دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

نخستین گام ها برای زنان


نخستین گام ها برای زنان

گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از عملکرد مهمترین نهاد دولتی امور زنان در طی هشت سال گذشته ابعاد جدیدی از دلایل عدم تحقق اهداف عالیه نظام اسلامی پیرامون ارتقاء وضعیت …

گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از عملکرد مهمترین نهاد دولتی امور زنان در طی هشت سال گذشته ابعاد جدیدی از دلایل عدم تحقق اهداف عالیه نظام اسلامی پیرامون ارتقاء وضعیت زنان را نمایان ساخته است.

در گزارش اول اخبار تکان دهنده ای از نقش مرکز امور مشارکت زنان در دامن زدن به برداشت ها و آموزه های لیبرالیستی در خصوص حقوق و جایگاه زن و خانواده مطرح شده است.

اما سئوال این است که چرا چنین وضعیتی گریبانگیر مرکز مذکور گشته است؟

تخطی از کدامین اصول و دورشدن از کدامین آرمان ها چنین سرنوشتی را برای آن رقم زده است؟

آسیب شناسی این موضوع از ابعاد گوناگون می تواند مانع از انحرافات بعدی و کاستی های جبران ناپذیر آینده شود.

بی تردید یکی از آسیب های جدی مسائل زنان در کشورما که به عنوان یک مانع اساسی همواره روند ارتقاء وضعیت زنان را تحت تاثیر خود قرار داده است، فرو غلطیدن مسئولا ن و دست اندرکاران امور زنان در دام افراط و تفریط ها بوده است. در طی ۲۷ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی گاه زمینه دفاع از حقوق زنان چنان نامناسب و عرصه تنگ نظری ها چنان گسترده شده که ایستایی و کم تحرکی چشمگیری را می توان ملاحظه نمود و گاه مسائل زنان و حقوق آنها دستمایه سیاست بازی ها و افراط گری های فمنیستی و لیبرالیستی گشته که موجبات انحراف از اهداف تعیین شده را فراهم آورده است.

گزارش مذکور، دریغ و افسوس بسیاری را برلبان آنانکه احقاق حقوق واقعی زنان را در وجهی معتدل و مطابق با دستورات اسلام دنبال می کنند، نشانده است. دورشدن از خواست و آرمان های این مردم که منطبق با اعتقادات دینی و ملی آنهاست در طی هشت سال گذشته، یعنی بازگشت به عقب و راهی که دوباره باید طی شود تا گزینشی دیگر به راه صحیح بانجامد و البته در این راستا اقدام اولیه اصلاح ساختارهای غلط و برنامه ریزی دوباره برای حرکت دیگر رو به جلو می تواند باشد. هرچند که رئیس محترم جمهور از همان ابتدا موضع مرکز جدید با ریاست جدید را مشخص نمود و با تغییر نام مرکز امور مشارکت زنان به مرکز امور زنان و خانواده، مسیر صحیح حرکت را تعیین کرد لیکن باید توجه نمود که برای اصلاح یک روند ناصواب یکایک اجزاء باید مورد توجه قرار گیرد و برنامه ریزی های خرد و کلان مورد بازبینی دقیق قرار گیرد. نگارنده معتقد است که رئیس جدید مرکز امور زنان و خانواده قادر است با دقت در ضعف و کاستی های مطرح شده در گزارش تحقیق و تفحص مجلس با ایجاد تغییر و تحولات لازم به اصلاح امور بپردازد. امیدواریم که در آینده شاهد تحرکات معتدل مطابق با موازین اسلامی و پیش رو در جهت تحقق اهداف عالیه نظام اسلامی در خصوص زنان کشورمان باشیم و در این راستا، نخستین گام ها توجه به اهمیت رفع محرومیت از ضعیف ترین اقشار زنان می تواند باشد.