دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
همه علائم قلبی را جدی بگیرید
زن سیودو ساله جوانی را با درد قفسه سینه به اورژانس آوردند. علائم بیمار با فعالیت بدتر میشد و با کمی استراحت بهبود مییافت. حملات بیمار به طور مکرر بروز کرده و باعث شده بود که وی برای بررسی بیشتر نیمههای شب به اورژانس مراجعه کند. نوارهای قلبی طبیعی بود. آزمایش برای بررسی آنزیم قلب او ارسال شد که منفی بود. با درخواست پزشک متخصص اورژانس در بخش مراقبتهای ویژه قلبی بستری شد. علایم بیمار با مشاجرات خانوادگی و طی ملاقات با همسرش در ساعات ملاقات بروز میکرد. سه روز بعد، پس از ساعت ملاقات بازهم دچار درد قفسه سینه شد. این بار نوارهای قلبی کاملا غیرطبیعی شده و بیمار دچار انفارکتوس قلبی شد. تمام اقدامات لازم انجام شد، اما متاسفانه بیمار به دلیل وسعت سکته قلبی درگذشت.
یکی از مواردی که باعث سردرگمی در تشخیص و تعیین تکلیف بیماران قلبی میشود، همخوان نبودن مابین علائم و نشانههای بیمار با آنچه در نوار قلب یا آنژیوگرافی یا دیگر آزمایشات است.
درد قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق سرد و سرگیجه از نشانههای کمبود خونرسانی به قلب است. وقتی این علایم با فعالیت شروع شده و با استراحت یا داروهای قلبی مانند قرصهای زیرزبانی بهبود مییابد، تشخیص بیماری قلبی را تداعی میکند. مشکل زمانی است که بیمار برای بررسی بیشتر به متخصص قلب برای تست ورزش یا آنژیوگرافی ارجاع میشود و نتیجه تستهای وی منفی است.
بسیاری از بیماران قلبی دچار تنگی گذرا در عروق قلب میشود که میتواند ناشی از استرس و هیجان، فعالیت و علل دیگر باشد، اما به محض رفع عامل مولد، رگ قلبی به حال طبیعی برگشته و تمامی علایم بیمار رفع میشود. این بیماران گاهی دارای نوار قلبی کاملا طبیعی هستند.
گاهی بیمار دارای آنژیوگرافی است که نتیجه آن هم طبیعی است، اما ناگهانی دچار لخته آنی و بزرگی در رگهای قلبی میشود. این بیماران ممکن است دچار مرگ ناگهانی شوند؛ اتفاقی که در بسیاری از افراد بدون مشکل قلبی رخ میدهد. این بیماران نه تنها خودشان سردرگم هستند بلکه برای پزشک نیز مشکلات تشخیصی به بار میآورند، چرا که با وجود بررسیهای مختلف، گاهی هیچ مورد غیرطبیعی به دست نمیآید. بسیاری از این بیماران به عنوان افرادی بیمار پندار قلمداد شده و از بیمارستان مرخص میشوند که گاهی همین اشتباه تشخیصی منجر به فاجعه میشود.
چه باید کرد؟
زمانی که این بیماران به مراکز درمانی مراجعه میکنند باید براساس علائم درمان شوند. اگر نوار قلبی یا آزمایشهای آنها مشکوک بود بهتر است که چند ساعتی تحت نظر باشند و اگر احتمالا مشکل قلبی برای آنان مدنظر است در بخش مراقبتهای قلبی بستری شوند.
بهتر است این بیماران حتما پس از ترخیص و با وجود طبیعی بودن تمام آزمایشها و نوارهای قلبی، پیگیر بیماری خود زیر نظر متخصص قلب باشند.
هرگز فراموش نکنید که تمامی مدارک بیماری خود را نگهداری کنید. این که شما بگویید که آزمایشها یا نوارهایتان طبیعی بوده به آن اندازه ارزش ندارد که آزمایشها و مدارک شما را پزشک ببیند.
دکتر بهروز هاشمی
متخصص طب اورژانس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست