پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
ارتباط سازنده
به نظرم یکی از عمده ترین مسائل زندگی اجتماعی ما در حال حاضر «عدم وجود ارتباط سازنده» است. منظورم از ارتباط سازنده، آن نوع ارتباطی است که مبتنی بر شفافیت، دقت، نتیجه و منفعت دو طرفه باشد. اغلب ارتباط هایی که ما در زندگی روزمره داریم درباره هر یک از این چهار مولفه دارای نقص هستند.
۱) شفافیت: اغلب روابط اجتماعی ما در حال حاضر از شفافیت لازم برخوردار نیستند، اغلب بخاطر مصلحت هایی، یا بخاطر منافع شخصی یا ترس یا عدم اعتماد از «خود» بودن فرار می کنیم و در روابط مان با دیگران شفاف و روشن نیستیم، دروغ گفتن و برپایه دروغ زندگی کردن جزئی از شخصیت اجتماعی ِ اکثر آدم هاست.
۲) دقت: منظورم از دقت، آن نوع حساسیت هایی است که برای ارتباط اجتماعی و عمومی با دیگران، و یا روابط شخصی ضروری است. دقت همان چیزی است که شعور اجتماعی فرد را نمایان می سازد و میزان تجربه اجتماعی او را نشان می دهد. این شعور اجتماعی می تواند از چیزهای ساده ای همچون رعایت سکوت در مکانهای عمومی، دقت در رعایت ملاحاظات خاصی در برخورد و ارتباط با خانمها، چگونگی صحبت و اظهار نظر در یک جمع چند نفره و ... شروع شود تا ملاحظات و دقت هایی در روابط پیچیده تر شخصی و خصوصی همچون شیوه ارتباط با همسر و فرزند یا شیوه ارتباط با خود.
۳) نتیجه: اگر در روابطی که با دیگران برقرار می کنیم شفافیت و دقت لازم را نداشته باشیم، آنگاه اغلب به مولفه سوم نمی رسیم و آن نتیجه است. در واقع، بعضا افراد در روابط با دیگران از صراحت و بینش روشنی درباره هدف رابطه برخوردار نیستند. آنها با چند نفری دوستند اما نمی دانند که چرا با هم هستند، و دقیقا از این ارتباط چه انتظاراتی دارند و تا چه اندازه دیگری می تواند آن را برآورده کند. این معزل هم می تواند در یک دوستی ساده وجود داشته باشد و هم در یک شرایط پیچیده تر مثل رابطه خانوادگی.
عدم وجود صراحت و روشن نبودن انتظارت در بلندمدت باعث نارضایتی و احساس تنهایی می شود. ممکن است ازدواج کرده باشیم، همسر و فرزند داریم، دوستان زیادی هم در اطرافمان هستند، والدین ما همیشه حامی ما بوده اند و هستند اماااااااا باز هم احساس تنهایی می کنیم. این احساس بدین جهت است که در روابط مان با دیگران به روشنی و به وضوح نمی دانیم که انتظاراتمان چیست، چه جور آدم یا آدمهایی می توانند مخاطب مناسبی برایمان باشند، و چطور با صراحت، روشنی و ملایمت انتظاراتمان از رابطه را بیان کنیم.
۴) منفعت دو طرفه: به وضوح ارتباط سازنده ارتباطی است که برای هر دو طرف داری نتیجه مطلوب باشد و هر دو طرف از بودن در چنین ارتباطی احساس رضایت کنند. در اینجا منظورم ایجاد تعاملی میان خودخواهی و دیگرخواهی است. در واقع همواره این حس خودخواهی ماست که انگیزه لازم برای ایجاد ارتباط با فرد یا افراد خاصی را فراهم می آورد. ما به طور مبهم خواسته ها و انتظاراتی داریم که فکر می کنیم شخص یا اشخاص خاصی می توانند این خواسته ها و انتظارتمان را برآورده کنند و این انگیزه اصلی برقراری ارتباط با دیگران است. امااااا نکته مهم در این جا آن است که بتوانیم کمی از منظر دیگری هم به این ارتباط نگاه کنیم. تا چه اندازه برقراری رابطه با ما برای دیگری مفید و مطلوب است، تا چه حد انتظارات او را از رابطه می شناسیم و چقدر برای همراهی با او جدی هستیم.
http://social-me.blogfa.com/
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست