شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

رژیم غذایی مفید برای چشم


رژیم غذایی مفید برای چشم

تباهی لکه زرد شایع ترین علت نابینایی در افراد مسن است.در این بیماری لکه زرد چشم تخریب می شود.به نوشته سایت «نیوزویک»، شیوه های درمانی این بیماری دارو، اشعه و لیزر درمانی است. اما …

تباهی لکه زرد شایع ترین علت نابینایی در افراد مسن است.در این بیماری لکه زرد چشم تخریب می شود.به نوشته سایت «نیوزویک»، شیوه های درمانی این بیماری دارو، اشعه و لیزر درمانی است. اما ترکیب مواد مغذی موجود در غذاهای روزانه علایم آن را تا ۱۹درصد و خطر بروز بیماری را تا یک چهارم کاهش می دهد.

ماده مغذی «کاروتنوئید» نقش مهمی در حفظ بافت های آسیب پذیر از جمله بافت های موجود در چشم ایفا می کند. البته ویتامین E، C، روی و امگا۳ نیز برای حفظ سلامت چشم ضروری است. اما برای به دست آوردن تاثیر مناسب چه مقدار ماده مغذی باید مصرف شود؟ اگر چه در برخی موارد داشتن یک رژیم غذایی مناسب کافی است، اما مصرف مکمل ها نیز باید در نظر گرفته شود.

لوتئین- مکمل؛ موجود در اسفناج، نخود سبز و کلم پیچ طبق نتایج بررسی دانشگاه هاروارد در سال ۱۹۹۴ مصرف تنها روزی ۶میلی گرم لوتئین خطر بروز تباهی لکه زرد را بیش از ۴۰درصد کاهش می دهد اما موسسه دژنراسیون ماکولا آمریکا، مصرف روزی ۳۰میلی گرم را توصیه می کند. برای به دست آوردن ۱۰میلی گرم لوتئین باید ۶۶گرم کلم پیچ و ۱۵۰گرم اسفناج پخته یا ۱۰۰گرم اسفناج خام، مصرف کنید.

زیزانتین- مکمل؛ موجود در پرتقال، اسفناج، این رنگ دانه به فلفل قرمز شیرین،ذرت و زعفران رنگ می بخشد. این ماده شیمیایی قسمتی از ساختار لکه زرد را نیز تشکیل می دهد.

امگا۳- رژیم غذایی؛ موجود در ماهی های چرب، مغز و دانه کیفیت لکه زرد با خوردن امگا۳ بهبود پیدا می کند. هر چند تعادل مصرف امگا۳و۶ اهمیت زیادی دارد.مقدار مورد نیاز امگا۳ را از ماهی سالمون، تن ماهی یا یک مشت گردو، ۱۰قاشق غذاخوری روغن زیتون یا یک قاشق مرباخوری روغن بزرک تامین کنید.

روی- مکمل و رژیم غذایی؛ موجود در غذاهای دریایی، گوشت طیور، گوشت قرمز، مغز میوه، دانه و لوبیا میزان مصرف توصیه شده، روزانه ۱۵میلی گرم است اما برای مقابله با تباهی لکه زرد، مکمل ۸۰میلی گرمی موثرتر است. برای به دست آوردن ۸۰میلی گرم روی لازم است فرد ۴عدد سینه مرغ یابادام هندی که حاوی هزار و ۴۰۰کالری است ویا مکمل مصرف کند.

ویتامین c- رژیم غذایی موجود در تمامی میوه ها و سبزیجات؛ به دست آوردن ویتامینc از طریق غذا باعث می شود ماده مغذی به طور منظم تری در بدن جذب شود. مصرف ترکیبی از ماده غذایی غنی از ویتامین c طی روز، به راحتی ۵۰۰میلی گرم ویتامین c مورد نیاز بدن را تامین می کند. علاوه بر پرتقال میوه های توتی تیره، کلم بروکلی و هویج نیز منبع غنی این نوع ویتامین است.

ویتامین E- مکمل؛ ویتامین E موجود در مغز میوه، دانه و روغن ویتامین Eبه طور طبیعی دارای چربی های مورد نیاز بدن است و نیاز به مصرف ویتامین E اضافه نیست.ویتامین E خون را نیز رقیق می کند، در صورت مصرف داروی رقیق کننده خون قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.

مترجم: کشمیری