پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
دلایل خشکی پوست
در بعضی فصل های سال مشکل خشکی پوست برای ما به وجود می آید که با رعایت برخی نکات قابل برطرف کردن است. اما این مشکل می تواند موقتی و زودگذر نباشد و مسئله ای برای تمام عمر بماند.
پوست در بعضی قسمت های بدن مانند بازوها، قسمت های پایینی پا و کناره های شکم، خشک تر از دیگر قسمت های بدن است، اما این نسبت در افراد مختلف متفاوت است.
معمولا دلایل بروز خشکی در پوست به سن، وضع سلامت، منطقه سکونت و زمانی که بیرون از خانه به سر می برید، بستگی دارد.
در صورتی که پوست شما به دلیل عوامل محیطی یا سن طبیعی دچار خشکی است، می تواند به یکی از دلایل زیر باشد: مواقعی که بعد از دوش گرفتن، حمام کردن یا شنا کردن با احساس سفت شدن پوست مواجه می شوید.
ممکن است پوست شما به جای صاف بودن، منقبض و چروک دار و تقریبا خشک به نظر برسد.
خارش شدید، پوسته پوسته شدن ایجاد شیارها و ترک های ریز، قرمزی شدید و ترک های عمیقی که ممکن است از آنها خون بیایید از دیگر علائم آن است.
خشکی پوست ممکن است مشکلات مختلفی به وجود آورد. مثلا گاهی اوقات پوست فرد، بیش از حد نرم می شود که به آن بیماری فلس هم می گویند.
این بیماری زمانی پیشرفت می کند که سلول های پوست به طور طبیعی پراکنده نشده و ضخیم تر شوند. این پوسته ها کوچک بوده و از لحاظ شکل، چند ضلعی هستند.
● وجود مشکلات وراثتی
این بیماری بیشتر قسمت های تحتانی پاها را درگیر می کند و ممکن است موجب تیرگی پوست شما شود. البته در برخی موارد این بیماری ممکن است موجب پوسته پوسته شدن عمیق پوست و شکاف های دردناک روی کف دست ها و پاها شود.
کودکانی که مبتلا به مشکلات بیماری های وراثتی هستند، معمولا در زمان تولد، پوست طبیعی دارند، اما بعد از چند سال، پوسته پوسته شدن و زمختی(خشنی) پوست آنها پیشرفت می کند که با بالا رفتن سن، ممکن است ناپدید شود و در زمان پیری مجدداً برگردد.
وجود جوش بر روی پوست، در واقع التهاب ساده و غیرمسری پوست است و در آن جوش هایی، همراه با خارش، سطح پوست را می پوشانند.
این بیماری موجب خشکی، پوسته پوسته شدن و شکاف های عیق، التهاب و خارش پوست شده و ممکن است در مواردی منجر به خونریزی شود. این بیماری بیشتر در بزرگسالان ایجاد می شود و بیشتر ساق پاها، روی ران و دست ها را درگیر می کند.
به طور کلی بیماری های پوستی که به آن اشاره شد دلایل اصلی خشکی پوست نیستند، انواعی از بیماری های پوستی همواره در کمین است؛ حال آن که بیشتر موارد خشکی پوست، به علت عوامل محیطی رخ می دهد.
● تاثیرات آب و هوایی
پوست بسیاری از ما در روزهای سرد یا زمانی که میزان دما و رطوبت کاهش می یابد خشک می شود، اما عکس این موضوع نیز درست است یعنی وقتی شما در نواحی بیابانی زندگی می کنید نیز خشکی پوست اتفاق می افتد.
این موارد ممکن است از تغییرات آب و هوایی محیط زندگی باشند، اما مقدمات امراض پوستی نیز هستند. در حقیقت گرمای مرکزی، بخاری های چوب سوز، بخاری های مخصوص گرم کردن فضای آزاد و شومینه ها، همگی رطوبت هوا و رطوبت پوست شما را می گیرند.
هنگامی که پوست ما با آب تماس پیدا می کند؛ از یک سو چربی و رطوبت سلول ها را حفظ می کند. اما زمانی که شما در آن غوطه ور می شوید، تاثیر عکس دارد.
در صورتی که چندین بار در روز دوش بگیریم بویژه زمانی که شما دوست دارید آب دوش داغ باشد و حمام کردن تان طولانی شود. این کار چربی موجود در پوست را تجزیه می کند؛ بنابراین اگر به طور مداوم در استخرهایی که از کلر زیاد استفاده می کنند شنا کنید یا هر روز صابون ها و پاک کننده های قوی مصرف کنید، پوست شما خشک می شود.
از سوی دیگر داروهایی مانند داروهای الوار و آنتی هیستامین ها نیز تاثیر خشک کنندگی دارند.
مصرف بیش از حد رژیم های غذایی کم چربی، به خصوص کمبود چربی های امگا-۳ و کاهش مصرف ماهی نیز سبب خشکی پوست می شود.
مواردی از قبیل، تب بالا، عرق کردن زیاد در طول ورزش و ننوشیدن مایعات کافی می تواند باعث شود که بدن شما به جای دریافت مایعات، آنها را از دست بدهد. یکی از نخستین علائم کم شدن آب بدن، از دست رفتن خاصیت انعطاف پذیری پوست است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست