یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
شیشه شیر گزینه آخر
وقتی باردار بودم، نزدیک ماههای آخرم که شده بود سوال اغلب کسانی که من را میشناختند بعد از سلام و احوالپرسی این بود که مرخصی زایمان چقدر داری و بعد بچه را کجا میخواهی بگذاری و بری سرکار! از آنجایی که ثابت کار نمیکردم، مرخصی زایمان هم نداشتم، مجبور بودم یکی دو ماه بعد از فارغ شدن کارم را از سر بگیرم...
مادرم قبول کرده بود چند روزی در هفته کوچولو را پیش خودشان نگه دارد و میگفت با شیشه، شیر دوشیده خودت را به او میدهیم. اول سرسختی کردم که نه شیشه مضر است و حتما باید با قاشق به نوزاد شیر داد اما بعد از چند بار امتحان متوجه شدم این کار آنقدرها راحت نیست و پسرم اصلا همکاری نمی کند، رفتم سراغ شیشه اما قبل از آن موضوع را با متخصص اطفال در میان گذاشتم. شاید این پرسشها دغدغه ذهنی شما هم باشد. این مطلب کمکتان میکند کودک را از شیر خود محروم نکنید.
● چه جنس شیشهای بهتر است؟
در بازار شیشههای شیر از جنس شیشه و پلاستیک موجود است. خوبی جنس شیشهای این است که دوام بیشتری دارد و به راحتی بدون اینکه نگران مواد سمی پلاستیکی از جمله بیسفنول A باشید شیشه را در آب جوش بیندازید و ضدعفونی کنید. البته این شیشهها کمی سنگین است و احتمال شکسته شدنشان هم بالاست. شیشههای پلاستیکی شیر سبک و نشکن هستند اما لازم است آنها را بعد از مدت کوتاهی استفاده عوض کرد.
انواع جدیدی از شیشههای شیر به تازگی وارد بازار شده که تماما سیلیکون هستند. مزیت این جنس شیشه این است که حاوی بیسفنول A نیست. سبک است و خود کودک میتواند آن را به راحتی در دست بگیرد. البته قیمت این جنس شیشه در مقایسه با سایر انواع گرانتر است!
● اندازه شیشه چقدر باید باشد؟
- شیشههای کوچک بین ۹۰ تا ۱۲۰ میلیلیتر گنجایش دارند و مخصوص شیردادن به نوزادان یا دادن آبمیوه به کودک است.
- شیشههای متوسط ۲۶۰ میلیلیتر گنجایش دارند و مناسب برای شیرخواران ۶ تا ۹ ماه هستند.
● چه سرشیشهای مناسب نوزاد من است؟
سرشیشه از دو جنس مختلف سیلیکون و کائوچو در بازار موجود است. سرشیشه سیلیکونی روشن و صاف است. بو و مزه خاصی ندارد و احتمال آلرژی را کم میکند. مقاومتر است و طول عمر بیشتری هم دارد. مشکل این نوع سرشیشهها این است که کودک باید محکم مک بزند تا شیر جاری شود. در ضمن قیمت آنها هم کمی بالاست. سرشیشههای کائوچویی تقریبا قهوهای یا کرم هستند. سبکترند و راحتتر مکزده میشوند. مقداری طعم دارند که البته به مذاق بچهها خوش میآید. طول عمر کوتاهتری در مقایسه با سیلیکون دارند و باید زود به زود آنها را تعویض کرد. سرشیشه در انواع مختلفی در بازار به فروش میرسد:
۱) کلاسیک: سرشیشههای کلاسیک گرد هستند و نوک آنها سوراخ دارد. تعداد سوراخها هم بر اساس سن کودک متفاوت است.
۲) ارتودنسی: این سرشیشهها شبیه به سینه مادر ساخته شدهاند و مانع رشد صحیح دندانها نمیشود.
۳) ضدکولیک و نفخ: این سرشیشهها میزان ورود هوا و جریان شیر را کنترل میکنند و اجازه نمیدهند شیرخوار حین مکیدن هوای زیادی ببلعد. سرشیشهها بر اساس سن کودک و تغییر حالت دهان و لثه و قدرت مکزدن طبقهبندی میشوند. سرشیشههای ۰ تا ۳ ماهگی مناسب نوزادان است. اندازه کوچکی دارد و تنها دارای یک سوراخ است. هر چه سن شیرخوار بالاتر میرود تعداد سوراخهای سرشیشه و اندازه آن هم بزرگتر میشود تا شیر بیشتری بیرون بیاید.
توجه: هنگام خرید سرشیشه توجه داشته باشید که سرشیشه و شیشه از یک مدل و یک مارک باشند تا از کنارههای سرشیشه شیر بیرون نریزد. سرشیشه را مناسب سن کودک خود انتخاب کنید و به صورت مرتب آن را کنترل کنید و اطمینان حاصل کنید که سالم است. در صورتی که هر نوع فرسودگی را مشاهده کردید آن را عوض کنید.
● چگونه شیشه شیر را باید شست؟
لازم است بعد از هر بار اتمام شیردهی حتما شیشه شیر کاملا شسته و ضدعفونی شود. برای این کار ابتدا محتویات شیشه را خالی کرده و آن را با آب شیرآب بکشید.
بعد قسمتهای مختلف شیشه را اعم از سرشیشه و در حتی قسمت نوک سرشیشه را از قسمت بسط جدا کرده و در آب گرم بیندازید و کمی مایع شوینده ظروف به آن اضافه کنید. به کمک شیشهشور داخل شیشه را کاملا تمیز کنید به طوری که اصلا شیری داخل آن نماند. سرشیشه را هم کامل بشویید. بعد قسمتهای مختلف را جداگانه آب کشیده و استریل کنید.
● هنگام شیردهی با شیشه به این نکات توجه کنید
۱) قبل از از دادن شیر به شیرخوار، چه شیر دوشیده شده باشد چه شیرخشک، دمای آن را بررسی کنید. میتوانید چند قطره از شیر را روی مچ خود بچکانید تا مطمئن شوید خیلی گرم نیست. در صورتی که شیر خیلی گرم بود چند دقیقهای شیشه را داخل کاسه آب سرد قرار دهید.
۲) در محیطی آرام بنشینید. تکیه بزنید و زانوها را تا کنید. بعد شیرخوار را به حالت نیمه نشسته به طوری که سرش داخل گودی آرنج شما و به طرف بالا باشد قرار دهید. سرشیشه را در حالی که شیر داخل آن است به دهان شیرخوار نزدیک کنید تا خود دهانش را باز کرده و در شیشه را بگیرد. برای اینکه شیرخوار هوای زیادی نبلعد سرشیشه را همیشه پر شیر نگه دارید. اجازه بدهید شیرخوار با ریتم خود مک بزند و در صورتی که لازم بود وقفههای کوتاهی بین شیردهی قرار دهید. شیرخوردن نوزادان معمولا ۱۵ دقیقه طول میکشد. اگر نوزادی تندتند شیر بخورد احتمال اینکه دلدرد شود زیاد است. وقتی شیرخوار گرسنه نیست به زور به او شیر ندهید. در ضمن نوزادان خیلی سریع خسته میشوند و بیش از ۲۰ دقیقه نمیتوانند مک بزنند.
۳) بعد از اینکه با شیشه شیر دادید حتما لازم است هوای درون معده نوزاد را تخلیه کنید. برای این کار شیرخوار را سردوشتان بگذارید و آرام روی پشتش بزنید تا بادگلو بزند.
منبع: famili.fr
ترجمه:سمیه مقصودعلی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست