چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
کیفیت قربانی افزایش کمیت
چیزی که شکست ، ترمیم نمی شود. یک اصطلاح قدیمی است که کاربرد فراوانی دارد. می شود حتی این را به فوتبال تعمیم داد. طی چند روز گذشته اتفاقات گسترده ای در فوتبال اروپا رخ داده است. اتفاقاتی که می تواند آینده فوتبال در این قاره را تحت تاثیر قرار دهد.
با پایان یافتن رقابت های جام ملت های اروپا، اتحادیه فوتبال اروپا، یوفا، خود را آماده می کند تا دست به تغییرات گسترده در نحوه برگزاری این رقابت ها بزند.
یوفا درصدد است که مرحله پایانی رقابت های جام ملت های اروپا را از سال ۲۰۱۶ با حضور ۲۴ تیم برگزار کند. این موضوع هر چند با تکیه بر بحث درآمدی آن مطرح شده است اما نباید فراموش کرد که انجام این کار می تواند سطح کیفی بازیها را دستخوش تغییر کند.
یوفا به نظر می رسد که با این کار به دنبال آن است تا از الگوی جام جهانی در این قاره بهره ببرد. حتی در جام جهانی نیز شاهد هستیم که بدون توجه به بحث های درآمدی، مقامات برگزارکننده بیشتر به دنبال آن هستند تا سطح کیفی مسابقات بالاتر رود. در یورو ۲۰۰۸ که به میزبانی مشترک سوییس - اتریش در ۳ هفته برگزار شد دیدیم که برخی تیم ها که هیچ حرفی برای گفتن نداشتند در مرحله پایانی حاضر شدند.
چیزی که مسلم است آن است که تغییر فرمت یورو و برگزاری آن با حضور ۲۴ تیم سبب خواهد شد که مسابقاتی کمتر رقابتی و جذاب را شاهد باشیم و تیم های ضعیف و نه چندان مطرح در رقابت ها حاضر شوند. حتی حضور تیم های ضعیف چرخه و سیکل بازیهای مقدماتی را نیز تحت الشعاع قرار می دهد. تصور کنید که دیگر در صورت ۲۴ تیمی شدن شور و هیجانی که در بازی انگلیس - کرواسی بر پا بود وجود نخواهد داشت. با توجه به فرمول جدید راهیابی، نه تنها انگلیس که کشورهایی نظیر اسکاتلند و ولز نیز پا به مهمترین رقابت فوتبالی در اروپا می گذارند. درآینده، این چنین خواهد شد که تنها تیم هایی که فوق العاده ضعیف هستند از گردونه مسابقات حذف می شوند. ۲۴ تیم تقریبا نصف کشورهای اروپایی است که در فیفا به عنوان عالی ترین و اصلی ترین نهاد فوتبالی در جهان فعالیت می کنند. از سوی دیگر این مطلب را باید در نظر داشت که با حضور تیم های ضعیف و نه چندان مطرحی نظیر سن مارینو، آندورا و لیختن اشتاین در این رقابت ها و همچنین با تغییر سیستم، قرعه کشی و سیدبندی، دیگر گروه مرگی که به رقابت ها رنگ و بوی هیجان بدهد وجود نخواهد داشت.
هیچ گاه در فوتبال حداقل ها جایی ندارد و همیشه باید به دنبال رسیدن به حداکثر و جایگاهی بالاتر بود. در این رقابت ها (یورو ۲۰۰۸) کرواسی که موفق شده بود انگلیس را از رسیدن به دور نهایی رقابت ها باز دارد، نشان داد که از هر جهت شایسته حضور در این مسابقات بوده است. حضور تیم های کمتر در مرحله پایانی بهتر از آن است که تیم های زیادی در این مسابقات حاضر شوند و شاهد رقابتی کمتر هیجانی باشیم.
نکته برجسته دیگری که در رقابت های این دوره از جام ملت ها شاهد بودیم آن بود که داوران از هر نظر نسبت به دوره های گذشته پیشرفت قابل ملاحظه ای داشتند به طوری که نمی توان عملکرد آنها را با هیچ دوره ای از یورو مقایسه کرد.
عملکرد داوران به گونه ای بود که کمترین اعتراض را از سوی بازیکنان شاهد بودیم. بازیکنان نیز کمتر دست به اقدامات و حرکات غیرورزشی می زدند و اکثرا روبه بازی تاکتیکی و با برنامه آورده بودند. این موضوع سبب شده بود که سطح کلی بازیها نسبت به دوره های گذشته رشد قابل ملاحظه ای را شاهد باشد.
حالا اگر یوفا بخواهد از سال ۲۰۱۶ این رقابت ها را با حضور ۲۴ تیم برگزار کند معلوم نیست که داوران چند بار از کارت های زرد و قرمز استفاده می کنند یا چه اندازه شاهد بحث و مشاجره بین بازیکنان و داوران خواهیم بود.
باید سعی کنیم رقابت های یورو ۲۰۰۸ را به عنوان الگوی برگزاری مسابقات لیگ برتر در فصل آینده در نظر بگیریم. کیت هاکت از مسوولان برگزاری رقابت های لیگ برتر معتقد است که داوران حاضر در مسابقات لیگ برتر باید شجاعت و توانایی لازم را برای برخورد سریع و قاطع با بازیکنانی که از تکل های خشن استفاده می کنند داشته باشند.
در اینکه باید با بازیکنانی که تکل های خشن می زنند برخورد شود هیچ کس کوچک ترین تردیدی ندارد اما در رقابت های سیزدهمین دوره از جام ملت های اروپا در سال ۲۰۰۸ چه تعداد تکل خشن دیدیم آیا داوری حاضر است در نخستین هفته از برگزاری لیگ برتر برای جریمه بازیکن خاطی از کارت قرمز استفاده کند نکته ای که در این بین وجود دارد این است که بسیاری تفاوت های بین تکل صحیح و درست و تکلی که به بازیکن آسیب می زند را با تکلی که هدفی جز مصدومیت بازیکن ندارد نمی دانند.
در فصل گذشته رقابت های لیگ برتر دیدیم که چگونه ادواردو با یک تکل دچار شکستگی شد.
بسیاری از بازیکنانی که تکل می زنند نمی دانند که بهترین زمان برای این کار چه زمانی است.
اکثرا فکر می کنند که تکل راحت ترین و آسان ترین راه برای تصاحب توپ است. این بر عهده داوران است که بتوانند تشخیص دهند حرکت بازیکن چه اندازه قدرت دارد و در صورت برخورد چه حادثه ای برای بازیکنان به وجود می آید.
از این دوره رقابت های یورو ۲۰۰۸ خیلی مسائل را می توان یاد گرفت و برای آینده به کار برد اما آنچه مسلم است اینکه نباید حضور ۲۴ تیم در یورو قطعی شود زیرا همه مسائل در فوتبال اروپا تغییر می کند و این تغییر همیشه مثبت نبوده است.
علیرضا نخ چی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست