سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

آردتان‌کپک نزند!


آردتان‌کپک نزند!

خیلی‌ها از ما می‌پرسند که چگونه باید آرد را در خانه نگهداری کرد و از کجا باید متوجه فساد آرد شد؟ پاسخ این است که غلات و فرآورده‌های غلات جزو موادی هستند که فسادپذیری‌شان بسیار …

خیلی‌ها از ما می‌پرسند که چگونه باید آرد را در خانه نگهداری کرد و از کجا باید متوجه فساد آرد شد؟ پاسخ این است که غلات و فرآورده‌های غلات جزو موادی هستند که فسادپذیری‌شان بسیار کم است و معمولا به ندرت فاسد می‌شوند...

نکته دیگر این است که طی فرآیند تولید محصولی مانند آرد، رطوبت آن را تا حد امکان کاهش می‌دهند و همین کاهش رطوبت جزو عواملی است که از فاسد شدن زودهنگام آرد جلوگیری می‌کند. به طور کلی، آرد را باید در مکانی کاملا خشک نگهداری کرد زیرا معمولا رطوبت آردها از محیط اطرافشان کمتر است و به همین دلیل می‌توانند به سرعت رطوبت محیط را به خود جذب کنند. به همین خاطر باید مکان‌های کاملا خشک و خنک را برای نگهداری از آنها انتخاب کرد. در ضمن ظرفی که قرار است آرد در آن ریخته شود هم باید دردار باشد تا هوا و رطوبت به داخل محصول نفوذ نکند و باعث خرابی آن نشود. آفاتی که می‌توانند در آرد یا هر غله دیگری رشد کنند، با قرار گرفتن این محصول در گرما تبدیل به حشره می‌شوند و محصول را خراب می‌کنند. ضمن اینکه گاهی آرد در اثر قرار گرفتن در محیط‌های مرطوب، کلوخه می‌شود که این امر نشان‌دهنده رشد کپک در آن است؛ کپک‌هایی که ممکن است ما با چشم هم نتوانیم آنها را ببینیم اما از به هم چسبیدن آرد می‌توانیم متوجه رشد کپک و آلوده شدن آن بشویم. البته گزارش‌هایی از فساد آرد با هاگ برخی از باکتری‌ها و مسمومیت در اثر مصرف این محصولات آلوده هم وجود دارد که البته بسیار نادر است و عمومیت ندارد.

دکتر آراسب دباغ‌مقدم

متخصص بهداشت مواد غذایی