دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
سیاست گذاری در استفاده از فن آوری افزایش راندمان سوخت در تولید برق و صرفه جویی در مصرف سوخت
برخلاف روشهای سنتی تولید برق، در فنآوری افزایش راندمان سوخت برای تولید برق از تلفات حرارت حاصل از احتراق سوخت كه معمولاً در محیط زیست تخلیه و تلف میشود استفاده میشود (CHP). این فنآوری با عنوان حرارت و برق تركیبی یا (CHP) Combined Heat and Power مشخص میشود. با استفاده از این فنآوری میتوان راندمان سوخت مصرفی را به بیش از ۷۵ درصد بهبود و افزایش داد كه با راندمان ۵۰ درصد تولید برق به روشهای سنتی قابل مقایسه و قابل توجه است. بنابراین با استفاده از فنآوری راندمان سوخت در تولید برق (CHP) میتوان تا ۲۵ درصد در مصرف سوخت صرفهجوئی كرد. علاوه بر برتری مذكور به دلیل تولید برق در محل، در فنآوری CHP میتوان از تلفات انتقال و توزیع برق جلوگیری به عمل آورد.
فنآوری افزایش راندمان سوخت CHP در سیاست جدید انرژی دولت به طوریكه در گزارش رسمی دولت انگلستان ذكر شده است عامل مهمی است. منظور از اجرای این سیاست قراردادن كشور انگلستان در شرایط كاهش ۶۰ درصد تولید دی اكسیدكربن تا سال ۲۰۵۰ است. این استراتژی نظریه دولت این كشور را تأیید میكند كه فنآوری CHP در كسب اهداف دولت نقش مهمی بازی میكند. اطلاعات زیر در این باره قابل توجه میباشد:
▪ اهداف فنآوری راندمان سوخت CHP
در سال ۲۰۰۰ دولت برای رسیدن به حداقل ۱۰۰۰۰ مگاوات ظرفیت نصب با كیفیت خوب فنآوری CHP تا سال ۲۰۱۰، هدفگذاری جدیدی را آغاز كرد. در حمایت از این سیاست دولت برای بدست آوردن حداقل ۱۵ درصد برق از فنآوری CHP و مصرف آن در ساختمانهای دولتی تا سال ۲۰۱۰ هدفگذاری كرده است.
▪ كیفیت خوب فنآوری CHP چیست؟
منظور از كیفیت خوب فنآوری CHP تولید برق از طریق افزایش راندمان سوخت و افزایش راندمان انرژی در بهرهبرداری است. برنامه تضمین كیفیت (CHPQA) CHP كه در ماه می ۲۰۰۰ شروع شد با فراهمكردن روش اجرائی برآورد كلیه انواع و اندازههای طرح CHP این كیفیت را مشخص میكند.
روشها و معیارها در استاندارد برنامه تضمین كیفیت CHPQA آمده است. پیشرفت برای رسیدن به هدف سال ۲۰۱۰ تحت عنوان CHPQA به كرات كنترل و نظارت میشود و درمورد فنآوری برنامهریزی شده و نصب شده CHP آمار سالیانه تهیه میشود. به منظور تعیین قابلیت و شایستگی برنامهها از گواهینامهای تحت عنوان CHPQA (برنامه تضمین كیفیت فنآوری راندمان سوخت در تولید برق) استفاده میشود. اطلاعات بیشتر در سایت http://www.chpqa.com در اختیار شما خواهد بود.
▪ استراتژی CHP
نشریه Defra در ماه آوریل سال ۲۰۰۴، استراتژی دولت را درخصوص فنآوری راندمان سوخت در تولید برق تا سال ۲۰۱۰ منتشر كرد. این استراتژی شامل مجموعه كاملی از اقدامات ضروری برای حمایت از رشد ظرفیت CHP به منظور دستیابی به هدف CHP و برنامهریزی برای رشد درازمدت در زمینه این فنآوری است.
به عنوان بخشی از فرایند توسعه، در سال ۲۰۰۱ دولت به منظور تهیه آمار جهت ارزشیابی ظرفیت CHP تا سال ۲۰۱۰ كار خود را شروع كرد و نتیجهگیریها و معیارهای این كار را در پیشنویس استراتژی CHP پایهریزی كرد. بهرحال، با توجه به نیاز به تهیه گزارش نهایی درمورد استراتژی این فنآوری، بررسی مجدد این تحلیل ضروری به نظر میرسید و نتایج این بررسی در نوامبر سال ۲۰۰۳ در وب سایت DTI منتشر شد.
▪ اقدامات در جهت تشویق فنآوری CHP
دولت انگلستان از سال ۲۰۰۰ برای حمایت از فنآوری CHP مجموعهای از دستورالعملها و انگیزههای تشویقی را اعلام كرده است. این دستورالعملها و انگیزهها كه به عنوان استراتژی این فنآوری گزارش شدهاند به قرار زیر طبقهبندی میشوند:
● انگیزههای مالی
▪ معافیت از مالیات تغییر و تأثیر در آب و هوا برای كلیه سوختهای مصرفی تأسیسات فنآوری راندمان سوخت در تولید برق با كیفیت خوب و تولید برق
▪ موافقتنامههای تغییر آب و هوا به منظور ایجاد انگیزه برای كاهش آلودگی
▪ قابلیت و شایستگی برای وجوه سرمایه افزوده (ECAS) جهت تشویق سرمایهگذاری
▪ حذف نرخهای دادوستد (Business Rates) برای نیروگاههای تولید برق به روش فنآوری CHP و ماشینآلات
▪ تخفیف در مالیات ارزش افزوده درمورد تأسیسات خانگی میكرو CHP
● حمایت مالی
▪ برنامه همبستگی انرژی به منظور تشویق CHP در طرحهای حرارتی
▪ طرح واگذاری سرمایه زیست انرژی
● چهارچوب قانونی
▪ طرحهای تجاری و آلودگی محیط زیست انگلستان و اتحادیه اروپا
▪ معرفی مشتقات فنآوری استفاده از حرارت اتلافی نیروگاهها در اتحادیه اروپا
▪ تغییرات مربوط به روش صدور پروانه، بهرهبرداری از ژنراتورهای كوچكتر
▪ تأكید كردن درمورد منافع فنآوری CHP در هنگام برنامهریزی یا هنگامی كه توسعه پایدار بررسی میشود.
▪ به منظور اطمینان حاصل كردن از درك كامل فنآوری افزایش راندمان سوخت در تولید برق، درمورد روندهای نیروگاهها و رضایت از آنها بازنگری كنید.
▪ به منظور تشویق فنآوری CHP تحت عنوان تعهد راندمان انرژی (EEC) از فرصتها استفاده كنید.
▪ از طریق مقررات ساختمان، كاربرد فن آوری CHP را تشویق كنید.
▪ تحقیق و توسعه در فنآوری CHP
▪ مسئولیتهای اجرائی ژنراتورهای كوچكتر را مورد توجه قرار دهید و بهرهبرداری از تولید و توزیع را تشویق كنید.
● توسعه نوآوری
▪ افزایش راندمان انرژی و توسعه فنآوریهای كاهش كربن و برنامههای لازم برای رسیدن به هدف تولید انرژی به مقدار ۱۰۰۰۰ مگاوات با حمایت تراستهای كاهش كربن و صرفهجوئی در انرژی
▪ تشویق انجام آزمایشهای فنی برای ارزشیابی مزایای فنآوری راندمان سوخت Micro- CHP.
● نظارت و مشاركت دولت
▪ پذیرش و تصمیمگیری درمورد مصرف برق تولیدی از فنآوری CHP در ادارات دولتی
▪ تشویق سایر بخشها برای اینكه اینگونه برنامهها را مورد توجه قرار دهند. اقدامات جدیدی را از طریق سازمان تجدیدنظر در برنامه تغییر آب و هوا به شما معرفی میكنیم. برنامه تغییر آب و هوای انگلستان سال ۲۰۰۶ را در سایت UK Climate Change Programme ۲۰۰۶ ملاحظه كنید.
▪ به منظور مورد توجه قراردادن بعضی از نگرانیهای مربوط به تأثیر اولین فاز فنآوری CHP، بهرهبرداری از CHP در دومین فاز در سازمان برنامه ملی انگلستان به طور كامل مطالعه خواهد شد. درمورد پیشنهاد ایجاد بخش جداگانهای برای نیروگاه موجود CHP با كیفیت خوب و نیروگاه جدیدی كه با فنآوری CHP برق تولید كند، دولت مشاوره به عمل خواهد آورد. همچنین دولت درمورد پیشنهادهای مربوط به فنآوری CHP جهت تعیین محل مناسب براساس آلودگی تاریخی در بخش فنآوری CHP با كیفیت خوب مشورت خواهد كرد. به علاوه دولت درمورد داوطلب جدید برای ساخت این فنآوری جهت انجام اقدامات لازم نسبت به شرایط قبل بررسی به عمل خواهد آورد.
مطالعه برنامه تغییر آب و هوا برای دولت تعهد به وجود میآورد و دولت براساس آن متعهد میشود درمورد اقدامات مربوط به صدور پروانه و معافیت و بهرهبرداری از فنآوری CHP و هزینه و مزایای اینگونه بهرهبرداریها مطالعه كند.
منبع : Chp@defra.gsi-gov.uk. Defra Website
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست