شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
عصرانه پرکالری
با وجود توصیههای اکید متخصصان تغذیه در مورد مصرف محدود انواع شیرینیها، این خوراکیها طرفداران خود را دارند و افراد به مناسبتهای گوناگون آنها را برای شیرین کردن کامشان تهیه و در کنار هم میل میکنند...
در میان انواع کیکها و شیرینیها، انواع شکلاتی علاقهمندان بیشتری دارند. در «دستور آشپزی» این هفته طرز تهیه یک کیک شکلاتی ساده اما مغذی را انتخاب کردهایم. با ما همراه شوید.
● مقدار کالری
مواد غذایی یاد شده در مجموع ۱۸۶۵ کیلوکالری انرژی دارند و در صورت تقسیم آنها به ۱۰ برش، هر برش تقریبا ۱۸۶ کیلوکالری انرژی خواهد داشت. البته در صورتی که کیک با شکلات آبشده بیشتری سرو شود، کالری آن افزایش خواهد یافت.
● همراه این غذا
این کیک یک پیشنهاد مناسب برای روزهای سرد زمستانی است. البته میتوان آن را در وعده عصرانه با یک فنجان شیرکاکائوی داغ، قهوه یا چای میل کرد.
● طـرز تـهـیـه
ابتدا شیر را گرم و به آن پودر کاکائو و شکلات اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا با هم خوب مخلوط شوند. سپس این مخلوط را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود. در مرحله بعد، در کاسهای بزرگ آرد، شکر، مخلوط شیر و شکلات، وانیل، کره، تخممرغ و پودر سوخاری را اضافه کنید و هم بزنید. به این ترتیب مایه سفتی بهدست خواهد آمد. حالا قالب کیک را چرب کنید و ۱۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر قرار دهید تا کمی گرم شود. سپس مایه کیک را در آن بریزید و ۳۵ دقیقه در فر بگذارید. بعد از پخت، بگذارید کیک خنک شود و بعد آن را سرو کنید.
● مـواد لازم (برای ۶ نفر)
آرد سفید/۱لیوان/۲۷۰کیلوکالری
تخممرغ/۲عدد/۲۰۰کیلوکالری
شیر/۵/۰لیوان/۲۵کیلوکالری
شکر/۱لیوان/۲۰۰کیلوکالری
آرد سوخاری بدون نمک/۱قاشق غذاخوری/۲۰کیلوکالری
شکلات/۵۰گرم/۲۵۰کیلوکالری
کره/۱۲۰گرم/۹۰۰کیلوکالری
وانیل/۵۰قاشق چایخوری/۰کیلوکالری
پودر کاکائو/۳قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
۸ راز کیک شکلاتی
کیک شکلاتی از پرطرفدارترین کیکها میان مردم کشورهای سوئیس، سوئد، نروژ و دانمارک است. از آنجا که در این کشورها شکلاتها بسیار مرغوب و در دسترس هستند، کیکهای شکلاتی نیز طرفداران فراوانی دارند. البته کیکهای شکلاتی انواع بسیاری دارند اما برای پخت تمام آنها باید به نکتههای کلیای توجه کرد که عبارتند از:
۱. کاکائو و شکلاتی که در تهیه این کیک مصرف میشود، باید کیفیت بالایی داشته باشد. نباید فراموش کرد شکلاتهای باکیفیت بوی مطبوعی دارند، روغن پس نمیدهند و در دهان نمیماسند بنابراین توصیه میکنیم هر کاکائویی را استفاده نکنید و در انتخاب آن سختگیر باشید.
۲. افزودن پودر سوخاری به این کیک، به منسجمتر شدن آن کمک میکند. بهتر است برای تهیه این پودر، نان سوخاری را بکوبید و در مخلوط کیک مصرف کنید. به این ترتیب، پودر سوخاری بینمکی خواهید داشت بنابراین در تهیه این کیک از پودرهای سوخاری آماده استفاده نکنید.
۳. یادتان باشد اگر حین پخت کیک، در فر را بیدلیل باز کنید، مغز کیک خمیر میماند بنابراین برای بررسی کیک در صورتی که فرتان چراغ ندارد، از چراغ قوه استفاده کنید.
۴. از آنجا که پف کردن در کیک شکلاتی خیلی اهمیت ندارد، لزومی ندارد به آن بیکینگ پودر اضافه کنید و نیازی نیست که زرده و سفیده تخممرغها را از هم جدا و بعد از زدن سفیده، آن را به مواد اضافه کنید.
۵. میتوانید در تهیه کیک شکلاتی از انواع پودرهای کاکائوی شیرین و حتی تلخ استفاده کنید در غیر این صورت پودر کاکائوی معمولی کافی است.
۶. در صورت تمایل میتوانید روی کیک هم شکلات بریزید. برای این منظور کافی است که ۱۰۰ گرم شکلات را به روش بنماری (شکلات در کاسهای است که آن کاسه هم در میان کاسهای بزرگتر قرار دارد که در آن آب جوش ریخته شده) آب کرده و روی کیک بریزید. البته مرغوبیت این شکلات به طعم هر چه بهتر کیک کمک خواهد کرد.
۷. از آنجا که این کیک تیره است، برای شیرین کردن آن در صورت تمایل میتوانید از شکر قهوهای استفاده کنید.
۸. برای هرچه خوش طعمتر شدن کیک شکلاتی کافی است به آن کمی گردو یا فندق خرد شده اضافه کنید تا طعم منحصر به فردی پیدا کند.
● اگر دیابت دارید
میتوانید برای شیرینکردن این کیک از شکر قهوهای و مقدار مشخصی کشمش خردشده استفاده کنید. البته در این صورت نیز باید مقدار مشخصی از کیک را میل کنید. در ضمن، بهتر است کمترین مقدار شکلات را به کیک بیفزایید و فقط آن را با پودر کاکائو تلخ مزهدار کنید.
● اگر اضافه وزن دارید
میتوانید برای هرچه کمکالریتر تهیه کردن این کیک، به جای شکلات از پودر کاکائوی معمولی استفاده و آن را با یک فنجان چای تلخ میل کنید. در ضمن، از آغشته کردن روی کیک با شکلات آبشده خودداری کنید تا میزان کالری دریافتی حاصل از خوردن یک برش کیک، کمتر شود.
● اگر کمخونی دارید
میتوانید این کیک را با پسته و فندق خرد شده مزهدار کنید. به این ترتیب مقداری آهن نیز دریافت خواهید کرد. نوشیدنیتان هم میتواند یک لیوان آب پرتقال تازه باشد تا ویتامین C موجود در این آبمیوه به جذب آهن دریافتی حاصل از خوردن کیک کمک کند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
امیرعبداللهیان حسین امیرعبداللهیان دولت سیزدهم دولت سیستان و بلوچستان جنگ انتخابات مجلس شورای اسلامی حجاب مجلس افغانستان حسن روحانی
ایران سیل تهران هواشناسی شهرداری تهران بارندگی سازمان هواشناسی باران فضای مجازی آتش سوزی هلال احمر آموزش و پرورش
مسکن بانک مرکزی دلار قیمت خودرو قیمت دلار قیمت طلا تورم ارز سهام عدالت بازار خودرو حقوق بازنشستگان ایران خودرو
مسعود اسکویی ایتالیا صدا و سیما تلویزیون بی بی سی دفاع مقدس مهران غفوریان موسیقی صداوسیما سریال سینمای ایران سازمان صدا و سیما
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل جنگ غزه حماس روسیه آمریکا انگلیس اوکراین نوار غزه ایالات متحده آمریکا جنگ اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال سپاهان لیگ برتر رئال مادرید باشگاه استقلال جواد نکونام بازی علی خطیر باشگاه پرسپولیس بایرن مونیخ
اینستاگرام خواب آیفون دیابت اپل ناسا عکاسی تبلیغات موبایل گوگل
سلامت کبد چرب فشار خون گرما