شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
خودروهای یانکی در ایران از شایعه تا واقعیت
آفتاب: واردات خودروهای آمریکایی فعلا در حد یک خبر است. البته نه اینکه واردات آنها ممکن نباشد اما تا زمانی که مراکز خدمات پس از فروش خودروهای جنرال موتورز را با چشمان خودمان در سطح شهر نبینیم، نمی توان آن را باور کرد.
با اینحال فرض محال، محال نیست و اگر زمانی همانطور که یک شرکت واردکننده مدعی شده، پای این یانکی ها به بازار داخل باز شود، باید انتظار دیدن چه خودروهایی را داشته باشیم؟ در خبرها اعلام شده نوادگان شرکت جنرال موتورز برای واردات به کشور اعلام آمادگی کرده اند که در این صورت باید انتظار داشت چشممان به جمال مدل هایی از برندهای معروف کادیلاک، شورلت و GMCروشن شود.
البته باور اینکه شرکت وارد کننده از همان آغاز با توجه به هزینه های بالای مجوز، واردات هر چهار برند را همزمان آغاز کند کمی دشوار به نظر می رسد و از این نظر واردات محصولات کادیلاک و شورولت در اولویت قرار خواهند گرفت.
به همین بهانه نگاهی داریم به ویژگی های و رقبای مدل هایی از این دو برندکه در صورت وارداتشان کاملا بازار را با خوشی و اتفاقات جدیدی روبرو خواهند کرد و معیارمان هم مشخصات خودروهای عرضه شده در بازار آمریکاست.
● از کجا و چگونه؟
مسئولین شرکت واردکننده می گویند این خودروها قرار است مستقیما از آمریکا به وسیله شرکت فیدال فرانسه وارد شوند. فیدال، شرکتی بین المللی در زمینه خدمات حقوقی است و نماینده این شرکت هم قبلا اعلام کرده بود که می تواند به ایران در زمینه مبادلات تجاری و عملیات بین المللی بانکی کمک کنند. واردکنندگان هم تاکید دارند قبلا تعداد محدودی خودروی آمریکایی را به منطقه آزاد ارس وارد کرده اند و حالا قرار است به بازار سایر نقاط کشور هم آنها را تزریق کنند.
با اینحال از نظر قانونی منعی برای واردات این محصولات به کشور وجود ندارد و در زمینه مبادلات خارج از کشور باید گفت در حال حاضر حتی خودروهای کره ای و آلمانی هم از طریق یک واسطه سوم وارد کشور می شود. البته در این زمینه نمی توان بی اطلاعی و سکوت مسئولین مرتبط را هم نادیده گرفت که برآیند تمام این اتفاقات باعث می شود نتوان از الان دورنمای واضحی را در این زمینه تصور کرد.
● شورولت کامارو
اگر از بین تمام یانکی ها فقط پای کامارو به خیابان های ایران باز شود، برای خیلی ها کفایت می کند؛ خودرویی که هنوز هم مدل های دهه هفتادی آن در خیابان ها غرش می کنند. با قیمت پایه ۲۳ هزار دلاری، موتور V۶ را به خریدار عرضه می کند که ۴۲۶ اسب بخار ناقابل قدرت دارد درحالی که با همین قیمت در آمریکا می توانید جنسیس کوپه دو لیتری توربو بخرید.
کامارو اگر پایش به ایران برسد تقریبا با هر قیمتی خریدار دارد و بدون شک بازار بسیاری از خودروها از قبیل جنسیس کوپه تا کوپه های لوکس آلمانی را تصاحب می کند چون تا دلتان بخواهد در آن امکانات مناسب دیده می شود و این دقیقا چیزی است که خیلی ها به دنبالش هستند. البته این هنوز آخر کار نیست چون با پرداخت ۶۰ هزار دلار (هم قیمت یک هیوندای سنتبال) موتورهای V۸ با قدرت ۵۸۰ اسب بخار را هم تجربه خواهید کرد که مسلما کسی نمی تواند در مقابل وسوسه آن بی توجه باشد.
رقبا: می توان جنسیس کوپه را در اندازه های آن دید. البته اگر روزی فورد موستانگ پایش به ایران باز شد، باید آن را رقیب اصلی کامارو دانست.
قیمت احتمالی: مدل پایه حدود ۱۷۰ میلیون
● شورولت کوروت
شورولت کورت از آن دست خودروهایی ست که پیش از این با پلاک گذر موقت در خیابان ها خودنمایی کرده بود هر چند که ورود رسمی آن را برای علاقمندان خودروهایی آمریکایی در حد یک رویاست. البته می توان به این موضوع خوشبین بود چرا که تا همین چند وقت پیش کنار هم دیدن مازراتی و پورشه هم تنها در پوسترهای روی دیوارها امکان داشت.
بد نیست بدانید نسل جدید این خودروی جذاب چندی قبل معرفی شد و توانست بار دیگر نظر علاقمندانش را به خود جلب کرده که با قیمت پایه ۵۲ هزار دلار در مدل های ۴۵۰ اسب بخاری به بازار عرضه می شود. البته با این قیمت ارزانتر از هیوندای سنتیال به دست مشتری می رسد هر چند اگر وارد ایران شود شنیدن ارقام چند صد میلیون تومانی برای آن چندان عجیب نخواهد بود.
رقبا: تقریبا بی رقیب است؛ نه پورشه ۹۱۱ می تواند با آن مقابله کند و نه مازراتی گرند کوپه! کوروت از هر دوی آنها ارزانتر بوده و به اندازه آن دو و حتی بیشتر هم جلب توجه می کند.
قیمت احتمالی: حدود ۳۶۰ میلیون
● شورولت ایمپالا
اکثر رانندگان ایرانی با شنیدن نام ایمپالا یاد خاطراتی می افتند که این آمریکایی در نسل های گذشته خود چگونه در کشور جولان می داد. در واقع همین نام و مشخصاتی که همواره ایمپالا با خود به همراه دارد، می تواند تضمین کننده فروش آن در بازار داخل باشد.
با طول بیش از ۵.۱ متر حتی از BMW سری ۷ هم کشیده تر است و از این لحاظ در کنار خرید آن باید به فکر دست و پا کردن پارکینگی جادار هم بود، ضمن اینکه از نظر بزرگی و فضای داخلی هم به راحتی برادران کره ای جنسیس و سنتنیال را کنار می زند و این درحالیست که با قیمت پایه کمتر از ۲۷ هزار دلار از هر دوی آنها ارزانتر است. البه با تمام این تفاسیر، ایمپالا آنچنان بدون ضعف هم نیست که مهمترین آنها دیفرانسیل جلو بودنش است که البته با موتور ۳۰۵اسب بخاری آن می توان این مشکل را به فراموشی سپرد.
رقبا: از نظر ابعاد و قیمت رقیبی ندارد
قیمت احتمالی: حدود ۱۸۰ میلیون
● کادیلاک اسکالاد
اگر تاکنون فکر می کردید خودرویی وجود ندارد که تویوتا لندکروزر معروف در کنارش احساس کوچکی کند، باید نظرتان را عوض کنید. کادیلاک با عرضه مدل اسکالاد نشان داد که همیشه ساخت بزرگترین ها امکان دارد و با طول ۵.۶ متری خود بسیار پرابهت تر از رقیب ژاپنی به نظر می رسد.
این بزرگی البته باعث نشده اسکالاد آنچنان بی روح و زمخت دیده شود چرا که جلو پنجره بزرگ کرومی در کنار چراغ های افقی کریستالی چیزی نیست که بتوان به راحتی از کنارش گذشت. البته این تمام ماجرا نیست چرا که با قیمت پایه حدود ۶۳ هزار دلار می تواند آن را بسیار ارزانتر از لندکروزر صاحب شد. موتوری V۸ با توانایی ۴۰۳ اسب بخار قدرت برای این غول آمریکایی تولید نیرو می کندوبا این مشخصات اگر پایش به ایران باز شود غوغا می کند.
رقبا: با این ابعاد و اندازه ها رقیبش یک اسکالاد دیگر است!
قیمت احتمالی: حدود ۴۳۰ میلیون
قیمت احتمالی: حدود ۱۸۰ میلیون
● کادیلاک SRX
همانقدر که مدل اسکالاد عضلانی و پرابهت به نظر می رسد، برادر کوچکترش ویژگی های یک کراس اوور شهری را بیشتر نشان می دهد. کادیلاک SRX شاسی بلندی است که نمی توان از آن انتظار قابلیت های آفرود آنچنانی را داشت و در نهایت می توان گفت هر کاری که BMWx۳ قادر به انجامش است، این آمریکایی هم توانایی آن را دارد.
همین موضوع می تواند بازار داخل را برای فروشش مشتاق نشان دهد چرا که اکثر SUV سواران وطنی به دنبال خودروهایی با این ابعاد هستند و خرید و فروش قابل توجه کیااسپورتیج و ix۳۵ هم دلیلی بر این مدعاست. البته SRX با قیمت پایه ۳۷ هزار دلاریش از x۳ ارزانتر فروخته می شود با اینحال هم قدرت موتورش از ۳۰۰ اسب بخار بیشتر است و هم ظاهرش قابلیت جذب اکثر خریداران را دارد. خطوط شکسته نقش اصلی را در شمایل بیرونی این آمریکایی خوش فرم بازی می کنندو در کنار اینها نباید فضای مناسب داخلی آن را هم فراموش کرد که به راحتی می تواند نیازهای یک خانواده متوسط را در مسافرت ها برطرف کند.
رقیب: BMWx۳
قیمت احتمالی: حدود ۲۵۰ میلیون
قیمت احتمالی: حدود ۱۸۰ میلیون
● کادیلاک ATS
شاید خیلی ها فکر کنند خودروسازان آمریکایی به کم قانع نیستند و اولین چیزی که در محصولاتشان در نظر می گیرند ابعاد بزرگ آنهاست. البته این موضوع را نمی توان کتمان کرد ولی می توان خودروهای به نسبت کوچکتری را هم در بین آنها دید؛ نمونه اش همین کادیلاک ATS که اتفاقا از پرفروش ترین های بازار آمریکا و اروپا هم محسوب می شود.خودرویی که کوچکترین سدان کادیلاک بوده و ابعادی در اندازه های BMW سری ۳ و مرسدس کلاس C دارد و قیمتش از ۳۳ هزار دلار آغاز می شود که تقریبا هم قیمت دو همکلاس آلمانی است.
با موتورهای ۲۷۲ و ۳۲۱ اسب بخاری، قدرتش برای رقابت با این دو کافی به نظر می رسد و با طراحی خاصش کاملا به چشم می آید. چراغ های جلوی ATS را در کمتر خودرویی می توان پیدا کرد و فرم کشیده بدنه هارمونی خاصی با ابعاد آن داشته و در کل می توان گفت خودروییست مناسب خانواده ها که هم از لحاظ سایز هم از نظر امکانات نمی توان به راحتی حضورش را نادیده گرفت.
رقبا: BMW سری ۳، مرسدس بنز C کلاس، لکسوس IS
قیمت احتمالی: حدود ۲۵۰ میلیون
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست