یکشنبه, ۱۷ تیر, ۱۴۰۳ / 7 July, 2024
مجله ویستا

هـرکـه پـایـش بـو مـی دهـد, بـخوانـد


هـرکـه پـایـش بـو مـی دهـد, بـخوانـد

فصل تابستان با همه خوبی هایش یک بدی بزرگ دارد و آن اینکه تعریق بدن در این فصل زیاد و باعث می شود بوی بد بدن و به خصوص پاها بیشتر برایمان مشکل ساز شود

فصل تابستان با همه خوبی‌هایش یک بدی بزرگ دارد و آن اینکه تعریق بدن در این فصل زیاد و باعث می‌شود بوی بد بدن و به‌خصوص پاها بیشتر برایمان مشکل‌ساز شود. بوی بد پا گاه آنقدر آزاردهنده است که دوستان و اطرافیان را هم معذب می‌کند...

اگر شما هم با این مشکل دست به گریبان هستید، وقت آن است که دنبال را?ه?حل باشید. راه‌های ساده زیر را امتحان کنید، حتما به کمک شما می‌آیند:

۱) شستشوی پاها، مهم‌ترین اصل

شستن پاها مهم‌ترین عامل برای مبارزه با بوی بد آنهاست. برای از بین بردن باکتری‌ها و سلول‌های مرده روی پوست، علاوه بر شستشو با آب گرم و صابون، استفاده از کیسه حمام و سنگ‌پا نیز کمک‌ بسیاری می‌کند. هنگام شستشوی پاها باید لابه‌لای انگشتان را با صابون‌، حتی‌المقدور با صابون آنتی‌باکتریال، تمیز کنید و بعد از شستشو حتما پاهایتان را به خوبی خشک کنید. رطوبت و عرق، محیط مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری‌ها به وجود می‌آورد.

۲) جلوگیری از تعریق پاها

در هریک از پاهای ما بیش از ۲۵۰ هزار غده عرق وجود دارد و بوی بد پا ناشی از عرق ترشح‌شده آن است، بنابراین کاهش تعریق پاها، روشی موثر برای از بین بردن بوی بد آنها خواهد بود. برای کاهش تعریق پاها از ضدعرق‌ها استفاده کنید. ضدعرق‌ها گرچه خوشبوکننده نیستند، ولی برای تمیزنگه داشتن پا بسیار مفید هستند. البته منظور از ضدعرق، دئودورانت‌ نیست زیرا دئودورانت‌ها فقط بو را پنهان می‌کنند.

۳) خشک نگه داشتن پاها

پاهای ما روزانه حدود ۲ فنجان عرق تولید می‌کنند بنابراین اگر می‌خواهید پاهایی خوشبو داشته باشید، باید اول آنها را خشک نگه‌دارید. روش‌های زیر به شما کمک می‌کنند پاهایتان را خشک نگه دارید:

- در یک ظرف متوسط، مقداری چای ولرم بریزید و پاهایتان را روزانه به مدت ۳۰ دقیقه داخل آن قرار دهید؛ بعد از ۳۰ دقیقه، آنها را کاملا خشک کنید. اسیدتانیک موجود در چای، عامل خشک‌کننده‌ای است که به کاهش تعریق پای شما کمک می‌کند. این کار را یک هفته ادامه دهید.

- محلول آب نمک هم می‌تواند برای خشک نگه داشتن پاها موثر باشد. برای تهیه آب نمک، یک‌دوم فنجان نمک را در یک لیتر آب بریزید و هم بزنید. پاهایتان را چند دقیقه در این محلول قرار دهید و سپس کاملا با یک حوله تمیز و خشک کنید.

- بی‌کربنات‌سدیم یا همان جوش‌شیرین، پوست شما را قلیایی‌تر و رشد باکتری‌ها را کمتر می‌کند. یک قاشق غذاخوری جوش‌شیرین را داخل یک لیتر آب بریزید و پاها را با این محلول بشویید و خوب خشک کنید.

- پودر تالک یا پودربچه را با اسپری ضدقارچ لابه‌لای انگشتان بزنید. پودر تالک بوی بد عرق را از بین می‌برد. بعد از استفاده از این پودر پاها را کاملا بشویید و خشک کنید. استنشاق بوی تالک می‌تواند به ریه صدمه بزند. به‌همین دلیل از مصرف پودر در محیط‌های بسته مانند ماشین یا اتاق به منظور کاهش استنشاق آن خودداری کنید.

۴) خشک نگه داشتن کفش‌ها

اگر می‌خواهید کفش‌هایی خوشبو داشته باشید، باید سعی کنید کفش‌هایتان همیشه کاملا خشک باشند زیرا رطوبت، محیط مناسبی برای رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها فراهم می‌کند. بعد از یک روز طولانی که کفش‌هایتان را به پا داشته‌اید، باید آنها را سریع خشک کنید. درآوردن کفی کفش به این کار کمک می‌کند. برای سرعت بخشیدن به خشک شدن کفش‌ها، می‌توانید یک روزنامه را مچاله کنید و داخل آنها قرار دهید. چوب سدر نیز یک نوع ماده جاذب رطوب است، یک تکه از آن را در کفش خود قرار دهید تا خشک بماند. از خشک کردن کفش‌ها با سشوار و اجاق گاز خودداری کنید. حرارت زیاد باعث خرابی چرم، بازشدن چسب کفش و ذوب شدن پلاستیک می‌شود. می‌توانید از دستگاه خشک‌کن استفاده کنید. دستگاه خشک‌کن وسیله‌ای است که با استفاده از جریان ملایم هوا، به آرامی کفش‌‌ها را خشک می‌کند.

۵) انتخاب کفش مناسب

در فصل تابستان، سعی کنید کفش‌های باز یا صندل بپوشید تا امکان جریان هوا داخل کفش و در نتیجه تنفس پاها وجود داشته باشد. اگر مایل به استفاده از صندل نیستید، از کفش‌های چرمی و کتانی استفاده کنید. این کفش‌ها بسیار بهتر از کفش‌های پلاستیکی هستند و خروج گرما از آنها به راحتی انجام می‌شود.

۶) انتخاب درست جوراب‌

عوض کردن مرتب کفش‌ها و جوراب‌ها و شستن آنها شانس رشد و تکثیر باکتری‌ها و قارچ‌ها را کاهش می‌دهد. بهترین جوراب‌ها هم برای سلامت پا و هم برای فرار از بوی بد آنها، جوراب‌هایی با جنس کتانی و رنگ سفید هستند. جوراب‌های پلاستیک و رنگی باعث تشدید بوی بد پاها می‌شوند. به یاد داشته باشید که برای پیشگیری از بوی بد پا باید به‌طورمرتب جوراب‌هایتان را عوض کنید.

۷) استفاده موضعی از الکل

استفاده از الکل یکی از روش‌های موثر برای درمان بوی بد پاست. یک حوله را با الکل خیس کنید و به پاهایتان بمالید سپس پا را در معرض هوا نگه دارید تا خشک شود.

۸) کفش‌های خوشبو با گل میخک

اگر پاهایتان را مرتب می‌شویید ولی باز بوی بد می‌گیرند احتمالا کفشتان بو گرفته است. برای از بین بردن بوی کفش‌ها کافی است یک تکه چوب سرو یا گل میخک را داخل کفش قرار دهید و چند روز آنها را نپوشید.

هشدار

افراد دیابتی قبل از استفاده از هر روشی، لازم است برای بهداشت پاها، با پزشک متخصص مشورت کنند. استفاده از کیسه حمام و سنگ‌پا برای بیماران دیابتی توصیه نمی‌شود. ضمنا هرگونه چرک، تاول، پوسته‌ریزی، خارش و زخم یا تغییرشکل در پوست آنها به پیگیری‌ و معاینه پزشک نیاز دارد.

ترجمه:زیبا عقیلی

منبع: e-sante.fr