پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

آینده ای نامعلوم برای آپاچی


آینده ای نامعلوم برای آپاچی

کارلوس ته وز معروف قبل از این که برای حضور در مسابقات امسال فوتبال جام ملت های امریکای جنوبی به کشور زادگاهش – آرژانتین برگردد, به منچستر سیتی اعلام کرد قصد ماندن در این باشگاه انگلیسی را ندارد و به این ترتیب زندگی ۸ ساله خود در تیم های اروپایی را وارد تنش تازه ای و پرونده ناآرامی های خود را کاملتر کرد

کارلوس ته‌وز معروف قبل از این که برای حضور در مسابقات امسال فوتبال جام ملت‌های امریکای جنوبی به کشور زادگاهش – آرژانتین- برگردد، به منچستر سیتی اعلام کرد قصد ماندن در این باشگاه انگلیسی را ندارد و به این ترتیب زندگی ۸ ساله خود در تیم‌های اروپایی را وارد تنش تازه‌ای و پرونده ناآرامی‌های خود را کاملتر کرد.

در استعدادها و مهارت‌های ورزشی این مهاجم ۲۸ ساله فرصت‌شناس و سریع شکی وجود ندارد اما او در هر سه باشگاهی که در اروپا در آنها عضویت داشته، به بن‌بست خورده و آن تیم‌ها، به ترتیب وستهام، منچستر یونایتد و منچستر سیتی انگلیس بوده‌اند و تصور این که در هر سه مورد سران آن باشگاه‌ها مقصر و وی بیگناه بوده باشد، قدری ساده‌انگارانه است.

این در حالی است که حق تملک او و بهتر بگوییم صاحب امتیاز انتقال‌های او به باشگاه‌های مختلف، همچنان یک Agent معروف ایرانی‌تبار به نام کیا جورابچیان است و سهمی که از هر یک از کوچ‌های ته‌وز به این «مدیر برنامه‌ها» می‌رسد، زمینه‌های ابهام و تشنج را پیرامون ته‌وز، خواه‌ناخواه بالاتر برده است.

«من سیتی» به رغم گذشت ۴ هفته از ابراز تمایل رسمی ته‌وز به ترک «سیتی. اف. منچستر» (نام ورزشگاه اختصاصی منچستر سیتی) از اظهارنظر صریح در این‌باره خودداری کرده و کوشیده است قضیه را در پشت پرده و با مذاکرات آرام حل کند اما به نظر می‌رسد ته‌وز بیش از هر زمانی در ترک این باشگاه مصر و جدی است و مقصد و جایگاه بعدی او بعد از اتمام رقابت‌های کوپا آمه‌ریکا اعلام خواهد شد. اگر ماجرا دست خود ته‌وز بود، او در نیم فصل رقابت‌های سال گذشته از سیتی می‌رفت اما در آن زمان شیخ منصور مالک اماراتی بسیار ثروتمند و روبرتو مانچینی سرمربی ایتالیایی «من سیتی» او را متقاعد به ماندن کردند و حتی بازوبند کاپیتانی تیم را به رغم این که او صلاحیت انضباطی و رفتاری لازم را برای تصاحب آن نداشت، به دستش بستند تا دلخوشی بیشتری برای ماندن داشته باشد و احساس مسئولیت و غرور کند. اما ته‌وز اوایل همین هفته در مصاحبه‌ای با روزنامه لانس آرژانتین باز هم به صراحت تأکید کرد که هدف و برنامه جدی‌اش، ترک سیتی است. او گفت: «از احترام من به باشگاه سیتی و اعضا و هوادارانش چیزی کاسته نشده و بخصوص باید از شیخ منصور یاد کنم که جز ادب و حمایت چیزی از او ندیده‌ام اما من و تعدادی از اعضای خانواده‌ام از زندگی‌مان در منچستر راضی نیستیم و ادامه حضور در آن جا در یک سال اخیر برای ما رنج آفرین بوده است. مهمتر از هرچیزی غیبت دو دختر کوچکم در اینجا است که چون شرایط اقامت‌شان در انگلیس جور نشده و خودشان هم نمی‌خواهند، من غیبت‌شان را هر روز حس کرده‌ام و برای پایان دادن به این جدایی بدیهی است که باید به تیم دیگری بپیوندم و زمینه اقامت آنها را در کنار خودم در آن محل جدید فراهم آورم. هر کار و تلاشی در زندگی‌ام، برای دخترانم و بهبود وضعیت و رفاه آنها است.»

● اولین جام بعد از ۳۵ سال

«من سیتی» اواخر فصل پیش با پیروزی ۰-۱ بر استوک سیتی در فینال جام حذفی فوتبال انگلیس سرانجام صاحب نخستین جام خود در ۳۵ سال گذشته شد و به حسرتی طولانی در این زمینه پایان بخشید. خیلی‌ها امیدوار بودند شادی عظیم این پیروزی ناب در عین هموار ساختن راه آینده برای بازیکنان و هواداران تیم، ته‌وز را هم از ناسازگاری‌های همیشگی‌اش باز دارد و در این باشگاه ماندنی کند اما مردی که به خاطر همان طبایع ناآرام آپاچی نامگذاری شده، باز هم بنای ناسازگاری را گذاشت و به مدیران سیتی چیزی را گفت که پیشتر از آن یاد کردیم. اضافه بر این کسب عنوان آقای گلی لیگ برتر انگلیس (به طور مشترک با دیمیتار برباتوف هم‌باشگاهی سابقش در منچستر یونایتد) نیز یک توفیق شخصی مهم برای او در فصل گذشته بود تا شاید در انگلیس ماندگار شود و برای بهروزی بیشتر سیتی بکوشد.

ته‌وز منکر اثرگذاری مثبت موارد فوق در زندگی‌اش نیست اما مشخص است که او با بهانه کردن شرایط زندگی‌اش در شهر منچستر، خیال پیوستن به باشگاه‌های بزرگتر و تیم‌های آماده فتح جام های عمده‌تر را دارد و حاضر نیست زندگی و تلاشش را صرف اوجگیری تیمی کند که به رغم بیش از ۳۰۰ میلیون پوند هزینه جذب بازیکنان تازه طی ۳ فصل گذشته و فتح F.A.Cup انگلیس، سقف پرواز فوق‌العاده‌ای ندارد و یا اگر هم داشته باشد، به اندازه تیم‌های نامدارتر نیست. در حالی که فرضیه انتقال ته‌وز به رئال و تبدیل شدن او به جدیدترین مهره در جمع کهکشانی‌های شهر مادرید نظریه‌ای پرطرفدار در هفته‌های اخیر بوده، حقیقت دوم این است که چند باشگاه نامدار دیگر اروپا و ازجمله یوونتوس هم او را می‌خواهند و راه‌های متعددی به روی وی باز است ولی آنچه او باید به طور اساسی در پی رفع و تصحیح آن باشد، خصلت انطباق ناپذیری وی با هر مکان و سیستمی است که به آن پا می‌گذارد. همین ویژگی سبب شده او از ۲۰۰۳ به بعد در کورین تیانس برزیل و وستهام و منچستر یونایتد و سپس منچسترسیتی انگلیس عضویت یابد و هر بار با دلایلی شبیه به یکدیگر و داشتن توقعات زیاد و مبهم، تیمش را ترک کند و به سوی آینده‌ای نامعلوم بشتابد و این بار نیز همین مسئله در سیتی روبه‌روی وی خودنمایی می‌کند.

● کلیشی هم آمد اما...

منچستر سیتی برای اینکه هر روز بیشتر از روز پیش در قواره‌های تیمی قرار بگیرد که قادر به کسب نخستین عنوان قهرمانی‌اش در لیگ انگلیس از ۱۹۶۸ به بعد است، در ۳ سال و ۲ ماهی که از روی کار آمدن شیخ منصور در این باشگاه می‌گذرد، پیوسته خریدهای تازه و اضافه‌ای داشته و درست در همان روزهایی هم که ته‌وز با رسانه‌ای کردن مسئله جدایی‌اش از سیتی شادی‌های فتح جام حذفی انگلیس در اردوی این تیم را کاهش داد، این باشگاه گائل کلیشی مدافع چپ فرانسوی و مستعد آرسنال را از این تیم لندنی خریداری کرد تا توشه‌ای بیشتر و بهتر برای فصل آینده داشته باشد. با این حال ته‌وز بی‌اعتنا به این مسائل یک تصویر و هدف کلی در ذهنش دارد و فقط در همان راستا نیز حرکت می‌کند. ناکام خواندن ته‌وز در تشکیلات «من سیتی» عین بی‌انصافی است زیرا او در ۸۶ مسابقه رسمی‌اش برای این باشگاه زننده ۵۳گل بوده و حتی نانچینی که از دست ناسازگاری‌ها و توقعات بیش از حد ته‌وز به ستوه آمده، نیاز خود و تیمش به توانایی‌های فنی وی را منکر نیست و مایل است او را در فصل بعد هم در خدمت داشته باشد اما تصور آنچه بعد از هر بار تعویض این مهاجم کوتاه قد ولی توانا در هر مسابقه سیتی پیش می‌آید، مانچو و سایر سران سیتی را از دور شدن وی از این تیم آنقدرها هم ناراحت نمی‌کند. تیمی که در نیم‌فصل گذشته ادین ژکو بوسنیایی را از وولفس بورگ خرید و امثال شون رایت فیلیپس معروف را هم در خدمت دارد و شاید در پایان ۵ ماه اقامت موقتی امانوئل اده‌بایور در رئال مادرید این مهاجم توگویی را هم پس بگیرد و دست‌هایش به لحاظ مالی برای خرید هر ستاره تازه‌ای برای خط حمله‌اش در سطح جهان باز است، بالاخره فکری برای روزهای فقدان آپاچی هم خواهد کرد اما رئال و یا هر باشگاه دیگری که صاحب این مهاجم فوق‌العاده به لحاظ فنی و ناآرام از نقطه نظر اجتماعی شود، باید برای یک سری بحران در آینده نزدیک آماده شود. تنش‌هایی که حتی منچستر یونایتد را با مربی‌ای در اندازه‌های الکس فرگوسن کلافه کرد و به فروش وی به همشهری آبی‌پوش یونایتد واداشت و کار ته‌وز را به نقطه منفی کنونی کشاند.

منبع: Times