پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
آبراهام لینکلن
آبراهام لینكلن بسال ۱۸۰۹ بدنیا آمد . و در هفت سالگی بی مادر شد ...
بیش از یكسال بمدرسه نرفت ولی همواره با كتاب سروكار میداشت . تا سی سالگی كارهای مختلف در پیش گرفت و از ۱۸۳۹ بشغل قضاوت پرداخت . لینكلن پیوسته با كرجی خود در رودخانه ها سفر میكرد و به تماشای بازارهای برده فروشی میرفت . بسال ۱۸۴۶ به نمایندگی كنگره رسید و در ۱۸۵۸ پرچم مبارزه با برده فروشی را بر افراشت . چون براثر استقبال مردم لینكلن به ریاست جمهوری آمریكا رسید ، زمین داران و برده فروشان جنوب كشور را به جنگ داخلی كشیدند . این جنگ طولانی سرانجام بشكست نیروهای ژنرال لی و فیروزی لینكلن انجامید و عصر نوین در تاریخ آمریكا آغاز شد . از پایان جنگهای داخلی ۵ سال نگذشته بود كه در ۱۸۶۵ لینكلن را بقتل رساندند تا از آبادانی سرزمینهای جنوب جلوگیری كنند .
لینكلن رئیس جمهوری آزادیبخش ، نویسنده ای توانا و سخنرانی بلندپایه بود . مردم دوستی و روشن بینی این رادمرد گرانمایه را از آثارش میتوان دریافت .
آبراهام لینكلن ( بروایت دیگر)
شانزدهمین رئیس جمهور آمریكا ، در فوریه ۱۸۰۹ متولد گردید . پدرش یك كارگر راه ساز زحمت كش بود . در ۱۸۱۹ پدرش خانه جدیدی در جنگلهای ایالت ایندیانا بنا كرد . ابراهام كه در مدرسه هنرهای نجاری كمی تحصیل كرده بود تا سن نوزده سالگی در استخدام هیزم شكنان آن ناحیه بود . در این سن با قایقی راه نیواورلئان را پیش گرفت . وقتی بیست و یكسالش بود پدرش به مركز ایالت ایلی نویز حركت كرد و ابراهام ، پس از یك سفر كوتاه به نیواورلئان ، به ایلی نویز بازگشت و منشی یك مغازه در نیوسالم شد ولی چندی بعد در اثر كوشش در اسپرینگ فیلد مركز ایالت ایلی نویز وكیل قضائی شد و در ۱۸۴۶ به نمایندگی كنگره انتخاب گردید .در مبازره ایكه به هنگام شور در لایحه برده فروشان ، میان او و سناتوری در گرفت بشر دوستی خالی از شائبه اش نمایان تر شد و در اثر نطق های او آرا علاقه جمهوری خواهان به سویش جلب گردید ، تا بحدی كه توانست از جدال بین دموكراتها و جمهوری خواهان استفاده كند و به ریاست جمهوری بزگریده شود . میان مردم جنوب و شمال بر سر برده فروشی نزاع در گرفت و كم كم بصورت جنگ خونینی در آمد .این جنگها در تاریخ بنام جنگهای انفضال معروف است . لینكلن در آغاز پی در پی شكست می خورد، ولی او به نیروی تدبیر و شكیبائی دشواریها را بتدریج از پیش پا برداشت . در ۱۸۶۵ مردی بنام جان ویلكزبوت كه یك هنرپیشه بود در تاتر فورد واشتگتن او را با تیر زد و لینكلن صبح روز ۱۵ آوریل در گذشت .
شبی كه آبراهام لینكلن كشته شد
۱۴ آوریل ۱۸۶۵ ( ساعت ۱۰ و چند دقیقه شب ) ، پنج روز پس از پایان جنگ داخلی ۴ ساله آمریكا ، آبراهام لینكلن رئیس جمهوری وقت این كشور در جایگاه شماره ۷ تماشاخانه فورد در مركز واشنگتن هدف گلوله « جان ویلكس بوث » یك بازیگر ۲۶ ساله تئاتر و از هواداران كنفدراسیون آمریكا (« جنوبی ها» یا طرفداران كاهش قدرت دولت مركزی ) قرار گرفت و چند ساعت بعد (ساعت ۷ و۲۲ دقیقه بامداد ۱۵ آوریل ) درگذشت . ضارب موفق شد از پنجره فرار كند و با اسبی كه از قبل زیر پنجره آماده بود از محل دور شود . ضارب پس از تیراندازی به لینكلن كه در كنار همسرش نشسته بود و صحنه بازی را تماشا می كرد فریاد زد : جنوب انتقام گرفت . بوث از فاصله یك متر ونیمی ، تنها یك گلوله به پشت جمجمه لینكلن شلیك كرده بود . همزمان با تیراندازی به لینكلن، در جای دیگر به ویلیام سیوارد وزیر خارجه او با چاقو حمله شد و او براثر ضربات چاقو مجروح گردید . پس از درگذشت لینكلن كه دومین دور ریاست جمهوری خود را آغاز كرده بود، معاون وی اندرو جانسون برجایش نشست. بوث كه به پورت رویال ( ویرجینیا ) فرار كرده بود ۱۳ روز بعد در درگیری با ماموران سواره نظام فدراسیون ( اتحادیه ) كه در جستجوی او بودند كشته شد و همدستش دستگیر گردید .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست