یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

جدا سازی و تعیین ساختمان مولکولی ترکیبات فلاوونوییدی موجود در عصاره متانولی گیاه Achillea conferta DC


جدا سازی و تعیین ساختمان مولکولی ترکیبات فلاوونوییدی موجود در عصاره متانولی گیاه Achillea conferta DC

جنس بومادران اگرچه در ایران پراکندگی وسیعی دارد ولی گونه های اندکی از آن مورد مطالعه فیتوشیمیایی قرار گرفته است این جنس به دلیل داشتن فلاوونوییدهای متوکسیله و نیز Cگلیکوزیله مورد توجه است

مقدمه:

جنس بومادران اگرچه در ایران پراکندگی وسیعی دارد ولی گونه‌های اندکی از آن مورد مطالعه فیتوشیمیایی قرار گرفته است. این جنس به دلیل داشتن فلاوونوییدهای متوکسیله و نیز-Cگلیکوزیله مورد توجه است .

هدف:

در بررسی اخیر به جداسازی و شناسایی مهمترین ترکیبات فلاوونوییدی موجود در عصاره متانولی گونه- Achillea conferta که در ایران می‌روید- پرداخته شده است. در نتیجه یافته‌های موجود با ترکیبات فلاوونوییدی جداسازی شده از دیگر گونه‌های مشابه - که در مناطق دیگری می‌رویند- مقایسه گردیده است.

روش تحقیق:

گونه Achillea conferta در این مطالعه از منطقه طالقان جمع‌آوری شده و عصاره متانولی آن با استفاده از روش کروماتوگرافی کاغذی نزولی تفکیک شده است. از سیستم‌های حلال حاوی مقادیر متفاوتی از اسید استیک و نیز BAW برای خالص‌سازی هر چه بیشتر بهره برده‌ایم.

یافته‌ها: اجسام خالص‌شده با استفاده از طیف‌های ماورای بنفش، تشدید مغناطیسی هسته پروتون و طیف جرمی شناسایی و در مقایسه با منابع موجود تایید گردیدند. این اجسام عبارتند از کریزواریول (´۳-متوکسی لوتئولین)، لوتئولین و کوئرستین.

نتیجه‌گیری:

فلاوونوییدهای به دست آمده با نمونه‌هایی که قبلاً در خارج کشور جداسازی شده کاملا متفاوت است. گونه ایرانی فاقد فلاوونوییدهای بسیار متوکسیله نظیر آرتمتین و سالویژنین می‌باشد.

عنوان فایل
جدا سازی و تعیین ساختمان مولکولی ترکیبات فلاوونوییدی موجود در عصاره متانولی گیاه Achillea conferta DC. application/pdf
joda sazi va taiien e sakhteman.pdf
449 KB
دانلود

سودابه سعیدنیا

نرگس یاسا

احمدرضا گوهری

عباس شفیعی