شنبه, ۱۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 8 June, 2024
مجله ویستا

بررسی ترکیب شیمیایی سنگ های صفراوی در بیماران مبتلا به کله سیستیت سنگ دار


بررسی ترکیب شیمیایی سنگ های صفراوی در بیماران مبتلا به کله سیستیت سنگ دار

تعیین شیوع جنس سنگ کیسه صفرا در هر جامعه از آن نظر حائز اهمیت است که می توان با اطلاع دقیق از شیوع و شناسایی فاکتورهای خطر ایجاد کننده نسبت به پیشگیری از بیماری و عوارض آن و صرف هزینه های فراوان جلوگیری کرد

● مقدمه:

تعیین شیوع جنس سنگ کیسه صفرا در هر جامعه از آن نظر حائز اهمیت است که می‌توان با اطلاع دقیق از شیوع و شناسایی فاکتورهای خطر ایجاد کننده نسبت به پیشگیری از بیماری و عوارض آن و صرف هزینه های فراوان جلوگیری کرد.

● روش ها:

هفتادو پنج بیمار مبتلا به سنگ کیسه صفرا (۶۰ زن و ۱۵ مرد) که به منظور عمل کله سیتکتومی الکتیو بستری شده بودند از نظر ترکیب سنگ (کلسترولی- پیگمانی) به روش FT-IR و مقدار کلسترول، تری گلیسیرید، کلسیم ،فسفر و قند خون ناشتا (قبل از عمل) بررسی شدند.

● نتایج:

میانگین سن بیماران ۱۴.۵± ۵۵ و محدوده سنی ۲۶ تا ۹۰ سال بود. ۷۶ درصد سنگ ها از نوع کلسترولی و ۲۴ درصد از نوع پیگمانی بودند. ۸۳.۳ درصد کل جمعیت در گروه زنان و۴۶.۶ درصد کل جمعیت در گروه مردان سنگ کلسترولی داشتند. ۱۶.۷ درصدکل جمعیت زنان و ۵۳.۴ درصد کل جمیعت مردان نیز سنگ پیگمانی داشتند. جنس سنگ با جنس و سن بیمار و رنگ سنگ ارتباط معنادار داشت (P<۰.۰۵) ولی با میانگین کسترول، تری گلیسرید، کلسیم، فسفر و قند خون ناشتا ارتباط معناداری نداشت (N.S).

● نتیجه‌گیری:

درجامعه مورد مطالعه مشابه با جوامع غربی، سنگ کلسترولی شیوع بیش تری نسبت به سنگ های پیگمانی دارد و توصیه می‌گردد مطالعات دقیقی برای بررسی فاکتورهای خطر و پیشگیری از آن‌ ها صورت گیرد.

عنوان فایل
بررسی ترکیب شیمیایی سنگ های صفراوی در بیماران مبتلا به کله سیستیت سنگ دار application/pdf
tarkibe shimiyaei sange kise safra.pdf
184 KB
دانلود

محمدرضا جلالی ندوشن

محمود حجازی

سهی احمدی

نادر فلاح