یکشنبه, ۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 23 February, 2025
بایدها و نبایدهای پخت گوشت

استفاده مکرر از گوشت قرمز و پخت آن در دمای بالا، به مدت طولانی و خوردن گوشتهای سرخشده شانس ابتلا به سرطان کیسه صفرا را افزایش میدهد. در مرحله اول این تحقیق که روی ۷۱ هزار نفر از مبتلایان به سرطان کیسه صفرا و تعیین عادتهای غذایی که قبل و یا در حین بیماری افراد انجام شد. ۱۴ هزار نفر طی این تحقیق جان خود را از دست دادند و روشن شد این بیماری تحتتأثیر عوامل ژنتیکی نیز قرار دارد و در افراد مستعد با سابقه خانوادگی، افزایش پیدا میکند.
علت این بیماری متأثر از گوشت خیلی پخته شده تولید اسید آمینه HCAS در گوشت، در حرارت بالاست که سلولهای سرطانی را بهوجود میآورد.
هنگامی که گوشت در دمای بالا پخته میشود HCAS در فعل و انفعالات آمینواسیدها بهوجود میآید که پایه آن نوعی پروتئین است که در ماهیچهها ذخیره میشوند و در پخت با دمای بالا و مدت زمان زیاد ۱۷ اسیدآمینه HCAS در گوشت تولید میشوند.
این تحقیق که ۱۲ سال به طول انجامید، در مرحله دوم روی ۸۸۴ فرد مبتلا و ۸۷۸ فرد سالم متمرکز شد و فاکتورهایی مانند سن، جنس و نژاد نیز با آن مطابقت داده شد.
به هر یک از شرکتکنندگان یک پرسشنامه استاندارد برای تعیین عادتهای غذاییشان داده شد، سپس آنها را به چهارگروه از پائینترین درجه پخت گوشت تا بالاترین میزان آن دستهبندی کردند.
محققان دریافتند مردان بیشتر از زنان در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، همچنین آنان دریافتند که ۱۷۷ نفر از افراد مبتلا در کل گروه شرکتکنندگان با مصرف گوشت پخته و سرخشده با حرارت بالا افزایش بیشتری در علائم بیماری خود داشتند و ۳۰۶ نفر از افراد سالم در شرکتکنندگان مبتلا به سرطان کیسه صفرا شدند.
پزشکان میزان مصرف HCAS را در افرادی که گوشت را با حرارت بالا و مدت زمان زیاد میپزند و یا سرخ میکنند دو و نیم برابر بیشتر از دیگران برآورد کردند که بالطبع میزان ابتلا به سرطان کیسه صفرا نیز به همان میزان در آنان افزایش پیدا کرد.
این میزان در مصرفکنندگان مرغ و ماهی پخته شده در دمای بالا و یا سرخشده یک و نیم برابر بیشتر بود. افراد مستعد با سابقه ابتلای فامیلی نیز ۵ برابر بیشتر از دیگران در معرض خطر بودند. پزشکان برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری مهلک، مردم را به کاهش مصرف گوشت قرمز و کاهش مدت زمان پخت و دمای آن و همچنین استفاده از مرغ و ماهی به صورت سرخ نشده و غیرکبابی و آبپز در دمای پائین توصیه میکنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست