چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
آیا زمان به نفع ایران است
طارق الحمیاد تحلیلگر روزنامه الشرقالوسط در مقالهای که در شماره روز یکشنبه این روزنامه بهچاپ رسیده به بررسی نقش عامل زمان در کشمکشهای کنونی و گذشته ایران با دنیای غرب پرداخته است. از نگاه حمیاد رهبران ایران در تمام دوران حکومت بیستوهفت سالهشان از جانب ایالات متحده تحت فشار بودهاند و از بحرانهایی بسیار خطرناکتر از بحران کنونی بر سر برنامه هستهایشان به سلامت عبور کردهاند و رمز موفقیت آنها در تمامی این بحرانها «بهرهبرداری» درست از عامل زمان بوده است.
طارق الحمیاد در آغاز مقاله اش مینویسد: محمود احمدینژاد رئیس جمهور ایران میگوید زمان به نفع ماست و هر روزی که می گذرد اروپاییها مجبور به عقبگرد بیشتر و شناسایی و پذیرفتن حقوق هستهای ایران میشوند. او البته درست میگوید،«بردباری و وقتشناسی» همان بازی است که ایرانیها در انجام آن بسیار مهارت دارند.
در ادامه مقاله الشرقالوسط آمده است: «در طول بیستو هفت سال گذشته بسیاری از رهبران جهان در آمریکا، اروپا و دنیای عرب که دشمنان سرسخت حکومت مذهبی تهران شمرده میشدند از قدرت کنار رفته یا در گذشتهاند ولی در ایران تمام ارکان شکلدهنده حاکمیت همچنان قدرتمندانه به کار خود ادامه میدهند و ایدئولوژی «گسترش انقلاب» همچون سالهای نخستین دهه هشتاد رو به گسترش است. در همسایگی آنان رژیمهای طالبان و صدام حسین دشمنان سرسخت و قسمخورده تنها حکومت شیعه جهان توسط دیگر دشمن این حکومت یعنی ایالات متحده سرنگون شدند، بدون اینکه از جانب ایرانیها یک گلوله شلیک شود و یا حتی اینکه از آنها بخواهند که یک سنت پول خرجکنند. اکنون ایران همچون مسافری است که در انتهای رودخانه ایستاده و به جنازه دشمنان غرقشدهاش نگاه میکند».
اما راز موفقیت ایران در بازی با زمان چیست؟ به عقیده تحلیلگر الشرقالاوسط انطباقپذیری با شرایط جدید و هوشمندی در تغییر استراتژی و البته کمی خوششانسی: «مهمترین شانس آنان در بازی زمان پیروزی دموکراتها در انتخابات میاندورهای کنگره بود که هر چند دکترین «حمله پیشگیرانه» بوش و دار و دسته نومحافظهکاران حامی وی را به طور مطلق نفی نمیکنند ولی احتمال انجام آن را به حداقل میرسانند، بویژه در شرایطی که کاملا مشخص است مالیات دهندگان آمریکایی حوصله آغاز یک جنگ دیگر را ندارند».
به عقیده الحمیاد در اروپا هم اوضاع به نفع ایرانیهاست: «نخست وزیر تونی بلر نزدیک ترین دوست بوش در آستانه واگذاری قدرت است و پرزیدنت شیراک که بسیاری فکر میکنند مشکل شخصی با محمود احمدینژاد رئیسجمهور ایران دارد در شرایطی نیست که از چیزی شبیه رویارویی با ایران حمایت کند».
تحلیلگر الشرقالوسط در ادامه میافزاید: «در خاورمیانه نیز زمان کاملا به نفع ایران است. در اسرائیل دشمن همیشگی رژیم مذهبی تهران، ایهود اولمرت همچنان درحال جواب پس دادن بهخاطر ناکامیهای جنگ ۳۴ روزه با حزبالله است، در حالیکه هنوز موفقیتی در راه آزادی دو گروگان ارتش این رژیم درلبنان و گروگان سوم در غزه به دست نیامدهاست. همسایگان عرب ایران در خلیج فارس نیز هیچگاه به اندازه امروز از حمله احتمالی آمریکا به ایران هراسناک نبودهاند. آنها میدانند که ایران اکنون هم به لحاظ توانایی واکنش نظامی مستقیم و هم به لحاظ دخالتهایی که میتواند منجر به برهم خوردن آرامش سیاسی و توازن قوا در این کشورها شود بسیارنیرومندتر از گذشته شدهاست».
اما آیا راهی برای پیروزی بر ایران وجود دارد؟ به عقیده الحمیاد جواب این سئوال بستگی به این دارد که مهارت آمریکا و شرکایش در بازی با زمان از ایرانیها بیشتر شده باشد.
رضارزمجو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست