دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

حساسیت به کیوی


حساسیت به کیوی

حساسیت به کیوی از انواع آلرژی‌های شایع و خطرناک است که در بعضی موارد، به شوک آنافیلاسکی منجر می‌شود. واکنش سیستم دفاعی بدن افراد نسبت به ترکیبات موجود در این میوه و ترشح آنتی‌بادی …

حساسیت به کیوی از انواع آلرژی‌های شایع و خطرناک است که در بعضی موارد، به شوک آنافیلاسکی منجر می‌شود. واکنش سیستم دفاعی بدن افراد نسبت به ترکیبات موجود در این میوه و ترشح آنتی‌بادی عامل ایجاد علائم آلرژی پس از مصرف این میوه است. افرادی با سابقه ابتلا به انواع بیماری‌های آسم و کودکان بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به این نوع از آلرژی هستند.

علائم بالینی این بیماری پنج تا یک ساعت پس از مصرف کیوی به صورت خارش و قرمزی در پوست ظاهر می‌شود.

مطابق با تحقیقات انجام شده آمار کودکان مبتلا به آلرژی ناشی از مصرف کیوی در چند سال اخیر رو به افزایش است.

این بیماری سلامت کودکان زیر پنج سال را تهدید می‌کند و به عقیده متخصصان شدت علائم در کودکان بیشتر تظاهر می‌کند بطوری که اگزمای پوستی، حالت تهوع، استفراغ، تنگی نفس، تورم در ناحیه صورت بویژه لب‌ها و ابتلا به شوک آنافیلاسکی بیشتر در کودکان مبتلا مشاهده می‌شود.

به عقیده متخصصان احتمال ابتلا به آلرژی مواد غذایی در افرادی که دچار آلرژی‌های فصلی هستند، بیشتر است.

آزمایش از طریق پوست و شناسایی آنتی‌بادی (LgE) بهترین راه برای شناسایی این نوع از آلرژی است.

متخصصان مصرف برخی میوه‌ها مانند موز، آووکادو، خربزه و دانه‌های روغنی مثل فندق را به مبتلایان این نوع از آلرژی توصیه نمی‌کنند.

مصرف قرص‌های ضدحساسیت و پرهیز از مصرف مواد غذایی آلرژی‌زا از جمله روش‌های پیشگیری و کنترل علائم بیماری است.

دنیا پرتو