پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
خودکشی زنانه با کفش
۱۲ خطر در کمین پاهای شماست. این ۱۲ خطر به دلیل استفاده از کفشهای نامناسب به وجود میآیند. پس مواظب این خطرها باشید.
ما به شما میگوییم که هر مدل کفشی ممکن است چه خطراتی را برای شما ایجاد کند و چه ناراحتیهایی را برای پای شما بسازد، با خواندن این مطلب متوجه میشوید که بهترین نوع کفش برای پای شما چیست؟
● کفشهای خطرناک،مشکلهای کفشی
مشکل: پاشنهها را بلندتر نکنید
کفشها هم نقش محافظتی از پای ما دارند و هم به نوعی نقش زیبایی در آراستهپوشی و خوشپوشی ما ایفا میکنند، اما گاهی این محافظان زیبا خودشان مشکلزا میشوند. میدانید کفشها چه مشکلاتی را ممکن است برای شما رقم بزنند؟
هیلاری برنر، متخصص ارتوپدی میگوید: «پاشنه کفشهای زنانه دائما بلند و بلندتر میشود. درواقع حالا متخصصان ارتوپدی یک واژه ساختهاند به اسم شوساید، یعنی خودکشی با کفش. این کفشها مشکلات زیادی را برای فرد استفاده کننده رقم میزنند.» دکتر برنر میگوید، شایعترین مشکلاتی که این پاشنههای چند ده سانتیمتری رقم میزنند پیچخوردگی مچ پا، کشیدگی تاندون و دردهای مزمن هستند. در این مطلب مشکلاتی که برخی کفشها برای استفادهکنندهها رقم میزنند را ذکر میکنیم.
● روی هوا نایستید
مشکل: خارپاشنه
پاشنههای خیلی بلند و حتی پاشنههای متوسط کفشهای زنانه میتوانند مشکلات و دردهای شدید نقطهای را در پشت پاشنه پا موجب شوند. جنس سفت کفش روی نقطهای ایجاد فشار میکند که نوعی حالت غیرطبیعی یافته است که به خارپاشنه «heel bump» شهرت دارد. این فشار باعث ایجاد تورم، وزیکول چربی و درد در ناحیه تاندون آشیل میشود. یخدرمانی و گذاشتن پدهای محافظ پاشنه میتوانند تاحدودی از درد این حالت بکاهند اما بهترین کار، کنار گذاشتن کفشهای پاشنه بلند و استفاده از کفشهای مناسب است.
● وقتی پا پیچیده میشود
مشکل: پیچ خوردن مچ
تمام پاشنههای بلندتر از ۵ سانتیمتر احتمال پیچ خوردن مچ پا را افزایش میدهند. شایعترین حالت پیچخوردگی، پیچ خوردن به سمت خارج است که زمانی رخ میدهد که فرد روی سمت خارج پایش میچرخد. این حالت باعث میشود، تاندون پا بیشازحد کش بیاید و آسیب ببیند. پیچ خوردن حاد و شدید ممکن است حتی باعث پارگی لیگامان شود. پایی که دچار پیچخوردگی میشود باید ثابت و بیحرکت شده و برای آن فیزیوتراپی هم درنظر گرفته شود. ممکن است یک پیچخوردگی شدید باعث شکستگی استخوان قوزک پا و سپس استئوآرتریت شود.
● نوک تیز ممنوع
کفشهای نوک تیز
در خیلی از زمانها این نوع کفشها مد میشوند، اما واقعیت این است که این کفشها بسیار به پا آسیب میزنند و باعث میشوند که تمام انگشتان پا به هم فشرده شوند. اگر به مدت طولانی این کفشها را بپوشید آسیب به اعصاب پای شما وارد میشود و ضایعاتی مثل هامارتوم و بولنیون در پا ایجاد میشوند. فشار زیاد حتی ممکن است باعث ایجاد ترکخوردگی و مشکلات مفصلی در انگشتان پا شود. بونیون یک توده دردناک آزاردهنده روی انگشت شست است که حتی میتواند باعث تغییرحالت انگشت شود. یکی از شایعترین علتهای به وجود آمدن این ضایعه فشار مزمن ناشی از استفاده از کفشهای نوک تیز است. درنهایت انگشت شست کاملا تغییر یافته و بدشکل میشود.
▪ راهحل: نوکهای پهن
حتی اگر کفشهای با نوک تیز دوست دارید، سعی کنید کفشهایی بخرید که نوک آنها کاملا تیز نباشد یا در قسمت نوک، فضای کافی برای انگشتان شما داشته باشد. درضمن میتوانید کفشهایی انتخاب کنید که جنس رویی آنها خیلی سفت نباشد و به پای شما فشار زیادی وارد نکند تا پایتان بتواند از عرض جایی برای خود پیدا کند.
● راحت هستند اما...
دمپاییهای ابری
در کل دمپاییها را نمیتوان کفش یا پاپوش مناسب ارزیابی کرد زیرا این کفشها هیچگونه حمایتی از پا به عمل نمیآورند و حتی پا اینقدر بیحفاظ است که احتمال پیچ خوردن و نیز سایر مشکلات در آن بالا میرود. درضمن افرادی که دچار مرض قند (بیماری دیابت) هستند نباید دمپایی، بهخصوص از نوع دمپاییهای بندانگشتی، بپوشند زیرا این نوع دمپاییها ممکن است باعث ایجاد ساییدگی و ترکخوردگی و زخم شدن در پا شده و این حالتها در بیماران دیابتی ممکن است بسیار جدی شوند. این نکته را هم بدانید که در بسیاری از دمپاییها مسئله قوس و انحنای کف پا درنظر گرفته نمیشود که این حالت هم در دمپاییهای بندانگشت یا اصطلاحا لاانگشتی، مشهودتر است. این باعث میشود که دردهای مزمن و مشکلی به نام پلانتار فاسیا، با استفاده ازآنها شایعتر شود.
● یک تکههای خطرناک
کفشهای پاشنه یک تکه با پاشنه خیلی بلند
کفشهای پاشنه یک تکه با پاشنههای خیلی بلند عموما بسیار سفت هستند و پا را اذیت میکنند. دکتر برنر در این مورد میگوید: «این کفشها بیومکانیک راه رفتن شما را به هم میریزند. کفش شما به پایین فشار میآورد تا نیروی لازم برای راه رفتن را فراهم کند اما کفش بسیار سفت با این نیرو مبارزه میکند. اگر پاشنه خیلی بلند باشد فشار زیادی روی پا و انگشتان وارد میشود و درد استخوانها و حتی افزایش احتمال شکستگی آنها وجود دارد.
▪ راهحل: پاشنه یک تکههای کوتاهتر
اگرچه این کفشها هم خیلی توصیه نمیشوند، اما اگر خیلی عاشق این مدل کفشها هستید و دوست دارید از آنها استفاده کنید، سعی کنید نوعهایی را انتخاب کنید که پاشنه آنها خیلی بلند نباشد. در این گونه کفشها احتمال پیچخوردگی مچ کمتر میشود و احتمال شکستگیهای ناشی از فشار هم در آنها کاهش مییابد. بهتر است که پاشنه پایتان با نوک انگشتان خیلی تفاوت سطح نداشته باشد تا فشار به صورت یکنواخت به کل پا وارد شود.
● عروسکی ممنوع
کفشهای باله و عروسکی
دکتر ورناته میگوید: «برخلاف تصور بسیاری از خانمها، این کفشهای عروسکی کفشهای مناسبی نیستند. پوشیدن آنها مثل این است که روی تکهای از مقوا راه بروید. در این کفشها هیچ طرحی برای حمایت از قوس کف پا وجود ندارد و پا نمیتواند عملکرد مناسبی داشته باشد.» درضمن پوشیدن این کفشها باعث میشود، فشار زیادی بهخاطر حالت نامناسب پاها روی زانوها و کمر شما وارد شود. دردهای مزمن کف پا و خستگی سریع از نشانههای نامناسب بودن این کفشهاست.
▪ راهحل: کفیهای طبی
یک راهحل این است که کفشهای عروسکی و کفشهای باله به پا نکنید اما اگر خیلی این مدل کفشها را دوست دارید و آنها را با سایر لباسهایتان هماهنگ میکنید، میتوانید از کفیهای مناسب طبی در داخل آنها استفاده کنید. این کفیها دردهای خفیف و متوسط پا را کاهش میدهد ولی اگر درد پای شما با استفاده از این کفیها هم باقی ماند تا مدتی از این کفشها استفاده نکنید. این کفیهای طبی را میتوانید از داروخانهها تهیه کنید اما بهتر است با مشورت یک متخصص ارتوپدی یا طب فیزیکی کفی را تهیه کرده که کاملا مناسب پای شما باشند. این کفیها میتوانند انحنای لازم برای پای شما را فراهم کرده و از بروز مشکل درد پا و سایر حالتها جلوگیری کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست