چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
کدام گردوها پوک و بیمغز است؟
این روزها اغلب باغداران و روستاییها در حال زدن یا به اصطلاح ریختن گردو هستند. گردوها اغلب با چوبهایی بسیار بلند، اما سبک با تاب خاصی نشانه گرفته میشوند و با هر ضربه، تعداد زیادی گردکان با قدرتی چند برابر بیشتر از دانههای تگرگ به زمین فرود میآیند که اگر هدف یکی از این گردوها قرار بگیرید بدون شک برآمدگی دردناکی در ناحیه ضربهخورده تا چند روزی همراهتان خواهد بود.
در مرحله بعد گردوها را جمع و گونی میکنند. کاری سخت و دشوار است. چرا که به ازای برداشتن هر گردو از سطح زمین به تمام عضلات و مفاصل بدن فشاری وارد خواهد آمد که این درد نیز تا مدتی یار نامهربانتان خواهد بود.
پوستگیری گردو هم ماجرایی دارد. در روش سنتی یا همان محلی، گردو را از چند روز تا یک هفته درون گونی محبوس میکنند تا به اصطلاح برخی روستاییها پوست آن قره قروت شود.
در واقع وقتی گردو گونی میشود هنوز نفس میکشد و همین عامل موجب افزایش رطوبت و گرما درون گونی شده و با گذشت چند روز پوست گردو ور میآید و شکاف میخورد و قهوهای رنگ و شبیه قره قروت میشود و در نتیجه آن پوست سبزی که به پوسته چوبی گردو چسبیده بود و آن را ول نمیکرد براحتی جدا میشود.
وقتی گردو سمی میشود
اما اگر گردو بیش از زمان تعریف شده در گونی باقی بماند، پوست آن سیاه شده و آلوده به برخی قارچها بخصوص سم خطرناک آفلاتوکسین میشود و مغز گردو بوی نامطبوع کپک را به خود میگیرد و در اغلب مواقع رنگ پوسته مغز گردو هم کمی تغییر رنگ میدهد و بیکیفیت میشود و اینجاست که اگر گردو مورد مصرف قرار گیرد با ایجاد مادهای سمی به نام آکرولئین موجب ناکارآمدی کبد میشود.
گاهی نیز برای رفع بوی کپک، گردوها را خشک میکنند و به عنوان گردوی درجه دو و سه که طعم تلخی هم دارد با قیمت پایینتری در بازار عرضه میکنند که مصرف آن توصیه نمیشود.
این گردوهای پوک متقلب
اما چرا وقتی گردوی تازه با پوست چوبی میخریم اغلب آنها پوک و بیمغز بوده و اگر هم مغزدار باشد وقتی خشک میشود مثل چوب شده و قابلیت خوراکیاش را از دست میدهد؟ اگر درختان گردو طبق قاعدهای رسیدگی و آبیاری نشوند یا هوا بسیار گرم و اصلا به درخت آبی نرسد بدون شک گردوها یا ریز میشوند یا اگر درشت شوند پوک شده و مغز آن گوشتی و طعمدار نخواهد بود و اگر هم طی چند بار آبیاری آخر، آبی درون بافت مغز گردو نفوذ کرده باشد با خشکشدن، مغز گردو چوبی خواهد شد.
راه شناسایی گردوی مغزدار
اغلب گردوهای درشتی را که پوک و بیمغزند با پوست سبز یا چوبی عرضه میکنند و ارقامی را هم که درشت، اما با کیفیتاند دستچین و خشککرده و با قیمتهای نجومی به فروش میرسانند.
در نتیجه برای خرید گردوی تازه با پوست چوبی، به دنبال انواع درشت آن نباشید و انواعی را که اندازه متوسط و پوست کاغذی دارد انتخاب کنید و اگر هم اصرار به خرید گردوی درشت دارید آنهایی را که هنگام وزن کردن با دست، سنگینتر به نظر میرسند خریداری کنید.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست