چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
ساخت یك شبكه كامپیوتری واحد برای كل جهان
به نقل از هفتهنامه نیوزویك , هدف نهایی محاسبات شبكه نوری ایجاد یك شبكه واحد در سراسر جهان است, به طوریكه ارتباط میان اجزای شبكه به حدی سریع و منسجم باشد كه به صورت یك كامیپوتر واحد عمل كنند. هنوز بیشتر اوقات از این شعار به عنوان ابزاری برای توصیف پیشرفتهایی استفاده میشود كه به شركتها اجازه میدهد از طریق كامپیوتر در ساعات بیكاری با آرامش بیشتری به مدیریت حجم بالای كار خود بپردازند.
در كنفرانس محاسبات كامپیوتر در فیزیك كوانتم كه اواخر سپتامبر در شهر اینتر لاكان سوئیس برگزار شد, فیزیكدانان و مهندسان به بررسی طرح جدید شبكهای محاسباتی پرداختند كه حاصل آن ایجاد یك سیستم كاملا منحصر به فرد است.
چیزی كه میل فیزیكدانان به افزایش توان محاسباتی را برمیانگیزد سیل دادههایی است كه از LHC ها (LARGE HARDON COLLIDER), نسل آینده دستگاههای خرد كننده ذرات, بیرون میریزد.
این LHC ها در سال 2007 در آزمایشگاه فیزیك ذرات اروپا CERN, كه در نزدیكی ژنو واقع شده است, فعالیت خود را آغاز خواهد كرد. این دستگاهها در سال 15 پتابایت(میلیونها میلیارد بایت) یا معادل سه میلیون DVD داده تولید میكنند.
فیزیكدانان این دادهها را ذخیره كرده و به مدت حداقل دو دهه به غربال این دادهها میپردازند تا شاید برخوردهای نادری را پیدا كنند كه به تولید ذرات جدید منجر شده است.
برای درك بهتر موقعیت LHC لازم به ذكر است كه براساس تخمینها سالیانه حدود چند هزار پتابایت اطلاعات بر روی كره زمین تولید میشود وLHC حدود یك درصد كل دادهها را تولید میكند و حدود 100 هزار كامپیوتر از نوع پیشرفتهترین PC های امروزی بههمراه تجهیزات جانبی نظیر دیسكها و نوارهای ذخیره اطلاعات و امكانات شبكهای پرسرعت نیاز است تا همه این دادهها را تحلیل كند.
طبق این گزارش, طرح ایجاد یك سیستم كامپیوتری توزیع شده كه از عهده این سیل دادهها برآید, از قبل نیز مطرح شده و در كل عملی است. اگر قرار باشد دادهها بر روی یك سایت متمركز شود حمایت مالی و تامین توان محاسباتی لازم و ظرفیت مورد نیاز برای ذخیره دادهها دشوار خواهد بود.
از طرف دیگر اگر محاسبات كامپیوتری بین صدها موسسه در سراسر جهان كه در زمینه LHC فعال هستند, توزیع شود هر موسسه, میتواند با كمك گرفتن از منابع مالی ملی یا منطقهای, هزینه مورد نیاز را تهیه كند و فشار مالی موجود بر كل سیستم را كاهش دهد.
گفتنی است, شبكه محاسباتی LHC یا LCG یك سال پیش ارایه خدمات پایه به فیزیكدانان را در شرایطی آغاز كرد كه تنها 12 مركز در این زمینه فعالیت میكردند.
در ابتدا مدیریت و كنترل این شبكه محاسباتی دشوار بود ؛ چرا كه ״واسطه افزار״ نرمافزاری كه عرضه و تقاضای منابع موجود در شبكه را كنترل میكرد و نیز جنبههای امنیتی و دیگر جزییات و مسایل ناشی از یك شبكه توزیع شده از طریق شبكههای كابلی از مراكز دانشگاهی مختلف به هم مرتبط میشد , سیستم ارتباطی چندان پیشرفته و كامل نبود ؛ اما پروژه LCG در مدت زمان اندكی دشوارترین مسایل را نیز حل كرده است.
به گزارش ایلنا, همچنین, درحال حاضر 80 مركز محاسباتی در 25 كشور در زمینه این پروژه همكاری میكنند و در مجموع 7 هزار كامپیوتر در این مراكز درگیر پردازش و تحلیل دادهها هستند كه این میزان به مراتب كمتر از نیاز LHC است.
لیس رابرتسون, مدیر پروژهLCG, میگوید: از آنجایی كه هنوز سه سال تا آماده شدن دستگاه ایجاد برخورد بین ذرات مانده است, میتوان امیدوار بود كه تعداد این مراكز گسترش یابد و تا حد زیادی نیاز LHC تامین شود.
در اینترلاكان, فیزیكدانان اعلام كردهاند: اخیرا چالشهای نهچندان موفقی را بین دادهها ایجاد كردهاند, بهعنوان مثال, طی یكی از این چالشها از شبكه برای پردازش دادههای LHC تحریك شده, استفاده شد؛ اما تنها به میزان یك چهارم چیزی كه فیزیكدانان از دستگاه ایجاد برخورد بین ذرات انتظار داشتند, برآورده شد.
در حال حاضر LCG به عنوان بزرگترین و جهانیترین شبكه كامپیوتر شناخته شدهاست ؛ البته بدیهی است كه این تنها شبكه موجود نیست.
این گزارش حاكی است, حدود شش سال پیش سازمان مطالعات فضایی آمریكا״ ناسا״ یك شبكه توان اطلاعاتی را راهاندازی كرد و به دنبال این شبكه دهها شبكه دیگر نیز در زمینههای مختلف از ایجاد زلزله گرفته تا شیمی كوانتوم راهاندازی شد.
فیزیكدانان ذرات نیز از شبكههای محاسباتی تهیه شده توسط شركت نورد و گرید, واقع در اسكاندیناوی و گرید 3 , یك كنسرسیوم واقع در ایالات متحده, كمك میگیرند.
به گفته رابرتسون, نورد و گرید و گرید 3, با سیستم LCG در ارتباط مستقیم هستند , با این حال همگرایی در راستای استانداردهای مشترك یك واسطه افزار در دنیای آكادمیك, از روند كندی برخوردار است و تا تحقق یك شبكه واحد به آن شكلی كه بسیاری از كاربران تصور میكنند, زمان زیادی مانده است.
برخلاف تصورات موجود, همه مشكلات به كمك این مجموعه مراكز توزیع شده كه زیربنای شبكه را تشكیل میدهند, به آسانی قابل حل نیستند.
به عبارت دیگر, این مراكز همیشه بهترین راهحل را ارایه نمیدهند. ابركامپیوترهای واقعی به دلیل بعضی مسایل علمی نظیر پیشبینی وضع هوا كه لازمه آن ارتباط پیوسته تعداد زیادی پردازشگر است, قابل جایگزینی و تعویض نیستند.
از طرف دیگر, جستجو به دنبال توان كامپیوتر اضافی در بین كامپیوترهای شخصی متصل به اینترنت, به روش موثری برای حل مسایل پیچیده مبدل شده است, این مسایل پیچیده را میتوان بین تعداد زیادی كامپیوترهای شخصی كوچك و مستقل تقسیم كرد. SET@HOME كه یك ذخیرهساز پرده است و اولین و معروفترین این برنامهها است, در اوقات بیكاری سیگنالهای رادیویی راتجزیه و تحلیل میكند و به دنبال پیامهایی از سوی عالم بیگانه میشود.
درحال حاضر SET@HOME همچنان بزرگترین این پروژهها است؛ اگرچه یك سكوی چند منظوره جدید به اسم BOINC برای برخورد با مسایل گوناگونتر راهاندازی شده است.
با این وجود, دست اندركاران این صنعت همچنان مشتاقانه تلاش میكنند LCG را توسعه دهند؛ به عنوان مثال, شركتهای HEWLETT-PACKARD ،IBM ، INTEL ، ORACLE و INTRASYS NETWORKS, كه یك شركت شبكهای اختصاصی است و در ماساچوست قراردارد, با آزمایشگاه CERN, یك آزمایشگاه باز ایجاد كردهاند تا پیشرفتهترین سخت افزارها و نرم افزارهای خود را بر روی سیستم LCG بهكار گیرند.
شركت مذكور این كار را بهخاطر اهداف بشر دوستانه انجام نمیدهد ؛ بلكه اتفاقات موجود در این سیستم را تحت نظر دارد تا شاید روزی بتواند یك فرصت تجاری كارآمد برای خود ایجاد كند.
ممكن است, افراد اهل شك از خود بپرسند كه چرا شركتهای خصوصی همانند فیزیكدانان ذرات, صنایع محاسباتی خود را در اختیار یكدیگر قرار میدهند ؛ زیرا خطرات امنیتی ناشی از این همكاری میتواند جبرانناپذیر باشد و مزایای اقتصادی آن نیز به نوعی نامعلوم است. گفتنی است, این شكاندیشان نباید فراموش كنند كه 12 سال پیش در كنفرانس اینترلاكان یك مهندس جوان CERN به اسم تیم برنرلی, تیشرتهایی را پخش كرد كه بر روی آن عنوان شبكه جهانی تبلیغ شده بود.آن زمان این شبكه جهانی یا همانWWW, یك ابزار شبكهای جدید و نسبتا مبهم بود كه ارزش اقتصادی آن نامشخص بود ؛ اما امروزه همین شبكه جهانی به یك محور اقتصادی عمده مبدل شده است, پس بدون شك روزی خواهد رسید كه شبكه واحد جهانی نیز به یك پدیده عادی مبدل شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست