دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
پیتزا را سبز بپزید
در میان غذاهای سریع،پیتزا از معروفترینها است. این غذا که به شکلها و طعمهای مختلفی تهیه میشود، طرفداران بسیاری در میان گروههای مختلف سنی دارد....
به طوری که پیر و جوان از مزه این غذا لذت میبرند. البته همانطور که گفتیم این غذا با توجه به اینکه با چه مواد غذاییای تهیه شده باشد، نامش متفاوت است و باتوجه به میزان خوراکیهای یادشده، میتواند کلفت و نازک باشد. پیتزا با سس سرو میشود اما این سس میتواند سفید، قرمز، خردل یا حتی سسهایی باشد که چندان هم متداول نیستند. با ما همراه شوید تا در «دستور آشپزی» این هفته شما را با روش تهیه یکی دیگر از انواع پیتزای سبزیجات آشنا کنیم.
● مقدار کالری
در میان غذاهای سریع،پیتزا از معروفترینها است. این غذا که به شکلها و طعمهای مختلفی تهیه میشود، طرفداران بسیاری در میان گروههای مختلف سنی دارد. به طوری که پیر و جوان از مزه این غذا لذت میبرند. البته همانطور که گفتیم این غذا با توجه به اینکه با چه مواد غذاییای تهیه شده باشد، نامش متفاوت است و باتوجه به میزان خوراکیهای یادشده، میتواند کلفت و نازک باشد. پیتزا با سس سرو میشود اما این سس میتواند سفید، قرمز، خردل یا حتی سسهایی باشد که چندان هم متداول نیستند. با ما همراه شوید تا در «دستور آشپزی» این هفته شما را با روش تهیه یکی دیگر از انواع پیتزای سبزیجات آشنا کنیم.
مقدار کالری مواد غذایی یاد شده در مجموع ۱۴۰۰ کیلوکالری انرژی دارند و اگر پیتزا به ۲۰ برش تقسیم شود، هر برش ۷۰ کیلوکالری انرژی خواهد داشت.
● همراه غذا
بهتر است پیتزا را با یک لیوان آب پرتقال تازه میل کنید تا ارزش غذایی آن افزایش پیدا کند. به غیر از آب پرتقال، خوردن این غذا با یک لیوان شربت آبلیموی تازه نیز میتواند همین قدر مناسب باشد. بهتر است این غذا با یک بشقاب سالاد کاهو که با کمی جوانه گندم، هویج و انواع کلم تهیه شده است، سرو شود تا وعده غذاییتان مغذیتر شود. برخی افراد پیتزا را با سیبزمینی سرخ شده میل میکنند اما اگر اضافه وزن دارید، حداقل از سرخکردن سیبزمینیها خودداری و فقط تکههای آنها را با کمی آویشن و پودر سیر طعمدار و تنوری کنید تا از میزان کالریای که با خوردن این سیبزمینیها دریافت میکنید، کاسته شود.
● طـرز تـهـیـه
با خمیر پیتزا شروع کنید. به اینترتیب که بیکینگ پودر و شکر را در یک و نیم لیوان آب ولرم حل کنید و بگذارید ۲۰ دقیقه بمانند. آرد را نیز با نمک و روغن زیتون مخلوط و بعد از ۲۰ دقیقه، مخلوط آب را در آرد بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. خمیر به دست آمده را ۱۵ دقیقه ورز دهید و ۲ ساعت در جایی گرم بگذارید تا در اصطلاح استراحت کند و ور بیاید. در این بین، سبزیها را خرد کنید. کلم بروکلی و گل کلم را خرد و فلفل دلمهای و هویج را خلال کنید و گوجهفرنگی را به حلقههای بسیار نازکی درآورید سپس این سبزیها را در کاسهای بزرگ با هم مخلوط کنید و در کناری بگذارید. بعد از گذشت ۲ ساعت، خمیر را در سینی فر پهن کنید. یادتان باشد ابتدا باید نان پیتزا را بپزید و سپس مواد پیتزا را روی آن بریزید و آن را در فر بگذارید بنابراین پس از پهن کردن خمیر، آن را در فری که با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم شده است، قرار دهید تا پخته شود. بعد آن را خارج کنید و بگذارید تا خنک شود. پس از خنک شدن، روی نان پیتزا مخلوط پنیر خامهای و مایونز بمالید و سپس سبزیها را روی آن قرار دهید و بعد روی تمام آنها پنیر چدار بگذارید و پیتزا را ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید و سپس آن را سرو کنید.
● مـواد لازم (برای۴ نفر)
آرد سفید/۳لیوان/۴۸۰کیلوکالری
روغن زیتون/۴قاشق مرباخوری/۱۰۰کیلوکالری
بیکینگ پودر/۲قاشق چایخوری/۰کیلوکالری
شکر/۱/۵قاشق چایخوری/۱۶کیلوکالری
نمک/۳/۴ قاشق چایخوری/۰کیلوکالری
پنیر خامهای/۱۵۰گرم/۱۹۵کیلوکالری
مایونز/۴قاشق غذاخوری/۳۶۰کیلوکالری
پنیر چدار/۱۰۰گرم/۱۱۰کیلوکالری
کلم بروکلی/۱لیوان/۲۵کیلوکالری
هویج خلال شده/۱لیوان/۲۵کیلوکالری
گوجهفرنگی/۱لیوان/۲۵کیلوکالری
فلفل دلمهای خلال شده/۱لیوان/۲۵کیلوکالری
گل کلم/۱لیوان/۲۵کیلوکالری
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
پیتزا ایتالیایی نیست
ایرانی است!
پیتزا را همه به عنوان غذایی ایتالیایی میشناسند اما به نظر من، ایرانیان باستان این غذا را به رومیان باستان معرفی کردند؛ آن هم در جنگ ایران و روم. مستندات حاکی از این واقعیت است که یکی از دلایل پیروزی ایرانیان، قدرت بدنی سربازان ایرانی بوده است. در این مستندات آمده سربازان ایرانی با آرد گندم خمیری تهیه و روی سپر خود پهن میکردند و به آن پنیر و خرما میزدند و آن را به عنوان غذا میخوردند و همین باعث حفظ بنیه بدنی آنها شده بود.
اما پیتزا با توجه به اینکه از چه ماده غذاییای تشکیل شده باشد، نامهای مختلفی دارد مثل پیتزا مارگاریتا، ناپلی و... جالب است بدانید که پیتزا مارگاریتا را خانمیبه این نام بسیار دوست داشته است و آن را فقط با گوجهفرنگی و پنیر تهیه میکرده است، اما «ناپلی» پیتزایی است که با نوعی ماهی که شورترین ماهی در ایتالیاست، تهیه میشود و به آن فقط گوجهفرنگی و پنیر میزنند در حالی که میبینیم پیتزاهایی با همین نام، با مواد غذایی دیگری تهیه میشوند، اما نکتههای کلی برای پخت این غذا مطرح است که من به ۷ مورد از آنها اشاره میکنم:
۱. خمیر پیتزا باید پوک، پف کرده و نازک باشد اما نوع آمریکایی این غذا خمیری کلفت دارد. برای بیسکویتی شدن این خمیر میتوان آن را هر چه بیشتر حرارت داد تا رطوبت خمیر گرفته شود. در ضمن، برای تهیه این خمیر استفاده از شیر و بیکینگ پودر مهمترین نکاتی هستند که باید آنها را مدنظر قرار داد.
۲. بسیاری از افراد تصور میکنند پنیر پیتزا تنها پنیری است که میتوان در تهیه این غذا از آن استفاده کرد اما این پنیر باید به عنوان گزینه آخر در نظر گرفته شود. افزودن پنیرهای مختلفی مثل پنیر پارمیزان، بلوچیز و حتی چدار میتواند به هر چه خوش طعمتر شدن این غذا کمک کند.
۳. معمولا چاشنیای به غیر از کمی آویشن و فلفل سیاه به پیتزا افزوده نمیشود اما توصیه میکنم کمی زیره، کاری، زنجبیل، جوزهندی و حتی عصاره گوشت هم به پیتزایتان اضافه کنید. به اینترتیب خواهید دید پیتزایتان طعم منحصر?به?فردی پیدا خواهدکرد.
۴. خیلیها تصور میکنند پیتزا را فقط باید با سس قرمز میل کرد در حالی که سخت در اشتباه هستند. همراه اصلی این غذا سس روغن زیتون است. این سس به اینترتیب تهیه میشود که در یک بطری ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیلیتر روغن زیتون میریزید و به آن ۷ حبه سیر، ۷ دانه فلفل سیاه و ۱ برگ رزماری اضافه میکنید و میگذارید تا به مدت ۴۰ روز باقی بماند پس از این مدت این سس برای ریختن روی پیتزا آماده است.
۵. بهترین ظروفی که برای تهیه این غذا میتوانید استفاده کنید، ظروف تفلون، چدن ساده یا خطدار هستند. البته به?تازگی توریهایی به بازار آمدهاند که میتوان از آنها برای طبخ پیتزا استفاده کرد.
۶. بهترین نوشیدنی همراه این غذا لیموناد گازدار است. البته شربت عرق نعناع هم طعم مناسبی به این وعده غذایی میدهد.
۷. در تهیه پیتزا به خصوص خمیر آن از فرزندانتان نیز کمک بگیرید به اینترتیب هم به آنها اعتماد به نفس دادهاید و هم در کنار یکدیگر غذایی خوشمزه تهیه کردهاید که از خوردن آن لذت خواهید برد.
● اگر اضافه وزن دارید
بهتر است از سس مایونز استفاده نکنید و به جای آن سس گوجهفرنگی مصرف کنید. در ضمن مقدار پنیر خامهای را هم کم کنید. این دو ماده غذایی به دلیل چربیای که دارند، کالری فراوانی به بدن میرسانند و کم کردن مقدار آنها، از میزان انرژی دریافتی نیز خواهد کاست.
● اگر فشارخون دارید
به پیتزایتان کمی سیر تازه ساطوری شده نیز بیفزایید و کرفس را به سایر سبزیها اضافه کنید. به اینترتیب از مواد غذاییای استفاده کردهاید که در تنظیم فشارخون موثر هستند. بهتر است این غذا را با یک لیوان آب مرکبات از آبلیمو گرفته تا پرتقال میل کنید زیرا این میوهها سرشار از پتاسیم هستند و دریافت این ماده معدنی به کنترل فشارخون شما کمک میکند.
● اگر چربی خون دارید
میتوانید از سبزیهای برگ سبزی مانند ریحان و حتی پیازچه نیز برای هر چه خوشطعمتر شدن این غذا استفاده کنید. از مقدار پنیر مصرفی هم بکاهید زیرا پنیرهای به کار رفته در این غذا مملو از چربی هستند؛ این چربی از نوع حیوانی است و سطح کلسترول خون را بالا میبرد. به جای آنها میتوانید از پنیر پارمیزان رنده شده استفاده کنید، آن هم به میزان محدود.
ساقی اخوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست