چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

مرد سوم


مرد سوم

حسین کعبی همانطور که انتظار می رفت به باشگاه لستر انگلستان پیوست کعبی در چند سال اخیر همواره از بازیکنان مورد علاقه تیم های خارجی بوده و سابقه حضور در لیگ های خارج از ایران را دارد

اواخر دهه ۶۰، درست در آن روزهایی که به خاطر بروز جنگ، ورزش از اولویت های درجه دهم مملکت بود، فوتبال ایران با وجود در اختیار داشتن استعدادهای فراوان هرگز وجهه ای جهانی نداشت. بازیکنان ایرانی حداکثر هواداران ایرانی را به هیجان می آوردند و اصولاً فوتبال ایران بازار داغ و مشتری پسندی نداشت. درست است که در سال های پایانی دهه ۵۰ و اوایل دهه ۶۰ تعداد معدودی از فوتبالیست های ایران سر از اروپا درآوردند اما عملاً خبری از بازی کردن آنها نبود. در اواخر دهه ۶۰ هم تعدادی از بازیکنان ایرانی مثل امیر هاشمی مقدم تلاش کردند به سطح قابل قبولی از فوتبال اروپا برسند که تمام تلاش آنها هم منجر به بازی در یک بازی رسمی در لیگ نشد. اما در دهه ۷۰ آرام آرام پای بازیکنان ایرانی به باشگاه های مطرح باز شد و جالب است که بوندس لیگا و آلمان میزبان بسیاری از ستارگان فوتبال ایران شد. گرچه اصلاً فوتبال آلمان در بعد تئوریک چندان با فوتبال احساسی و پرهرج و مرج فوتبال ایران هماهنگ نبود اما ورود بازیکنان به بوندس لیگا مقدمه ای شد برای ورود به لیگ های معتبر دیگر مثل انگلیس، اسپانیا و حتی ایتالیا. فوتبال ایران حالا به واسطه سفرایش در اروپا، جایگاهی جهانی و بین المللی یافته و این موضوع مرهون مساعی بازیکنانی است که در دیمزار فوتبال ایران استعداد و ذکاوت بیشتری از خود نشان دادند.

□□□

حسین کعبی همانطور که انتظار می رفت به باشگاه لستر انگلستان پیوست. کعبی در چند سال اخیر همواره از بازیکنان مورد علاقه تیم های خارجی بوده و سابقه حضور در لیگ های خارج از ایران را دارد. حالا او در یکی از باشگاه های انگلستان به سر می برد و در واقع سومین بازیکن ایرانی در مهد فوتبال است. اینکه او در دسته اول و نه لیگ برتر حضور یافته چندان جای مناقشه و انتقاد نیست. به نظر می رسد که حسین کعبی با درنظر گرفتن واقعیت های موجود به چنین انتخابی دست زده است. کعبی تلاش کرده در باشگاهی حضور پیدا کند که فرصت بیشتری برای بازی کردن به او بدهد. در اصل این بازی کردن است که عیار یک بازیکن را نشان می دهد. همان فرصتی که چارلتون به کریم باقری نداد و نهایتاً کریم در فوتبال انگلستان چهره نشد. به نظر می رسد کعبی در چنین برهه ای از دوران حرفه ای اش به یک تصمیم منطقی و حرفه ای دست یازیده و صرفاً به دلیل نام بزرگ یک باشگاه وارد مذاکره با آن نشده است. جالب است که با وجود جثه نه چندان درشت و قوی، سبک بازی کعبی به فوتبال انگلستان نزدیک است و می توان به انتظار موفقیت او در این باشگاه نشست. حسین کعبی در عین حال می تواند با حضور موفق در جام ملت های آسیا جایگاه بهتری در باشگاه را نیز نصیب خود کند.

***

فوتبال امروز به مثابه یک تجارت بزرگ در دنیا مطرح است و تجارت بزرگ نیازمند توسعه بازار. حضور کعبی در فوتبال انگلستان را می توان توسعه بازار فوتبال ایران قلمداد کرد. این توسعه شامل ابعاد مختلفی می شود. به هر حال گردش مالی ناشی از این انتقال به نوعی به اقتصاد ایران تزریق خواهد شد ضمن آنکه تجربیات ناشی از حضور کعبی در انگلستان برای سال های آتی او بسیار مفید و ارزشمند خواهد بود. حضور در دسته اول مسابقات فوتبال انگلستان که مختصات و مشخصات خاص خود را دارد، نهایتاً منجر به افزایش دانش و تجربه فوتبال ایران می شود. ضمن آ نکه مراودات فرهنگی و رسانه ای ناشی از حضور کعبی در لستر هم دنیای جدید و بکری خواهد بود.



همچنین مشاهده کنید