دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
اهل کلاه گیس بخوانند
از قدیم مو را زینت رو میشناختهاند اما گاهی به علت بیماری و مثلا شیمیدرمانی یا حتی بهطور طبیعی و ارثی، این زینت از دست میرود بنابراین خیلیها به استفاده از نوع مصنوعی آن که ما ایرانیها به آن کلاهگیس میگوییم، روی میآورند تا روحیه بهتری پیدا کنند اما استفاده از این کلاهگیسها به همین راحتیها هم نیست و باید مثل موی طبیعی و حتی گاهی بیشتر در مراقبت از آنها دقت کرد تا دردسرساز نشوند...
با دکتر مسعود داودی، متخصص پوست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیها...در مورد این کلاهگیسها و روش درست استفاده از آنها پرسیدهایم.
▪ چند نوع کلاهگیس داریم؟
کلاهگیسها ۲ نوع هستند؛ یا از الیاف مصنوعی درست میشوند یا از موهای طبیعی انسان. کلاهگیسهایی که در آنها از موهای مصنوعی استفاده میشود، سبکتر و بهداشتیتر از آنهایی هستند که با موی طبیعی ساخته شدهاند اما چون از نظر ظاهری کلاهگیسهای نوع اول مصنوعی به نظر میرسند، افراد معمولا تمایلی به استفاده از آنها ندارند.
▪ رعایت بهداشت کدامیک از این کلاهگیسها سادهتر است؟
از آنجا که الیاف مصنوعی بافت مرده است، احتمال اینکه میکروب و قارچ روی آن سوار شود، کم است البته نمیتوان بهطورمطلق آنها را از آلوده?شدن به میکروب مبرا دانست اما اگر کلاهگیس با موی طبیعی انسان درست شده باشد، دقیقا مانند موی طبیعی انسان، کمکم آلودگی محیط بر آن اثر میگذارد و ممکن است میکروب و قارچ به آن نفوذ کند و سلامت پوست را در معرض خطر قرار دهد بنابراین نکتههایی که برای حفظ کلاهگیس باید رعایت شود، دقیقا مثل نکتههایی است که باید برای حفظ بهداشت موهای طبیعی به آنها توجه داشت.
▪ یعنی همانطور که موهای سرمان را میشوییم، آنها را هم با شامپو بشوییم؟
بله، شامپوزدن و شستشوی مداوم این کلاهگیسها بهخصوص در فصل گرما که تعریق و امکان بروز آلودگیها بیشتر است، ضروری است. از سوی دیگر، افرادی که مدام از کلاهگیس استفاده میکنند، باید یک جفت از آن داشته باشند تا وقتی یکی را میشویند، از دیگری استفاده کنند چون این موها را باید با شامپوی معمولی و آب شست و مدتی طول میکشد تا کاملا خشک و قابل استفاده شوند.
▪ معمولا افرادی که از کلاهگیس استفاده میکنند، مدام نگران افتادن آن در هوای طوفانی یا هنگام فعالیت و ورزش هستند، روش دیگری برای آنها وجود ندارد؟
چرا، میتوانند از روشهای دیگری مثل ترمیم مو بهره ببرند. در این روش موهای طبیعی انسانی روی پوست سر یا تارهای موی خود فرد با گره زدن ثابت میشود یا الیافی مثل تور را روی سر میچسبانند و موها را به آن گره میزنند. مزیت ترمیم مو این است که در شرایطی مثل باد، طوفان و در استخر و هنگام ورزش، فرد دیگر نگران جدا شدن موها از سرش نخواهد بود ولی این روش اشکالهایی هم دارد؛ از آنجا که موهای گره زده شده رشدی ندارند ولی موهای خود فرد رشد میکنند، بعد از مدتی موها ظاهر نامناسب و نامرتبی پیدا خواهند کرد و لازم است به فردی که موها را ترمیم کرده، مراجعه شود تا آنها را مرتب کند. البته این موهای ترمیمی اشکال دیگری هم دارند؛ اگر موهای اضافی به موهای خود فرد وصل شده باشد، تار مو به علت وزن اضافیای که به آن تحمیل شده، دچار کشیدگی میشود و امکان دارد باعث آسیب به ریشه و کمپشتی دائمی موها شود. یعنی موها کمپشتتر از قبل میشود. اینکه برای هر شخص چه روشی مناسب است، به سلیقه و شرایط زندگی او بستگی دارد.
▪ به هر حال کلاهگیس روی پوست سر قرار میگیرد. امکان بروز حساسیت در صورت استفاده از آن وجود ندارد؟
اگر بهداشت کلاهگیس درست مانند موی طبیعی حفظ شود، معمولا مشکلی ایجاد نمیشود ولی برخی کلاهگیسها با چسب به سر وصل میشوند و امکان دارد این چسب باعث بروز حساسیت پوستی، قرمزی و خارش شود. البته معمولا تغییر نوع چسب از بروز این حساسیت جلوگیری میکند. برخی کلاهگیسها هم با کشهای مخصوص روی سر ثابت میشوند که معمولا استفاده از آن مشکلی ایجاد نمیکند ولی حتی برخی افراد به این کشها هم حساسیت نشان میدهند.
▪ چندی پیش خبری درج شده بود مبنی بر اینکه برخی کلاهگیسها در چین و هند و در کارگاههای غیربهداشتی تهیه میشوند و معمولا کارگران این کارگاهها به بیماریهای مختلف، مخصوصا بیماریهای تنفسی مبتلا هستند. آیا امکان انتقال این بیماریها به کسی که از این کلاهگیسها استفاده میکند وجود دارد؟
به طور کلی وقتی کلاهگیس تهیه میشود، باید قبل از مصرف حتما آن را شست و حتی با حشرهکش معمولی ضدعفونی کرد. البته این حشرهکشها به الیاف مصنوعی آسیب میرسانند و نباید به آنها زده شود. متاسفانه بعضی میکروبها مثل میکروب سل و برخی قارچها که ممکن است روی کلاهگیسهایی که در این شرایط غیربهداشتی تهیه میشوند، وجود داشته باشد، در برابر روشهای ضدعفونی مقاوم هستند و اگر کسی که آنها را آماده میکند بیمار و مبتلا به سل باشد، ممکن است آلودگیها به بدن مصرفکننده منتقل شود. حتی اگر بهداشت موهایی که در آرایشگاهها برای اکستنشن استفاده میشود هم رعایت نشده باشد، امکان انتقال بیماریهای پوستی و حتی شپش از آنها وجود دارد بنابراین بهتر است در انتخاب کلاهگیس و حتی آرایشگاهی که برای اکستنشن مو به آن مراجعه میشود، دقت بیشتری داشت.
اقدس عارف
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست