شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا
پستانک جای آغوش مادر را نمیگیرد
روزنامه جام جم: پژوهش های انجام شده حاكی است یكی از علل عدم موفقیت مادران در شیردهی و قطع زودرس تغذیه با شیرمادر، عادت دادن نوزاد به استفاده از شیشه شیر و پستانك است.
برخی مادران پس از ترخیص از بیمارستان و برخورد با كوچك ترین مشكل در شیردهی، به علت نداشتن اعتماد به نفس و یا توصیه اطرافیان، تغذیه كودك با شیر كمكی به وسیله شیشه را آغاز می كنند و یا برای آرام كردن شیرخوار به جای در آغوش گرفتن او، پستانك در دهانش می گذارند.
تغذیه نوزاد با استفاده از شیشه شیر و یا عادت دادن او به مكیدن پستانك سبب می شود تا میل مكیدن شیرخوار ارضا شده و در نهایت به قطع شیردهی توسط مادر بینجامد كه با مخاطرات زیادی برای نوزاد همراه است.
برخی پژوهش های صورت گرفته ثابت كرده است كه استفاده از پستانك احتمال ابتلای نوزاد به عفونت گوش میانی را نیز بیش از ۵۰ درصد افزایش می دهد.
آمارهای مراجع رسمی حاكی است كه هم اكنون ۸/۲۷ درصد از شیرخواران در ایران با استفاده از شیشه شیر تغذیه می شوند و ۱۳ درصد نیز از پستانك استفاده می كنند.
دكتر سوسن ناصری، استاد دانشگاه علوم پزشكی و متخصص تغذیه در این زمینه به ایرنا می گوید: نتایج مطالعات نشان می دهد گرچه استفاده از پستانك در كوتاه مدت ممكن است سبب آرامش شیرخوار شود، اما به دلیل عدم تمایل به مكیدن و تحریك پستان و كاهش برداشت شیر، موجبات قطع تغذیه با شیر مادر را فراهم می كند.
وی می افزاید: همچنین مطالعه دیگری نشان داده كه احتمال قطع شیردهی توسط مادرانی كه نوزادشان را به مكیدن پستانك عادت می دهند چهار برابر بیشتر از مادرانی است كه این عادت در نوزادشان وجود ندارد.
دكتر ناصری با بیان این كه عفونت گوش میانی (گوش درد) از جمله معضلات استفاده از پستانك است، اظهار می كند: مصرف پستانك سبب افزایش خطر عفونت گوش میانی در شیرخواران می شود، به طوری كه در سه تا ۱۸ ماهگی شیرخوارانی كه از پستانك استفاده نكرده اند ۳۳ درصد كمتر از سایرین دچار عفونت گوش شده اند.
وی عفونت قارچی دهان، برفك و پوسیدگی دندان را از دیگر عوارض پستانك برشمرده و می گوید: پستانك سبب حركات غیرطبیعی و تداخل در رشد طبیعی فك و دهان شده و در نتیجه موجب رشد دندانی نامناسب و چفت نشدن دندان ها می شود.
دكتر ناصری، با بیان این كه اثرات نامطلوب پستانك بر شیرخواران دائمی است، می گوید: اصلاح پیامدهای آن در مراحل بعدی زندگی به علت آنكه تكامل عضله تحت تاثیر قرار می گیرد، بی نهایت مشكل است.
وی تصریح می كند: این امر باعث می شود كودك شیر مادر را كمتر مصرف كند كه بر هوش او نیز اثر سوء داشته و باعث مشكلات عصبی رفتاری می شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست