چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
اعتیاد چیست؟
«اعتیاد» به معنی خو گرفتن و عادت کردن است و به هر چه که باشد یا به عبارتی حالت مسمومیت متناوب یا مزمن مضر برای فرد و اجتماع که به وسیله مصرف تکراری ماده ای مخدر، طبیعی یا شیمیایی به وجود می آید.
تاثیر اعتیاد در خانواده
اعتیاد در ابعاد مختلف بر خانواده تاثیر و آثار شومی بر جای می گذارد که به طور مختصر بدین شرح است.
معتاد قسمت زیادی از سرمایه خانواده را هزینه می کند که این امر مشکلات غذایی، رفاهی، آموزشی، بهداشتی و اخلاقی زیادی برای افراد خانواده در پی دارد تا جایی که گاهی فرزندان کوچک خانه مجبور به اعمالی می شوند که در توان آن ها نمی باشد و حتی گاهی اوقات وادار به اعمال غیر اخلاقی و منافی عفت نیز می شوند.
پدر معتاد الگوی بدی برای فرزندانش می شود که آن ها وظایف اجتماعی خودشان را نمی توانند بیاموزند.
علاوه بر آثار اقتصادی که اعتیاد بر خانواده دارد جو حاکم بر خانواده آغشته به اختلاف و دشمنی می شود و بی اعتمادی بر جوی که باید اعتماد بر آن حاکم باشد حاکم شده و در نتیجه موجب افزایش طلاق و جدایی می شود.
به طور کلی همه خانواده هایی که مواد مخدر مصرف می کنند از خوشبختی، محبت، عاطفه و امنیت فاصله می گیرند و مسیری را طی می کنند که آن ها را به سوی منجلاب فساد می برد، چنین خانواده هایی به سبب معتاد شدن، اعضای خانواده شان دچار رشد و نمو بدبختی های زیادی در زندگی شان می شوند که در بعضی از موارد مرگ خود را از خدا می طلبند.
روش های درمان اعتیاد
در حقیقت شرط اساسی درمان اعتیاد، داوطلب بودن فرد مبتلا می باشد که متاسفانه این قبیل معتادان هنوز اکثریت را تشکیل نمی دهند، بیشتر معتادانی که در مراکز ترک اعتیاد دیده می شوند معمولا به علت یک حادثه در ضمن مصرف یا به طور جدی اجباری مجبور به ترک شده اند اما آگاهی روزافزون افراد مبتلا به اعتیاد باعث شده که روز به روز به تعداد آن هایی که خود خواستار بهبودی هستند، اضافه شود.
روش جایگزینی
قدیمی ترین روش درمان اعتیاد روش جایگزینی است، در این روش درمان در مراکز سرپایی و تحت مراقبت های پزشکی انجام می گیرد، در بعضی از مراکز تا چندی قبل برای تریاک و مشتقات آن به روش جایگزینی، مرفین مورد استفاده قرار می گرفت و به تدریج مقدار آن کم می شد.
روش ترک بدون مصرف دارو یا بدون جایگزین کردن ماده دیگر این روش از قدیم مرسوم بوده، کم بودن تدریجی مقدار ماده مصرفی سرانجام به ترک کامل می انجامد ولی ترک ناگهانی پدیده ای جدید است که معمولا به صورت گروهی انجام می گیرد زمانی نیز برخی از متخصصان معتقد به روش های ترک اعتیاد به صورت آزاد به خصوص برای جوانان بودند، به این معنی که معتادان می توانستند آزادانه طی دوره ترک به مرکز ترک اعتیاد رفت و آمد داشته در مواقع لزوم از خدمات این مرکز استفاده کنند تا از لحاظ ارتباط اجتماعی و زندگی معمولی لطمه ای متوجه آنان نشود.
روش های گروهی درمان اعتیاد
روش های گروهی مختلفی برای درمان معتادان در دنیا متداول است که هر یک اصول خاص خود را به کار می برد اما عضو مشترک بین این روش ها «روان درمانی گروهی» است که به منظور تعدیل وابستگی روانی و آماده سازی روانی و رفتاری افراد معتاد برای یک سازگاری مناسب پس از قطع وابستگی فیزیکی به ماده مصرفی انجام می گیرد این امر برای جلوگیری از بازگشت سریع افراد به وضعیت قبلی یعنی اعتیاد الزامی است.
زهرا برکوئی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست