سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

بیماری هایتان را با نگاه به کف دستتان تشخیص دهید!


بیماری هایتان را با نگاه به کف دستتان تشخیص دهید!

برخی معتقدند که از مشاهده کف دست و علائم آن می توان به سلامتی و بروز برخی بیماری ها پی برد. در این مقاله به مهم ترین علائم بیماری هایی که با نگاه کردن به کف دست می توان تشخیص داد، اشاره می کنیم. مردم باید بدانند که نگاه کردن به کف دست شان می تواند آن ها را از سلامت اندام های داخلی بدنشان آگاه کند. در مکتوب زیر به ذکر نحوه نمایان شدن نشانه های بیماری هادر دست پرداخته ایم. در ادامه بیشتر بخوانید:

سندرم مچ دست

انگشت های شصت، اشاره و انگشت وسط می توانند از بروز چنین بیماری در بدن خبر دهند؛ برای مثال اگر این سه انگشت بی حس باشند و یا تاندون های این سه انگشت دچار تورم شده باشند می توان تشخیص داد که فرد به این بیماری مبتلا شده است. برای کاهش درد این بیماری می توان مفاصل را هر چند بار در طول روز به صورت کششی ماساژ داد.

آبی شدن نوک انگشت ها

تغییر رنگ ناخن ها از سفید به آبی و سپس قرمز می تواند علامت سندرم رینود باشد. این سندرم باعث سردی نوک انگشتان دست و پا شده و به مرور احساس درد، بی حسی و سوزن سوزن شدن در دست ها ایجاد می شود. متخصصان معتقدند که این سندرم به دلیل اسپاسم یا گرفتگی عروق خونی و کاهش جریان خون ایجاد می شود، اما علت دقیق آن هنوز ناشناخته است. بهترین درمان در این حالت این است که دستکش و جوراب بپوشید، استرس نداشته باشید، در معرض هوای سرد قرار نگیرید و در صورت لزوم با نظر پزشک دارو مصرف کنید.

یادتان باشد که علائم سندرم رینود در همان مراحل اولیه باید جدی گرفته شود، وگرنه باعث عفونت های مزمن اطراف ناخن ها می شود. یکی دیگر از نکات مهم برای پیشگیری و درمان این بیماری خداحافظی همیشگی با سیگار و دود است. رینود در غیرسیگاری ها نادر است اما سیگار کشیدن یا حتی قرار گرفتن در معرض دود دست دوم (دودی که ناشی از سیگارکشیدن دیگران بوده و شما فقط در معرض آن هستید) بیماری را فعال می کند.

آسیب ستون فقرات

اگر دو انگشت کوچک دست چپ به رنگ قرمز مشاهده شود این نشان دهنده ی این است که اعصاب ستون فقرات بر اثر فشار هایی که به آن وارد شده است، دچار آسیب شده اند.

برای کاهش درد این بیماری (در صورتی که ورزش شنا و یوگا را انجام نمی دهید) می توانید پیاده روی های طولانی داشته باشید و از نشستن به مدت طولانی هم اجتناب کنید.

کمبود ویتامین

اگر در دست چپ (فقط نوک انگشتان دست چپ) احساس سوزن سوزن شدن داشته باشید، به کمبود ویتامین دچار شده اید که این ویتامین ها عبارت اند از:ویتامین B۶، B۲، B۱ و E. برای کمبود این ویتامین ها باید رژیم غذایی مناسبی را در نظر گرفت و به پزشک تغذیه مراجعه کرد.

لرزش دست

اگر دست هایتان می لرزد و این لرزش از کنترل شما خارج است، در وهله اول آرامشتان را حفظ کنید! یک توضیح بسیار ساده برای لرزش دست ها می تواند مصرف بیش از حد کافئین و نوشیدنی های کافئین دار باشد. البته مصرف یک سری داروهای خاص از جمله داروهای ضدآسم یا ضدافسردگی هم به عنوان یکی دیگر از دلایل لرزش دست مطرح می شود؛ اما اگر هیچ کدام از این دلایل در مورد شما صدق نمی کند یا اگر لرزش دستتان به مرور بیشتر شده است، حتما به پزشک مراجعه کنید.

یکی از علل نادر اما مهم لرزش دست، ابتلا به بیماری پارکینسون است که متاسفانه این روزها آمار مبتلایانش هم در حال افزایش است. پارکینسون نوعی اختلال سیستم عصبی است. قبلا تصور می شد که پارکینسون فقط سراغ سالمندان می رود، ولی امروز متخصصان در خصوص ابتلای جوانان به این بیماری هشدار می دهند.

لکه های قهوه ای

این لکه های قهوه ای که به مرور زمان روی دست ایجاد می شوند، ناشی از بالا رفتن سن یا اختلال در عملکرد کبد هستند. اگرچه قرار گرفتن در معرض اشعه مستقیم خورشید نیز در بلندمدت می تواند زمینه ساز بروز این لکه ها باشد. یکی از شرایطی که می تواند باعث تشدید این لکه ها شود، رانندگی در شرایطی است که دستکش نداشته یا ضدآفتاب به پوستتان نمالیده باشید. از آنجا که هنگام رانندگی تماس نور خورشید با پوست طولانی است، حتما از ضدآفتاب استفاده با اس.پی.اف بالاتر استفاده کنید تا دستتان زود پیر نشود و از قیافه نیفتد!

بیماری بورگر

افرادی که بیش از حد معمول از سیگار استفاده می کنند به این بیماری مبتلا می شوند، زیرا نیکوتین ناشی از سیگار کشیدن وارد جریان خون می شود و در نهایت باعث بی حس شدن دست و یا حتی کل بدن فرد می شود.

مشکلات گردش خون

درد مفاصل شانه باعث بی حس شدن نوک انگشتان و کف دست می شود که این درد نشان دهنده بیماری قلبی –عروقی می باشد و در نهایت باعث مسدود شدن رگ های خونی می شود.

دیابت

چگونگی بروز این مشکل: یکی از نخستین نشانه های دیابت احساس بی حسی است که از پا ها شروع می شود تا قسمت هایی از دست. این مشکل به دلیل کاهش جریان خون در قسمت های خاص بدن و آسیب انتهای عصب و بافت ها ایجاد می شود.

نبض ما