یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

تخم‌مرغ شناسنامه‌داربخرید


تخم‌مرغ شناسنامه‌داربخرید

زمانی که برای خرید تخم‌مرغ به سوپرمارکت می‌روید، برخی از تخم‌مرغ‌ها تاریخ‌دار و در بسته‌بندی‌های کوچک و بزرگ هستند و برخی دیگر با آنکه رویشان تاریخ تولید و انقضا درج شده اما به‌صورت باز به فروش می‌رسند...

زمانی که برای خرید تخم‌مرغ به سوپرمارکت می‌روید، برخی از تخم‌مرغ‌ها تاریخ‌دار و در بسته‌بندی‌های کوچک و بزرگ هستند و برخی دیگر با آنکه رویشان تاریخ تولید و انقضا درج شده اما به‌صورت باز به فروش می‌رسند...

هرچند سازمان دام‌پزشکی کشور تصویب کرده تخم‌مرغ‌ها به‌صورت شناسنامه‌دار به بازار عرضه شوند اما اجرای این ضابطه اجباری نیست به همین دلیل برخی از تخم‌مرغ‌های تاریخ‌دار، بسته‌بندی نمی‌شوند. از طرفی دیگر، همه مرغداری‌ها شرایط لازم را برای بسته‌بندی ندارند به همین دلیل فعلا این طرح اجباری نشده و این ماده غذایی به روش سنتی به بازار عرضه می‌شود.

در کنار این مسایل، موضوع دیگری که اهمیت دارد این است که اجباری?کردن طرح شناسنامه‌دارکردن تخم‌مرغ‌ها، درصدی بر قیمت این ماده خوراکی خواهد افزود که در این شرایط، چنین طرحی به صلاح و به‌صرفه نیست.

تخم‌مرغ، محصولی پروتئینی و فسادپذیر است که ورود آلودگی‌های سطح پوسته، شانه، محیط اطراف و... از طریق شکستگی یا ترک خوردگی‌ها باعث فساد میکروبی یا شیمیایی در آن می‌شود.

علاوه براین به صورت طبیعی در سطح پوسته و نیز داخل سفیده آن لایه‌های محافظ و ایمنی وجود دارد که در اثر دستکاری با تماس محیطی از بین می‌رود و باعث می‌شود آلودگی از منافذ پوسته به داخل تخم‌مرغ نفوذ کند.

بنابراین توصیه می‌شود هنگام خرید، نوع شناسنامه‌دار (بسته‌بندی شده و تاریخ‌دار) آن را بخرید زیرا علاوه بر اینکه در فرایند بسته‌بندی، تخم‌مرغ‌های پوسته کثیف، ترک‌خورده و شکسته حذف می‌شوند، لایه‌های محافظ هم از دسترسی محیطی دور می‌ماند.

از سوی دیگر، فقط در شکل‌ بسته‌بندی تخم‌مرغ می‌توان تاریخ تولید را کنترل کرد و بهترین زمان مصرف و شرایط نگهداری درست را متوجه شد. در ضمن، بسته‌بندی تخم‌مرغ امکان ردیابی محصول معیوب، غیربهداشتی یا ناسالم را برای مشتری و دستگاه‌های نظارتی فراهم می‌کند.

دکتر آراسب دباغ‌مقدم

متخصص بهداشت موادغذایی