چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

چطور از کابینت های خانه نگهداری کنیم


چطور از کابینت های خانه نگهداری کنیم

با در نظر داشتن هزینه بالای خرید یا تعویض کابینت بهتر است بیشتر به فکر مراقبت و نگهداری از آنها باشید تا مدت زیادی بتواند بخوبی روز اول برای شما کار کند

آشپزخانه قلب هر خانه است؛ حتما شما هم بارها این جمله را شنیده‌اید و به آن اعتقاد دارید. آشپزخانه می‌تواند کوچک یا بزرگ باشد؛ همچنین قدیمی و ساده یا مدرن و مجلل. آنچه میان همه این آشپزخانه‌ها مشترک است و اهمیت دارد، چیدمان لوازم و ظروف مورد نیاز خانم خانه است، بنابراین نباید از نقش کابینت‌های آشپزخانه غافل شد. کابینت‌هایی که می‌تواند همه ظرف‌ها را داخل خود جای دهد و کار خانم خانه را راحت‌تر کند.

البته علاوه بر این ویژگی، به تازگی کابینت‌های آشپزخانه به بخشی از چیدمان و دکوراسیون خانه هم تبدیل شده است.

در دورانی که مادربزرگ‌های ما در آشپزخانه‌ها کار می‌کردند، خبری از کابینت‌های امروزی نبود و صندوق‌های چوبی، ظروف مختلف را درون خودشان جای می‌دادند، ولی این روزها کابینت‌های متنوع و متفاوتی در بازار وجود دارد که تنها وظیفه جا دادن ظروف به‌عهده آنها نیست و نقش مهمی هم در زیبایی و دکوراسیون خانه دارند، بخصوص وقتی آشپزخانه اپن باشد، اهمیت رنگ و شکل کابینت در زیبایی فضای خانه دوچندان می‌شود.

● مراقبت بهتر، عمر طولانی‌تر

متاسفانه بعضی از خانواده‌ها نمی‌دانند چطور باید از کابینت‌ها نگهداری کنند، بنابراین کاملا طبیعی است که کابینت‌ در این خانه‌ها خیلی زود از کار می‌افتد و خراب می‌شود. البته با در نظر داشتن هزینه بالای خرید یا تعویض کابینت بهتر است بیشتر به فکر مراقبت و نگهداری از آنها باشید تا مدت‌ زیادی بتواند بخوبی روز اول برای شما کار کند.

اول از همه به یاد داشته باشید در صورتی که کابینت آشپزخانه خراب شد و مشکلی برایش پیش آمد، به جای این‌که خودتان آن را تعمیر کنید، حتما از فردی که در این کار مهارت دارد، کمک بگیرید تا مشکل به طور کامل حل شود.

البته باز هم مانند بقیه امور زندگی و خانه، بهتر است ابتدا از ایجاد خرابی و مشکل پیشگیری کنید تا نیازی به تعمیر نباشد؛ به عنوان مثال محافظت از در و صفحات کابینت در برابر آب و حرارت نکته مهمی است که نباید فراموش شود؛ بعضی از کابینت‌ها فلزی هستند و در مقابل آب مقاوم، ولی جنس بعضی دیگر چوبی است و اگر با آب تماس داشته باشد، خیلی زود می‌پوسد و از بین می‌رود. بنابراین اگر کابینت‌های خانه شما هم چوبی است، هیچ وقت آن را با آب تمیز نکنید. به جای این کار می‌توانید از مواد شوینده مناسب و دستمال نمدار کمک بگیرید.

همچنین بهتر است هنگام خرید یا ساخت کابینت، جنس مرغوب و مناسبی انتخاب کنید. برخی از قسمت‌ها مانند کابینت‌های اطراف سینک ظرفشویی معمولا در معرض رطوبت بیشتری قرار دارند و خیلی زود خیس می‌شوند، به همین دلیل بهتر است جنس این قسمت‌ها طوری انتخاب شود که در برابر آب مقاوم باشد. علاوه بر این، همیشه پس از اتمام کارتان تمام قسمت‌های کابینت را خشک کنید تا آب روی آن نماند.

البته اگر صفحات کابینت ضدآب باشد، باز هم نباید به طور مستقیم روی آن آب بریزید و به این شیوه کابینت را بشویید، چون در هر صورت رطوبت، عمر آن را کم می‌کند.یادتان باشد حرارت هم عامل مهمی است که موجب آسیب‌دیدن کابینت‌ها می‌شود. بنابراین سعی کنید قابلمه، ماهیتابه و کلا ظرف‌های داغ را مستقیم روی کابینت نگذارید و مراقب باشید صفحات آن حرارت نبیند.

گوشت، مرغ، نان و... را هم نباید مستقیم روی کابینت برش دهید. با این کار نه‌تنها روی صفحه کابینت خش می‌افتد و ظاهر نامناسبی پیدا می‌کند؛ بلکه به مکان مناسبی برای تجمع آلودگی‌های مختلف نیز تبدیل می‌شود.

● آشپزخانه زیبا با کابینت‌های زیباتر

حتما شما هم تا به حال در آگهی‌های خرید و فروش خانه و آپارتمان دیده‌اید که برای تبلیغ، درباره جنس و نوع کابینت‌های آن هم مطالبی می‌نویسند، اما آیا واقعا جنس، طرح و رنگ کابینت تا این حد در زیبایی خانه مهم است؟

پاسخ این پرسش صددرصد مثبت است؛ به این معنی که با انتخاب رنگ و طرح مناسب می‌توان آشپزخانه‌ای کوچک و دلگیر را شاد و حتی بزرگ نشان داد یا این‌که حس و حال متفاوتی به خانه بخشید.

به عنوان نمونه اگر آشپزخانه شما کوچک است، سعی کنید از کابینت‌هایی استفاده کنید که رنگ تند ندارد، چون این رنگ‌ها محیط آشپزخانه را کوچک‌تر نشان می‌دهد.

● کابینت‌ها را تمیز​کنید، اما...

کابینت‌ها هم مانند قسمت‌های دیگر آشپزخانه باید به طور مرتب تمیز شود، ولی حواستان باشد تمیز کردن آنها هم قانون خاص خودش را دارد؛ مثلا هیچ‌وقت نباید برای نظافت کابینت‌ها از اسکاچ‌های زبر یا سیم‌های ظرفشویی استفاده کنید، چون این لوازم باعث خش افتادن روی سطح کابینت می‌شود. به جای این کار می‌توانید از یک اسفنج نرم یا دستمال‌های مخصوص کمک بگیرید.

در ضمن اگر می‌خواهید از مواد شوینده‌ای که در بازار وجود دارد، استفاده کنید ابتدا حتما شیوه مصرف آن را بخوانید و مطابق آن نظافت را شروع کنید.

همچنین فراموش نکنید درهای کابینت را پس از استفاده ببندید و هیچ‌وقت آنها را برای مدتی طولانی باز نگذارید؛ این کار نه‌تنها باعث می‌شود آشپزخانه زیباتر و تمیزتر به نظر برسد؛ بلکه از ورود رطوبت و بخار ناشی از پخت غذا به داخل کابینت‌ها نیز جلوگیری می‌کند. از سوی دیگر، باز ماندن درها بتدریج باعث افتادگی، لق شدن و صدا کردن آنها هنگام باز و بسته شدن می‌شود. در ضمن هیچ‌وقت روی کابینت‌ها ننشینید. تعجب نکنید، خیلی از افراد عادت دارند به جای این‌که روی صندلی آشپزخانه بنشینند، از کابینت به عنوان صندلی استفاده ‌کنند. این کار هم باعث لق شدن پایه‌های کابینت و در نتیجه خراب شدن زودهنگام آنها می‌شود.

علاوه بر این، قسمت‌هایی از کابینت که فضای زیر آن خالی است، نباید خیلی سنگین باشد؛ مثلا روی کابینتی را که زیرش ماشین لباسشویی می‌گذارید به هیچ وجه نباید پر از ظرف و وسایل باشد.