سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
هویج فقط بینایی را تقویت نمی کند
![هویج فقط بینایی را تقویت نمی کند](/web/imgs/16/160/aw1zw1.jpeg)
اگرچه ما فقط هویجهای نارنجی رنگ را میشناسیم اما جالب است بدانید در دنیا هویجهای سفید، زرد، ارغوانی و بنفش هم وجود دارند. یونانیها هویج را برای مصارف پزشکی میکاشتند. در قرون وسطی در رم هویج به عنوان یک گیاه وحشی شناخته میشد. رمیها معتقدند سرچشمه این گیاه وحشی با ریشه مخروطی شکل به ۱۰۰۰ سال بعد از میلاد مسیح و به آسیای میانه باز میگردد. در قرن دوازدهم میلادی مهاجمان مغربی آن را به اسپانیا بردند. آنها در قرون چهاردهم به شمال غرب اروپا و در قرن ۱۵ به انگلستان رسیدند. اگرچه آنها فقط به یک نوع زرد هویج اشاره کردند اما پختن و خوردن هویج ارغوانی رنگ علیرغم آن که پس از پختن به رنگ قهوهای بسیار بدی تغییر پیدا میکرده، بسیار معمول بوده است. در دوران الیزابت، اشرافزادگان برای تزئین کلاهها و لباسهایشان از گل، میوه و برگهای هویج استفاده میکردند. در آن دوره هویج از ارزش بالایی برخوردار بود چرا که از برگهایش به جای پر کلاه استفاده میشد، به خصوص وقتی که در پاییز تغییر رنگ هم میداد.
کاشفان اروپایی همزمان با کشف سرزمینهای جدید، هویج را از به خلیج مارگریتا در ونزوئلا آورده، پس از آن به برزیل بردند. پدران روحانی آن را به شمال آمریکا برده و پس از آن هویج به صورت گسترده کاشته شد. اگرچه همواره گفته شده که خوردن هویج موجب تقویت بینایی در تاریکی است و یا مصرف زیاد آن باعث مجعد شدن موهای صاف کمک میکند، ولیکن امروزه ثابت شده که هویج سرشار از ویتامین آ، ب، ث و بتاکارتن است. همچنین هویج حاوی مواد معدنی بسیاری از قبیل آهن. کلسیم، پتاسیم و سدیم است.
در دهه ۶۰ میلادی دانشمندان مادهای به نام داکارین را از هویج استخراج کردند که موجب اتساع عروق خونی شده و در نتیجه مانع از بروز انواع بیماریهای قلبی میشود. خوردن هویج از سخت شدن جدار سرخرگها جلوگیری کرده، موجب افزایش هموگلوبین و گلبولهای قرمز خون میشود.
هویج برای تنظیم عملکرد رودهها بسیار مفید است. هویج مقوی معده است و در سلامت روده بزرگ تاثیر دارد. و ضمن تحریک اشتها میتواند در درمان نفخ، عفونتهای غیرپیشرفته رودهای و زخمهای دستگاه گوارش مفید باشد. نوشیدن یک لیوان آب هویج به مدت چند روز پیاپی درمان موثری برای کبد است اگرچه زیادهروی در مصرف آب هویج، میتواند اثر معکوس داشته باشد و موجب فشار بیش از حد به کبد و بروز زردی در پوست و چشمها شود.
خوردن دو تا سه هویج در روز میتواند کلسترول مضر موجود در خون را تا میزان ۱۰ درصد کاهش دهد. همانطور که گفته شد هویج دارای بتاکارتن است که نقش آن در جلوگیری از ابتلا به سرطان به اثبات رسیده و مواد آنتیاکسیدان موجود در هویج ضمن تاثیر ضدسرطانی، نقش بسزایی در حفظ جوانی و به تعویق انداختن روند پیری دارد.
هویج از انواع سبزیجاتی است که پخته آن خاصیت بیشتری از نوع خامش دارد. هویج پخته شده حاوی آنتیاکسیدانهای بیشتری نسبت به هویج خام است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست