دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
آینده صنعت رباتیك
امروزه بیش از یك میلیون ربات خانگی و بیش از ۱.۱ میلیون ربات صنعتی در سراسر جهان وجود دارد. رباتها با دو رویكرد توسعه مییابند. در رویكرد اول رباتها جهت انجام فعالیتهایی كه نیازمند دقت مضاعف هستند یا امور تكراری و خسته كننده بكار گرفته میشوند. اكثر این رباتها بصورت ثابت كاری تكراری و محدود را انجام میدهند.
آینده صنعت رباتیك
امروزه بیش از یك میلیون ربات خانگی و بیش از ۱.۱ میلیون ربات صنعتی در سراسر جهان وجود دارد. رباتها با دو رویكرد توسعه مییابند. در رویكرد اول رباتها جهت انجام فعالیتهایی كه نیازمند دقت مضاعف هستند یا امور تكراری و خسته كننده بكار گرفته میشوند. اكثر این رباتها بصورت ثابت كاری تكراری و محدود را انجام میدهند. اما دسته دیگری از آنها به مدد بهرهگیری از فناوری هوش مصنوعی جهت انجام امور متنوع در شرایط مختلف طراحی میشوند. بطور كلی پیشبینی میشود صنعت رباتهای سیار و شخصی از رباتهای صنعتی و ثابت پیشی می گیرد. رباتهای هوشمند در حال حاضر بازاری معادل ۵.۴ میلیارد دلار را به خود اختصاص دادهاند و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۱۰ این رقم به ۱۷ میلیارد دلار برسد.
طبق پیش بینی كمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد رشد جهانی صنعت رباتیك در سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷ میلادی بطور متوسط نرخی معادل %۷ خواهد داشت. این رباتها آیندهِ ی فناوری رباتیك را پیش خواهند برد. بسیاری از آنها وظایفی را انجام میدهند كه انجام آنها برای مردم خطرناك است. از قبیل جستجو در كشتیهای غرق شده، امداد و نجات در بحرانها، اكتشاف در سیارات و خنثی سازی بمبها و مینهای جنگی و... رباتها بطور فزایندهای وارد زندگی مردم میشود. در آینده رباتها میتوانند بعنوان پرستار، پزشك، همراه، سرگرم كننده، محافظ امنیتی، پلیس و حتی سرباز جنگی بكار گرفته شوند.
در حال حاضر بیشترین رباتهای ساخته شده، رباتهایی با تواناییهای محدود هستند كه در كارخانجات بزرگ و در خط تولید محصولات و صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. با این وجود همانطور كه گفته شد پیش بینی میشود در آینده نزدیك رباتهای هوشمند سهم بیشتری از بازار رباتیك را به خود اختصاص دهند. رباتهای جراح نمونهای از این دسته هستند كه كمك شایانی به پزشكان و جراحان خواهند كرد. اعمال جراحی در آینده با آسیب و جراحت كمتر و البته دقت و ظرافت بیشتری انجام خواهند شد. زیرا رباتها میتوانند با بهره گیری از تصویربرداری سه بعدی و كنترلهای دیجیتالی حركاتی دقیقتر از دست انسان و با آزادی حركت بیشتر انجام دهند. ربات داوینچی بعنوان نسل جدیدی از رباتهای جراح هماكنون قادر به سوراخ نمودن استخوان و شكاف بخشهای مختلف بدن جهت انجام عملهای ارتوپدی میباشد. قیمت این ربات تقریباً یك میلیون دلار است.
رباتهای بسیار كوچك در آینده قادر خواهند بود در اعماق بدن و نقاطی كه تا كنون دسترسی جراحان به آن در اعمال جراحی بسیار مشكل یا حتی بعید بوده است ، مؤثر باشند.
رباتهای سرباز در جنگهای آینده به جای سربازان معمولی ایفای نقش خواهند كرد. به این ترتیب كه با فرمانبری كامل از فرماندهان و بطور خستگی ناپذیر و البته بدون نیاز به حقوق و دستمزد در میادین جنگی فعالیت خواهند كرد . اكتشاف در سیارات دیگر كه امكان فرستادن فضانوردان به آنجا ممكن نیست فاتحان سیارات خواهند شد. البته این مثالها تنها بخشی از پیشبینیها در مورد آینده فناوری و صنعت رباتیك خواهد بود. تصور روزی كه رباتهای كارگر، خدمتكار، فروشنده، پرستار، نامهرسان ، جراح ، سرباز ، نگهبان ، آتشنشان ، امدادگر ، راهنما ، راننده و صدها شغل دیگر در جامعه فعالیت كنند ، قطعاً دور نخواهد بود.
قابلیتهای رباتها همچنان در حال پیشرفت است. شاید جالب است بدانید مغز ۱۵۰۰ گرمی انسانها قادر است ۱۰۰ تریلیون دستورالعمل در هر ثانیه انجام دهد كه تقریباً سه برابر سریعتر از قدرتمندترین ابررایانه جهان میباشد و البته این تنها بخشی از قابلیت مغز انسان است و رباتها تا رسیدن به حد رقابت با هوش انسانی راه زیادی را در پیش خواهند داشت. اما همین هوش سرشار انسانی زمینهساز طراحی و توسعه رباتهایی هوشمند و كارا خواهد بود.
كارشناسان رباتیك پیشبینی میكنند همانطور كه رایانههای شخصی بهسرعت در تمام جهان توسعه پیدا كردند، رباتها هم در زندگی شخصی مردم نفوذ پیدا میكنند.
بهنظر شما چند سال دیگر جمعیت رباتهای جهان از جمعیت انسانها بیشتر خواهد شد؟
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست