دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
آشنایی با آنگولا
![آشنایی با آنگولا](/web/imgs/16/96/auc8g1.jpeg)
جمهوری آنگولا یکی از بزرگترین تولیدکنندکان نفت در قاره آفریقا و در عین حال یکی از فقیرترین کشورهای جهان است.
آنگولا از جنوب با نامبیا، از شمال با جمهوری کنگو و از شرق با زامبیا همسایه است. در غرب این کشور اقیانوس اطلس قرار دارد.
این کشور برای سالهای طولانی مستعمره پرتغال بود و در سال ۱۹۵۷ استقلال پیدا کرد. مهمترین محصولات صادراتی آن نفت و الماس است.
پس از استقلال آنگولا درگیر جنگ داخلی شد. جنگی ۲۷ سال طول کشید و به اقتصاد این کشور ضربه زیادی زد و جان بیش از ۵۰۰ هزار نفر را گرفت.
سیاست در آنگولا
در حال حاضر رئیس جمهور آنگولا خوزه سانتوس است که از سال ۱۹۷۹ یعنی زمانی که نخستین رئیسجمهور آنگولا درگذشت، در این سمت باقی مانده است.
قرار است انتخابات ریاست جمهوری این کشور پس از وقفهای طولانی در سال ۲۰۰۹ میلادی برگزار شود. انتخابات مجلس این کشور نیز شهریور ماه سال ۱۳۸۷ برگزار میشود.
اقتصاد در آنگولا
تولید ناخالص داخلی این کشور ۹۵/۸۰میلیارد دلار است و شش میلیون و ۵۷۳ هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل میدهند. ۸۵ درصد از این نیروی کار در بخش کشاورزی مشغول هستند.
۷۰ درصد مردم این کشور زیر خط فقر زندگی میکنند. نرخ تورم آنگولا ۵/۱۲ درصد است.
صادرات این کشور شامل نفت خام، الماس، مواد نفتی فراوری شده، گاز، قهوه، ماهی، الوار و پنبه است که به کشورهای آمریکا (۳۸ درصد)، چین (۲/۳۴ درصد)، تایوان (۵/۸درصد)، فرانسه (۹/۴ درصد) و شیلی (۱/۴درصد) صادر میشود.
واردات این کشور شامل ماشینآلات و تجهیزات الکترونیک، وسایل نقلیه، تجهیزات پزشکی، مواد غذایی، منسوجات و تجهیزات نظامی است که از کشورهای آمریکا (۳/۱۵درصد)، پرتغال (۱۵ درصد)، کره جنوبی (۱/۱۰ درصد)، چین (۸/۸درصد)، آفریقای جنوبی (۷/۶درصد) و فرانسه (۲/۶ درصد) وارد میشود.
مردم آنگولا
جمعیت این کشور ۱۲ میلیون و ۲۶۳ هزار و ۵۹۶ نفر است که میانگین سنی آنها۹/۱۷ سال است. امید به زندگی برای زنان ۵۷/۳۸سال و برای مردان ۷۳/۳۶ سال است.
۳/۹درصد از جمعیت این کشور به بیماری ایدز مبتلا هستند و بیماریهای ناشی از آب و غذای آلوده نیز در این کشور بسیار رایج است.
زبان رسمی این کشور پرتغالی است و در عین حال زبانهای محلی آفریقایی نیز در آن رواج دارد.
ارتباطات در آنگولا
اغلب وسایل ارتباطی روز بیشتر در لوآندا، پایتخت آنگولا، در دسترس هستند و هرچه از پایتخت دورتر شوید میزان دسترسیها هم کمتر میشود.
۹۸ هزار و ۲۰۰ خط تلفن ثابت و دو میلیون و ۲۶۴ هزار خط تلفن همراه در این کشور وجود دارد. تعداد میزبانان اینترنت در آنگولا سه هزار و ۳۳۷ است. این کشور ۸۵ هزار کاربر اینترنت دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست