جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

دانه شنبلیله


دانه شنبلیله

بذر گیاه شنبلیله حاوی ریزمغذی‌ها و مواد مفیدی است که در درمان بسیاری از بیماری‌ها از آن استفاده می‌شود.
دانه شنبلیله سرشار از ویتامین ث، پروتئین، نیاسین، پتاسیم و فیتواستروژنی …

بذر گیاه شنبلیله حاوی ریزمغذی‌ها و مواد مفیدی است که در درمان بسیاری از بیماری‌ها از آن استفاده می‌شود.

دانه شنبلیله سرشار از ویتامین ث، پروتئین، نیاسین، پتاسیم و فیتواستروژنی است که خواص شبیه به هورمون استروژن دارد.

فیتواستروژن‌های موجود در دانه شنبلیله باعث بهبود خلق در دوران یائسگی می‌شود و گرگرفتگی را کاهش می‌دهد. دیگر ترکیبات موجود در بذر شنبلیله مانند آلکالوئید، لیزین و ال – تریپتوفان اثرات سودمندی بر عملکرد بدن دارد. مطالعات نشان داده است مصرف روزانه پنج گرم از دانه شنبلیله، میزان کلسترول خون را پس از ۲۴ هفته کاهش می‌دهد و خطر حمله قلبی را تا حدود ۲۵ درصد می‌کاهد. ماده لزج موجود در این دانه برای سوزش معده مفید است و در درمان ریفلاکس معده به‌کار می‌رود.

گیاه شنبلیله نیز مانند دانه آن خواص مفید دارد. این گیاه در درمان آسم، آرتریت، التهاب ریه و کم‌اشتهایی مؤثر است و سوخت و ساز بدن را بهبود می‌بخشد.