چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

یادگیری بهتر با یک لقمه صبحانه بیشتر


یادگیری بهتر با یک لقمه صبحانه بیشتر

درباره فواید صبحانه هرچه بگوییم بازهم کم است. مطالعات اخیر حاکی از این واقعیت مهم است که تغذیه درست در بالابردن قدرت یادگیری در دانش آموزان تأثیر بسزایی دارد و نخوردن صبحانه …

درباره فواید صبحانه هرچه بگوییم بازهم کم است. مطالعات اخیر حاکی از این واقعیت مهم است که تغذیه درست در بالابردن قدرت یادگیری در دانش آموزان تأثیر بسزایی دارد و نخوردن صبحانه که اصلی ترین وعده غذایی است، اثرات منفی بر یادگیری ‌آنها دارد .

در زمان گرسنگی گلوکز (قند) خون کاهش می یابد و مکانیسم بدن در چنین حالتی ، با دشواری سعی می کند قند خون را در سطحی که مغز قادر به فعالیت طبیعی خود باشد، نگه دارد تا به عملکرد مغز صدمه ای وارد نشود.

هرچه زمان این گرسنگی طولانی تر می شود، یادگیری و تمرکز حواس مختل شده و کار سخت تر می شود . بررسی های علمی نشان می دهد که افزایش نسبی قندخون موجب بهبود عملکرد مغز و افزایش یادگیری در دانش آموزان می شود .

نخوردن صبحانه همچنین موجب کمبود دریافت مواد مغذی در بدن می شود که در وعده های دیگر نیز جایگزین نخواهد شد و در نتیجه کمبود کالری ، املاح و ویتامین های موردنیاز و کاهش کارآیی ، قدرت خلاقیت و ابتکار در دانش آموز را در پی خواهد داشت .

بدون شک اکثر والدین به نیازهای تغدیه ای و اهمیت صبحانه در رشد جسمی دانش‌آموز خود و همچنین پیشرفت وی در فرایند آموزش و پرورش واقف اند ، اما با بی میلی و بی رغبتی او نسبت به خوردن صبحانه روبه‌رو هستند. در اینجا هشت توصیه مهم و راهکار عملی جهت ترغیب و تشویق دانش آموزان به خوردن صبحانه ارائه می‌شود.

شام را در ساعات اولیه شب میل کنید تا دانش آموز شما برای خوردن صبحانه اشتهای کافی داشته باشد.

سعی کنید تا دانش آموز شبها زودتر بخوابد تا صبح کمی زودتر بیدار شده و وقت کافی برای صرف صبحانه داشته باشد و دیرشدن مدرسه، عاملی برای ترک صبحانه او نباشد .

صبحانه را به عنوان یک وعده غذایی اصلی و بلکه مهمترین وعده جدی گرفته و حتی الامکان سعی شود همه اعضای خانواده صبحانه را با هم میل نمایند .

صبحانه را در نان و پنیر و کره و یا بیسکویت خلاصه نکنید بلکه سعی کنید رژیم غذایی در وعده صبحانه دانش‌آموز متنوع باشد .

میز صبحانه را با روش های تزئینی و سفره آرایی برای دانش آموز خود جذاب کنید .

در صبحانه ، از غذاهای مقوی و مغذی همچون شیربرنج ، حلیم ، نان و کره و خرما ، نان و کره و عسل ، عدسی ، نان و پنیر و گردو ، کله پاچه ، آبمیوه ، تخم مرغ ، فرنی ، شیر و مواد لبنی استفاده کنید .

با نظر دانش آموزتان ، برنامه هفتگی صبحانه را تهیه کرده و سعی کنید حتماً هر روز یک نوع از مواد لبنی در صبحانه تان وجود داشته باشد.

بخشی از صبحانه ( یا غذا ) به شکل ساندویچ تهیه شده در منزل به همراه خوردنی‌هایی چون انجیر خشک ، بادام ، پسته ، گردو ، توت خشک به همراه انواع میوه ها به ویژه سیب را به عنوان میان وعده در برنامه غذایی دانش‌آموزتان قرار دهید تا دانش‌آموز مجبور نباشد برای خود در راه مدرسه تنقلاتی را که ارزش غذایی کمی دارند ، خریداری کند .