ میلیارد دلار بود.
از این درآمد حدود ۱۶/۳ میلیارد دلار بین صاحبان سهام معدنی در سراسر جهان تقسیم شد و ۳۰/۹ میلیارد دلار صرف هزینههای جاری شد كه نسبت به سال ۲۰۰۴، ۳۱ درصد افزایش نشان میدهد. البته سود سهام و سهام قابل خرید بیشتری برای سال جاری اعلام شده كه در این گزارش در نظر گرفته نشدهاند.
از آنجا كه هزینه نقد عملیاتی بالایی برای سال ۲۰۰۶ در جریان است، فشار سرمایهگذاران برای تدارك شركتها برای توزیع بیشتر سهامداران محتمل است. مگر آن كه پیشرفتهای جدید و جذاب یا فرصتهای تملك بیشتری پیدا شود.
البته از ابتدای سال جاری میلادی بازگشت حیرتانگیزی در قیمتها به چشم میخورد. در چهار ماهه منتهی به آوریل امسال، قیمت مس كمتر از ۶۰ درصد افزایش یافت. نیكل سفید و طلا كمتر از ۴۰ درصد رشد داشتند. بنابراین تعجبی نیست كه گزارش امسال را با عنوان »بگذارید روزهای خوب بازگردند« منتشر كردهاند.
نوشین دیانتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست