دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024
مختصر و مفید در باره عارضه آسیت در طیور
آسیت در:
۱- جوجه های گوشتی
۲- بوقلمون ها
۳- اردك
روشهای پیشگیری:
الف - محدودیت غذایی
ب - كاهش میزان انرژی جیره
شكل خاصی از آسیت به نام Water Belly Syndrome در مرغان گوشتی آمریكای جنوبی و مكزیك دیده شده است.
اسامی بیماری آسیت:
۱- بیماری مناطق مرتفع High al titud disease
۲- بیماری Fail Cursive Heart
۳- آسیت
علائم بیماری:
۱- افسردگی و بیحالی جوجه ها
۲- كاهش میزان رشد، پیشرفت بیماری
۳- جمع شدن مایع سرمی شكل در محوطه شكم
۴- تورم كبد و به میزان كمتر تورم كلیه ها و طحال
۵- خمیدگی و نفس تنگی با پرهای ژولیده
۶- بزرگتر شدن قلب نسبت به حال طبیعی بخصوص بطن راست.
۷- افزایش حماتوكرید و هموگلوبین خون
سبب شناسی آسیت ممكن است با تغییرات بافتی زیر همراه باشد:
۱- مسدود شدن عروق لنفاوی
۲- كاهش فشار اسمزی پلاسما
۳- افزایش نفوذ پذیری عروق
۴- افزایش فشار هیدروستاتیك در سیستم عروق:
االف) به خاطر بیماریهای كبدی
ب) بیماریهای دریچه دهلیزی - بطن راست
ج) فشار خون بالای ریوی (Pulmonary Hypertention)
عوارض كم شدن فشار اكسیژن در لوله ها هوایی:
۱- انقباض رگ در شش ها
۲- افزایش فشار شش ها
۳- بزرگ شدن بطن راست قلب و غیره كه سرانجام باعث ورم در حفره های شكم می شود و موجب مرگ می گردد.عوارض بیماریزا ممكن است حاصل سرعت متابولیسم القاء شده توسط فاكتورهای زیر باشد:
۱- سرما
۲- حرارت ملایم
۳- فعالیت هیپوتیروئیدیسیوم
۴- افزایش توده ماهیچه ای
۵- پرخوری
عوامل بوجود آورنده فشار سرخرگ ششی:
الف) كاهش ظرفیت سیستم عروقی ششی
ب) افزایش توده گلبولهای خون
ج) افزایش غلظت خون
د) كاهش قابلیت تغییر شكل گلبولهای قرمز
ه) باریك شدن پاتولوژی مویرگهای ششی
خ) مسدود شدن جریان خون ششی
عامل اصلی ایجاد آسیت وجود حالت هیپوكسی Hipoxemia یا كمبود اكسیژن در خون می باشد.
عوامل دیگر محیطی كه در بروز آسیت موثرند:
الف) عدم كفایت در امور تهویه:
گونه های اكسیژنی فعال:
۱- سوپر اكسیدهیدروژن
۲- رادیكال هیدرووكسیل
۳- پراكسید هیدروژن
۴- رادیكال پروكسی
۵- اسید هیپوكلرو
۶- رادیكال نیتروژن دی اكسید
ب) آسیت ممكن است به طور ثانویه به همراه ریكتز (ساختمان ضعیف دنده ها و اشكال در سیستم تنفسی) توسعه یابد.
ج) جیره های پر انرژی
د) ارتفاع بیش از ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ متری
روشهای پیشگیری و درمان
الف) توجه به درجه حرارت مخصوصاً در شب در دو هفته اول زندگی
ب) توجه به شرایط محیطی (آمونیاك و گردخاك)
ج) تغذیه با جیره های كم انرژی شامل:
۱- جیره آغازی Kcal/kg ۲۸۵۰ انرژی قابل متابولیسم
۲- جیره رشد Kcal/Kg ۲۹۵۰ انرژی قابل متابولیسم
۳ - جیره پایانی Kcal/Kg ۳۱۰۰ انرژی قابل متابولیسم.
د) تغذیه با جیره های كم تراكم مخصوصاً به صورت آردی (پلت شده كمتر استفاده شود).
ح) تغذیه به صورت نوبتی (با فاصله های معین است ۷ تا ۲۰ روزگی).
و) خوراك دادن به شكل محدود (از ۸ تا ۱۰ ساعت در روز به غذا دسترسی داشته باشند).
ز) محدود كردن سدیم جیره به ۱۹ درصد وزن كل جیره.
ه) اضافه نمودن ویتامین C به غذای طیور.
Reference:
۱- Lesson, G Diaz and J. D summers ۱۹۹۵. Poultry Metabolism Disorders and Mycotoxin . Publ. University. Guelph, Ontarioo , Canada.
۲- Poultry Scince, ۲۰۰۱, Jun.
برگرفته از: نشریه دنیای کشت و صنعت
مهدی بهرام
مسعود پزشکیان ایران انتخابات ریاست جمهوری پزشکیان انتخابات دولت چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری 1403 سعید جلیلی دولت سیزدهم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم رئیس جمهور سیاست
تهران تب دنگی آتش سوزی آلودگی هوا سازمان هواشناسی قتل شهرداری تهران کنکور سلامت آموزش و پرورش محیط زیست پلیس
قیمت دلار خودرو قیمت طلا قیمت خودرو بانک مرکزی بازار خودرو بورس دلار ایران خودرو واردات خودرو بازار سرمایه قیمت سکه
عاشورا دفاع مقدس سینما سینمای ایران کتاب سریال کربلا امام حسین (ع) تلویزیون رسانه ملی تئاتر دهه اول محرم
وزارت علوم فناوری کنکور ۱۴۰۳ سازمان ملی سنجش باتری فضا آموزش عالی ربات
رژیم صهیونیستی غزه جنگ غزه فلسطین روسیه فرانسه اسرائیل آمریکا ترکیه انگلیس جو بایدن چین
پرسپولیس فوتبال استقلال باشگاه پرسپولیس یورو 2024 لیگ برتر خوان کارلوس گاریدو لیگ برتر ایران علیرضا بیرانوند نقل و انتقالات لیگ برتر تیم ملی اسپانیا تیم ملی آلمان
هوش مصنوعی اینترنت اینستاگرام تبلیغات عیسی زارع پور آیفون ناسا گوگل شیائومی سامسونگ نوآوری وزیر ارتباطات
تغذیه کودک طب سنتی تب دانگ گرمازدگی افسردگی کاهش وزن پوکی استخوان عشق