دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
ازدواج با چشمان باز
درست است که میشود حتی همسران پرخاشگر را طوری کنترل کرد که هنگام گفتوگو با آنها کار به دعوا نکشد، اما به هر حال اگر کسی پیش از ازدواج بتواند به ویژگی تندخویی طرف مقابلش پی ببرد میتواند از یک ازدواج اشباع شده از نگرانی، ترس و بگومگو جلوگیری کند.
میخواهید بدانید آدمهای پرخاشگر و عصبی چه ویژگیهایی دارند و چگونه میتوانید پیش از ازدواج این ویژگیها را در آنها شناسایی کنید؟ بد نیست گفتههای چند زن و مرد را که در نخستین دیدارهای پیش از ازدواج به ویژگیهایی چون خشونتطلبی، پرخاشگری و عصبی بودن طرف مقابل پی بردهاند، بخوانید:
احمد ۴۰ ساله: دختری که با او آشنا شده بودم در ظاهر آرام و خوشاخلاق بود اما چند بار اتفاقی گفتوگوی تلفنی او را با خانوادهاش شنیدم. او با اعضای خانوادهاش تندی میکرد و وقتی تلفن را قطع میکرد باز هم همان دختر ملیح و خندان میشد!
علاوه بر این، او وقتی با فروشندهها صحبت میکرد هم ناگهان لحن صحبتکردنش را تغییر میداد و گاهی ناخواسته کلمات نادرستی استفاده میکرد.
نکته: بسیاری از افراد تندخو این ویژگی اخلاقی را از بقیه پنهان میکنند. یکی از بهترین راهها برای شناخت شیوه رفتار یک فرد در زندگی آیندهتان توجه به شیوه رفتار او در زمان حال با خانوادهاش است. در این مثال دختر مورد بحث، عصبانیتش را پشت نقاب پنهان کرده است، اما در گفتوگو با خانواده باز به خودش تبدیل میشود.
شیما ۲۲ ساله: پسری که به خواستگاری من آمد بسیار مودب بود. در طول خواستگاری با صدایی آهسته حرف میزد و ظاهرا آنقدر خجالتی بود که حاضر نمیشد سرش را وقت صحبتکردن بالا بگیرد و به آدمهای اطرافش نگاه کند.
در نخستین جلسهای که با اجازه خانوادههایمان با هم بیرون رفتیم تا یکدیگر را بیشتر بشناسیم ناگهان او متوجه شد کارت اعتباریاش را جا گذاشته است. من هم پولی همراه نداشتم. بنابراین او پیشنهاد کرد به خانه زنگ بزند تا کارت اعتباریاش را برایش بیاورند. او چند بار با منزل تماس گرفت و کسی پاسخ نداد.
من حدس زدم احتمالا اعضای خانوادهاش در خانه نیستند. بنابراین به او گفتم: «حالا که کسی خانهتان نیست تا کارتتان را بیاورد، بهتر است ناهار امروز در رستوران را کنسل کنیم و به خانه برگردیم.» او در حالی که گوشی تلفنش هنوز توی دستش بود، گفت: «اجازه بدهید یک بار دیگر تماس بگیرم.» باز هم تماس گرفت، اما کسی پاسخگو نبود و من ناگهان دیدم که رنگ چهرهاش تغییر کرد و موبایلش را به زمین کوبید!
در خاطرهای دیگر شیما به یاد میآورد که طرف مقابلش یکبار وقتی در کافیشاپ، پیشخدمت را صدا کرد و او متوجه نشد با مشت روی میز شیشهای کوبید و باعث شد شیشه ترک بردارد.
نکته: ممکن است فرد عصبی، به جای آن که خشمش را در برخوردهایش با شما و دیگران نشان بدهد، آن را در تخریب اشیا و لوازم اطرافش نشان دهد. در این مثال، مرد جوان فقط وقتی مستاصل شده بود ناگهان نقاب چهرهاش را کنار زد و خشمش را به شکل آسیبرسانی به محیط اطراف نشان داد.
مصطفی ۲۵ ساله: آشنایی ما فقط دو هفته طول کشید و پس از آن عقد کردیم. در این مدت هیچ مشکلی با هم نداشتیم و دختری که به او علاقهمند شده بودم بسیار خونسرد و کمحرف به نظر میرسید تا این که یک روز سر موضوع سادهای که هیچ ربطی هم به زندگی مشترکمان نداشت با هم بحث کردیم. موضوع بحثمان درباره شیوههای تفریحکردن آدمها بود و اولین باری بود که با هم اختلافنظر داشتیم.
او در طول بحث هر لحظه صدایش بلندتر شد. ناگهان متوجه شدممن همچنان عادی صحبت میکنم، اما او فریاد میکشد و اخم کرده است و دست آخر، برافروخته بحث را نیمهکاره گذاشت و گفت: «یا باید نظر من را قبول کنی یا دیگر با هم حرفی نداریم!»
نکته: افراد کمطاقت و عصبی، قادر به تحمل نظرات مخالف نیستند و وقتی نمیتوانند حرفشان را به کرسی بنشانند توهین و پرخاش میکنند.
سیما ۳۴ ساله: هر بار که برای خرید عروسی با هم بیرون رفتیم او با کسی درگیر شد و کتککاری کرد! بار اول با فروشنده لباس عروس و یک باربر در بازار، بار دوم با راننده تاکسی، بار سوم با رهگذری که او تصور میکرد به ما چپچپ نگاه کرده است و ...
نکته: کسی که مدام با مردم درگیر میشود، احتمالا با شریک زندگیاش نیز زیاد درگیر خواهد شد و اگر درگیریهایش با مردم به زد و خورد میکشد امکان دارد در خانه نیز دست به خشونت بزند.
پیمان ۲۰ ساله: هر دفعه که با هم بحث میکردیم، او در طول گفتوگو، زیر لب بد و بیراه میگفت و گاهی هم من بوضوح صدایش را میشنیدم که فحاشی میکند!
نکته: بددهانی نوعی خشونت زبانی است. افراد بددهان نهتنها شما را تحقیر میکنند و به روانتان آسیب میزنند، بلکه این خطر وجود دارد که شما به دلیل بیادبی طرف مقابل، از کوره در بروید و مانند او شوید.
سیمین ۳۶ ساله: فقط یک ماه از عقدمان گذشته بود. در مترو وقتی او داشت درباره خاطرهای در کودکی با من صحبت میکرد ناگهان برای من پیامکی آمد و تا خواستم تلفن همراهم را از کیفم بیرون بیاورم او کشیدهای به من زد! آنقدر شوکه شده بودم که نتوانستم حرفی بزنم و فقط اشکهایم سرازیر شد.
او پس از این اتفاق عذرخواهی کرد و گفت ناگهان تصور کرده غریبهای به من پیامکی زده است و او نتوانسته خودش را کنترل کند. او یکبار دیگر نیز وقتی خلاف خواستهاش خواستم رفتار کنم در حالی که لبخند میزد مچ دستم را به شدت فشار داد. او هر بار پس از هر رفتار خشن عذرخواهی میکرد و میگفت دیگر تکرارش نمیکند، اما رفتارهای نادرستش همچنان تکرار میشد.
نکته: احتمال دارد افراد خشن و پرخاشگر، هر بار پس از هر رفتار خشونتآمیز عذرخواهی کنند و بگویند دیگر آن را تکرار نخواهند کرد، اما اگر آنها واقعا برای تغییر رفتارشان گامی برندارند، بعید است ناگهان رفتارشان دگرگون شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست