جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجارستانی ها عاشق معجون شیر، تخممرغ و دارچین
یکی از عادتهای غذایی مردم این کشور، به ویژه در زمستان، خوردن سوپ اسفناج با خامه ترش است. اسفناج از جمله سبزیجاتی است که منبع اسیدفولیک، ویتامین A، C و منیزیم به حساب میآید ولی برخلاف آنچه عموم مردم تصور میکنند، اسفناج، آهن قابل جذب چندانی ندارد؛ بلکه مانند سبزیجاتی مثل جعفری هم آهن موجود در آن پایین است و هم به دلیل داشتن اگزالات جذب کمی دارد.
در مورد خامه ترش نیز باید گفت این نوع خامه ترکیبی از خامه معمولی است که یا با ماست مخلوط میشود و در اثر وجود اسید لاکتیک ترش میشود یا اینکه به خود خامه باکتریهایی اضافه میشود که تولیدکننده اسید لاکتیک هستند و این مساله ترش شدن خامه را به دنبال دارد.
بهطورکلی باید بگوییم خامه جزو لبنیات نیست و از نظر تقسیمبندی گروههای غذایی، جزو چربیها به حساب میآید البته چربی خوبی هم نیست زیرا عمده اسیدهای چرب آن از نوع اشباعاند و مصرفشان ارتباط مستقیمی با ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی دارد. خامه ترش به دلیل اسید لاکتیکی که در آن موجود است برای دستگاه گوارش ما بهتر است و به باکتریهای مفید دستگاه گوارش امکان رشد میدهد و در هضم و جذب مواد مغذی نیز موثر است و عملکردی شبیه پروبیوتیکها دارد.
یکی دیگر از عادتهای مجارستانیها، نوشیدن مخلوطی از شیر، تخممرغ و دارچین است که آن را به ویژه به خانمهای تازه زایمان کرده توصیه میکنند. مصرف تخممرغ خام از ۲ جهت مضر است؛ اول اینکه سفیده آن حاوی مادهای به نام آویدین است که مانع از جذب بیوتین میشود. باید یادآور شد که بیوتین یکی از ویتامینهای گروه B است و وقتی تخممرغ پخته میشود آویدین آن غیرفعال و بیوتین به راحتی جذب میشود و مورد استفاده قرار میگیرد. از سوی دیگر، ممکن است تخممرغ آلوده به سالمونلا باشد. این آلودگی بسیار شایع است و اگر تخممرغ به صورت خام مصرف شود، ممکن است فرد را دچار حالات مسمومیت شدید همراه با اسهال و استفراغ کند. بنابراین استفاده از تخممرغ خام عادت غذایی خوبی نیست.
اینکه این نوشیدنی را به خانمهای تازه زایمان کرده میدهند هم به نظر پایه علمی ندارد. زیرا این خانمها بیشتر به منابع آهن و B۱۲ نیازمندند در حالی که این نوشیدنی حاوی این دو ماده مغذی نیست. شاید توصیه این مخلوط برای افزایش شیر در این خانمهاست که خود شیر هم میتواند همین اثر را داشته باشد. البته در این نوشیدنی از دارچین استفاده میشود که خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و به کاهش قند خون کمک میکند ولی برای خانمهای تازه زایمان کرده چندان مفید هم نخواهد بود.
دکتر گلبن سهراب
متخصص تغذیه
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
انتخابات عراق مجلس شورای اسلامی حسن روحانی دولت سیزدهم نیکا شاکرمی دولت چین مجلس رهبر انقلاب بابک زنجانی شهید مطهری
ایران تهران هواشناسی یسنا سیل هلال احمر روز معلم آتش سوزی پلیس معلم شهرداری تهران آموزش و پرورش
قیمت خودرو سهام عدالت قیمت طلا بازار خودرو حقوق بازنشستگان طلا خودرو قیمت دلار بانک مرکزی ایران خودرو سایپا ارز
عمو پورنگ موسیقی لیلا بلوکات سریال تلویزیون سینمای ایران عفاف و حجاب مسعود اسکویی سینما تئاتر
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه روسیه حماس ترکیه نوار غزه انگلیس اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال تراکتور لیگ برتر جواد نکونام لیگ برتر ایران رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا
هوش مصنوعی ناسا تبلیغات اپل اینستاگرام گوگل تلفن همراه عکاسی
خواب فشار خون کبد چرب