شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
منفی شدن احساسات یک نشانه است
افسردگی یکی از بیماریهای شایع قرن ماست و سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است که این بیماری روانی بیش از سایر عوامل تهدید کننده حیات جسمی و روانی، انسانها را در قرن حاضر تهدید میکند. علت افسردگی میتواند عوامل ژنتیکی، استرس زیاد، شکستهای بزرگ در زندگی، از دست دادن و مرگ یکی از نزدیکان و عوامل پیچیده دیگر باشد.
ممکن است همه افراد بشر تا حدی دچار یکی از علائم افسردگی زیر شده باشند که نباید نگرانی زیادی به خود راه دهند، اما اگر این علائم به صورت پیوسته در فرد رخ میدهد بهتر است هر چه زودتر به یک روانشناس یا روانپزشک برای مشاوره مراجعه کند.
منفی شدن احساسات:
یکی از نشانههای بروز افسردگی میتواند تغییر منفی و بدبینانه دیدگاه فرد نسبت به زندگی باشد، بویژه آنکه احساس ناامیدی محض از بروز تغییرات مثبت در زندگی فرد ایجاد شود. معمولاً احساس ناامیدی از تغییرات مثبت همراه است با احساس بیارزش بودن، حس تنفر از خود و بیدلیل احساس گناهکار بودن. شاید این حرفها را زیاد بشنویم که «همهاش تقصیر من بود!» یا «که چی بشه؟! آخرش که چی؟!»
بیعلاقه شدن و از دست دادن انگیزه: افسردگی میتواند منجر به از دست دادن علایق شخصی فرد نسبت به موضوعاتی شود که سابقاً به آنها عشق میورزیده است. عدم علاقه به معاشرت با دوستان، ورزش کردن، سفر رفتن و شرکت در فعالیتهای گروهی هم نشانه دیگری از بروز افسردگی است.
خواب زیاد و احساس کرختی:
یکی از نشانههای افسردگی احساس کرختی زیاد و بیحوصلگی مفرط است. شخص احساس میکند مانند باتری خالی شده، کاملاً شارژش خالی شده و تمایل برای انجام دادن هیچ کاری ندارد. خواب آلودگی و ماندن طولانی مدت در رختخواب هم میتواند از نشانههای این بیماری باشد، اما افسردگی به نوبه خود میتواند باعث بیخوابی نیز بشود که خود عامل کج خلقی و آشفتگی ذهنی است.
بیقراری و دلهره داشتن:
بیماری افسردگی لزوماً منجر به بیحرکتی و کرختی نمیشود و میتواند به صورت فعالیت زیاد داشتن به همراه احساس دلهره و اضطراب خود را نشان دهد. انگاری هر آن ممکن است اتفاقی رخ دهد و فاجعهای در انتظار شخص افسرده دل نگران است. این نوع نمایش افسردگی به همراه فعالیت زیاد، بیشتر در مردان دیده میشود. زنان وقتی دچار افسردگی حاد میشوند تمایل به گوشهنشینی و بیحرکتی دارند، اما در مردان دیده شده که هنگام افسردگی حاد معاشرتی شده و به صورت بیمار گونهای فعالیت میکنند.
اختلال وزن بدن:
شخصی که دچار افسردگی حاد شده ممکن است به علت پرخوری مفرط یا بیاشتهایی کاذب دچار افزایش و کاهش وزن به صورت پیوسته باشد. اگر شخص بدون اینکه احساس گرسنگی کند تمایل به خوردن غذای زیادی دارد و یا هنگام احساس گرسنگی مفرط تمایلی به خوردن غذا پیدا نمیکند نشانهای از افسردگی در وی دیده میشود.
احساسات غیر قابل کنترل:
یک لحظه احساس عصبانیت و انفجار و لحظهای دیگر بیاختیار گریستن. نداشتن کنترل بر روی بروز احساسات نشانهای از ابتلا فرد به بیماری افسردگی است.
فکر کردن به مرگ:
فکر کردن به مرگ و خودکشی یکی از علائم مشهور افسردگی است. کسی که اقدام به خودکشی میکند یقیناً افسرده است و کسانی که دائماً به مردن و مرگ فکر میکنند نیز به احتمال زیاد افراد افسردهای هستند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست