جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
اکسیر جوانی به شیرینی عسل
عسل ماده غذایی بسیار غنی و انرژی بخش است که از قرنها پیش بهعنوان مهمترین و مقویترین غذاها مورد توجه ملل گوناگون بودهاست و بهدلیل خاصیتشفابخش خود در درمان اکثر بیماریها کاربرد داشته است.عسل که هر ۱۰ گرم آن ۳۲۰ کالری ایجاد میکند، علاوه بر اثر کالری زایی، دارای ویتامینهای متعددی از قبیل تیامین (B۱)، ریبوفلاوین (B۲)، اسید نیکوتینک، اسیداسکوربیک (C)، ویتامین(K) و پیرید وکسین (B۶) است. مهمترین خاصیت عسل نیز ضد میکرب بودن آن است. عسل همچنین حاوی آنتی اکسیدان است و از این رو برای سلامت قلب و عروق مفید است. عسل به عنوان قدیمیترین و نخستین
شیرین کننده برای دندانها و لثه مضر نیست، بلکه لثهها را سالم میکند.
خواص دارویی عسل
دکتر گیتی ظهوریان، فوقتخصص تغذیه با اشاره به خواص دارویی عسل میگوید: «عسل منبع خوبی از آنتی اکسیدان است، بنابراین نقش بزرگی در جلوگیری از سرطان و همچنین بیماریهای قلبی دارد، همچنین عسل قند مرکب دارد که به واسطه این خاصیت این ماده غذایی تنها در معده تجزیه میشود و در دهان تجزیه نمیشود که این مسئله باعث میشود تا عسل بهتدریج در بدن جذب شود.»
عسل حاوی آنتیبیوتیک و آنزیم دیاستاز است. دکتر ضیاءالدین مظهری، فوق تخصص تغذیه درباره خاصیت عسل میگوید: «عسل دارای عامل ضد باکتریایی است و از این جهت است که بدون ماده افزودنی سالم میماند بطور کلی هر ماده غذایی حاوی ویتامین ث دارای خاصیت ضد باکتریایی است. خصوصاً عسلهایی که از گرده گلها تشکیل شود.»
از زمانهای قدیم انسانها از خاصیت
ضد میکربی عسل استفاده کردند و آن را در درمان بیماریهای پوستی از قبیل زخمها و سوختگیها بهکار بردهاند. علاوه بر این خاصیت، دکتر ظهوریان درباره دیگر خواص عسل معتقداست: «عسل بهعنوان یک ماده مغذی و دارای املاح زیاد مورد توجه است. همچنین فاقد پروتئین است و میزان مواد معدنی آن بالا است و از آنجایی که پروتئینهای نامحلول ندارد در کلیه رسوب نمیکند بنابراین برای بیماران کلیوی بسیار مفید است.»
دکتر مظهری نیز با اشاره به وجود ویتامینها و بخصوص ویتامین ث در عسل میگوید: «عسل دارای ویتامین ث است که میتواند رادیکالهای آزاد را خنثی کند و در درمان سرطان مؤثر واقع شود.»
معایب عسل
عسل معایبی نیز دارد، دکتر مظهری با اشاره به این معایب اظهار میکند: «قند عسل دارای ساکاروز است بنابراین بیماران قندی نباید بدون محدودیت از آن استفاده کنند. همچنین مصرف عسل پاستوریزه نشده احتمال انتقال بتولیس (مسمومیت) را افزایش میدهد و اگر از گرده گیاهانی که پوشش پروتئینی دارند تشکیل شده باشد احتمال حساسیت وجود دارد.»
دکتر ظهوریان نیز درباره معایب عسل معتقد است: «عسل اگر به صورت طبیعی تهیه شده باشد قند ساده نخواهد داشت بنابراین برای بیماران دیابتی مناسب نیست. همچنین برخی گردههایی که وارد عسل میشوند حساسیتزا هستند و اگر موم عسل بخوبی تصفیه نشود دچار بارمیکربی شده و رنگ عسل کدر میشود.»
عسل بهخودی خود هیچ اثر سوء، عارضه یا بیماری را بهدنبال ندارد مگر آنکه حساسیتهایی را بهوجود آورد بنابراین در حالت الرژی یا امراض روانی و ناراحتیهای عصبی باید از مصرف عسل خودداری کرد.
ژله رویال
از فعالیت زنبور عسل محصولات با ارزشی علاوه بر عسل ساخته میشود که مهمترین آن ژله رویال است. ژله رویال حاوی موادی مغذی است و دارای پروتئین ضد میکربی است و محققان درباره آن معتقد هستند: این ماده سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. دکتر رجبزاده فوق تخصص صنایع غذایی این محصول را اکسیر جوانی مینامد و درباره آن میگوید: «نتایج آزمایشهای انجام شده روی ژل رویال نشان میدهد این ماده حاوی ویتامینهای B۱۲، B۶، B۱، ویتامین E و H است که اعصاب را تقویت میکند بههمین جهت آن را ویتامین اعصاب مینامند. ویتامین H موجود در آن نیز ضد پیری سلولهای بدن است، علاوه بر این در ژل رویال املاح معدنی مواد عالی به مقدار زیادی وجود دارد.»
دکتر مظهری نیز با اشاره به این محصول زنبور عسل، اظهار میکند: «زنبورهای عسل کارگر این محصول را برای پرورش ملکه درست میکند و ملکه در تمام طول زندگی خود فقط از ژل رویال تغذیه میکند، بر این اساس است که ملکه تا پنج سال عمر میکند اما زنبورهای کارگر اغلب به اندازه یک فصل تابستان یعنی فقط چند هفتهای بیشتر عمر نمیکنند. براین اساس است که عدهای از محققان عقیده دارند ژل رویال در تقویت توانمندیهای بدن تأثیر دارد و باعث تقویت نیروی دفاعی بدن میشود. بنابراین در درمان بیماریهای ویروسی تأثیر گذار است.»
ژل رویال همیشه و از زمان گذشته بهعنوان یک داروی قدیمی مطرح بوده است و در چند سال گذشته این مطلب از نظر علمی تأیید شدهاست. دکتر رجبزاده درباره تأثیرات این اکسیر میگوید: تقویت حافظه و تمرکز، بهبود وضع جسمانی، بهبود سیستم ایمنی در مقابل سرماخوردگی و زکام، افزایش نیروی توانایی و قدرت شادابی و تقویت نیرو و سیستم عصبی از اثرات این ماده غذایی است.»
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست