سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
فاطمه در خانه علی ع
فاطمه در خانه علی (ع) از خانه پدر به خانه شوهر منتقل شد . اما خیال نکنید که به خانه بگانه ای رفته باشد. زیرا اگر چه ا زمرکز نبوت بیرون رفت ولی د رخانه ولایت ساکن گشت. در منزل سپهسالار اسلام ، رئیس ستاد ارتش اسلام ، وزیر جنگ و مشاور مخصوص شخص اول اسلام وارد شد. در این پایگاه تازه وظائف سنگین تری بر دوش آن بانوی نمونه افتاد و رسما دارای مسئولیت شد. در انیجا باید به زنان اسلام عملا درس شوهر داری و خانه داری و بچه داری بدهد. باید درس فداکاری و صداقت و محبت به آنان بیاموزد . تا زنان جهان در آینه وجودش حقیقت و نورانیت اسلام را بنگرند.
یگانه ای که دو عضو اساسی آن یعنی زن وشوهر - هردو - از گناه و انحراف معصوم و به فضائل و کمالات انسانیت آراسته بودند خانه علی و فاطمه بود. علی(ع) نمونه یک مرد کامل اسلامی و زهرا (ع) نمونه یک بانوی کامل اسلام بود.
علی بن ابی طالب از کودکی در دامن رسول خدا(ص) و تحت تربیت مستقیم آن حضرت قرار داشت، بهترین و عالی ترین اخلاق و فضائل و کمالات اسلامی را دارا بود. زهرا نیز در دامن پدر بزرگوارش تربیت یافت و به اخلاق اسلامی کاملا آشنا بود . گوش آنها از همان آغاز کودکی با قرآن مانوس بود. شب و روز و گاه و بیگاه صوت آیات قرآن را از زبان مبارک پیغمبر گرامی استماع می نمودند، از وحی واخبار غیبی مطلع می شدند، حقائق ومعارف اسلام را از منبع اصلی دریافت می نمودند و نمونه عملی آن را در آنیه وجود رسول اکرم تماشا می کردند . بنا بر این باید عالی ترین نمونه زندگی خانوادگی را در این خانه یافت.
خانه علی و فاطمه (ع) حقا کانون صفا و صمیمیت بود. زن وشوهر با کمال صداقت در اداره آن همکاری و معاونت داشتند و از آن جناب خواهش کردند که کارها ی خانه را د رمیانشان تقسیم کند. رسول خدا فرمود: کارهای داخل خانه را فاطمه (ع) انجام دهد و کارهای خارج بر عهده علی (ع) باشد. فاطمه می گوید: خدا می داند که من چقدر از این مطلب خوشحال شدم که کارهای خارج خانه بعهده من نیفتاد.
فاطمه (ع) تربیت شده وحی بود، میدانست که خانه یکی از سنگرهای بزرگ اسلام است و زن اگر این سنگر بزرگ را از دست بدهد برای خرید و فروش از خانه خارج گردد نمی تواند وظیفه خانه داری و تربیت فرزند را به خوبی انجام دهد. به همین جهت وقتی دید که کارها ی دشوار خارجی بر دوش علی (ع) قرار گرفت بسیار خوشحال شد. دختر یگانه شخص اول اسلام از کار کردن عار نداشت و از زیر بار کارهای دشوار خانه خالی نمی کرد . به حدی در خانه زحمت می کشید که خود علی (ع) در باره اش رقت می نمود و خدماتش را می ستود .
روزی به یکی از اصحاب فرمود: می خواهی از وضع خودم و فاطمه برای تو تعریف کنم؟ آنقدر در خانه ام آب آورد که آثار مشک بر بدنش دیده می شد . آنقدر آسیا می کرد که دستهایش تاول زد . آنقدر نظافت وتمیز کردن و روفتن خانه و پختن نان و غذا زحمت می کشید که لباسهایش کثیف می شد. بدین جهت کار بر او سخت شد. گفتم: خوب است خدمت پیغمبر برسی و جریان را برایش بیان کنی شاید خادمی برایت تهیه کند تا در امور خانه داری به تو کمک کند. فاطمه (ع) خدمت رسول خدا رسید . دید با گروهی از اصحاب صحبت می کند. خجالت کشید حاجتش را اظهار کند بدون عرض حاجت به خانه برگشت. پیغمبر (ص) احساس کرد که فاطمه حاجتی داشته . لذا ، بامداد روز بعد به منزل ما تشریف آورد سلام کرد ، پاسخ دادیم . داخل خانه شد و نزد ما نشست . فرمود: فاطمه جان دیشب ، به چه منظور به منزل ما آمدی؟ فاطمه (ع) خجالت کشید حاجتش را بگوید. من عرض کردم: یا رسول الله فاطمه آنقدر آب آورده که بند مشک در سینه اش اثر گذاشته ، آنقدر آسیا گردانیده که دستهایش آبله کرده، آنقدر در نظافت خانه کوشیده که لباسهایش گرد آلوده و کثیف شده، آنقدر غذا پخته که لباسهایش چرک شده . من گفتم خدمت شما برسد شاید خادم و کمک کاری به وی عطا کنی .
پیغمبر (ص) فاطمه جان میخواهی عملی به شما تعلیم کنم که از خادم بهتر باشد؟وقتی خواستی سی وسه مرتبه بگو: سبحان الله سی وسه مرتبه بگو: الحمد الله . وسی وچهار مرتبه بگو: الله الکبر . این ذکر را هر روز صبح بگویی خدا کارهای دنیا و آخرتت را اصلاح خواهد نمود . فاطمه در جواب پدر گفت: ا زخدا و رسول راضی شدم.
در حدیث دیگر چنین دارد: فاطمه (ع) احوالش را برای پدر تعریف کرد وتقاضای کنیز نمود. رسول خدا گریه کرد و فرمود: فاطمه جان به خدا سوگند چهار صد نفر فقیر در مسجد سکونت دارند که نه غذا دارند و نه لباس . می ترسم اگر کنیز داشته باشی اجر و ثواب خدمت در خانه از تو فوت شود. می ترسم علی بن ابی طالب (ع) در قیامت ازتو مطالبه حق کند. سپس تسبیح زهرا را به او یاد داد. امیر المومنین فرمود: برای طلب دنیا نزد رسول خدا رفتی ثواب آخرت نصیبمان شد.
یک روز پیغمبر به خانه تشریف برد، دید علی و فاطمه مشغول آسیا کردن هستند ، پرسید کدامتان خسته تر هستید ؟ علی (ع) فرمود: فاطمه . رسول خدا جان فاطمه نشست و علی را در آسیا کردن کمک نمود. جایر می گوید: پیغمبر (ص) فاطمه را دید که لباس کم ارزشی پوشیده و بادستش آسیا می کند و بچه اش را در دامن نهاده شیر می دهد. از دیدن این منظره اشکش جاری شد وفرمود: دختر عزیزم سختی و مرارت دنیا را بجش تا به شیرینی نعمت های آخرت نائل گردی.
عرض کرد: یا رسول الله خدا را بر نعمت هایش سپاس می گویم. پس از آیه نازل شد: خدا درقیامت آنقدر به تو عطا می کند که راضی شوی.اما م صادق (ع) فرمود: علی (ع) هیزم آب خانه را تهیه می کرد و خانه را می روفت . و فاطمه (ع) آسیا کرد و خمیر درست می کرد و نان می پخت.
یک روز بلال از وقت معمول دیرتر به نماز صبح حاضر شد. رسول خدا(ع) علت دیرآمدن را پرسید . عرض کرد: وقتی به مسجد می آمدم ا زمنزل فاطمه (س) عبور کردم دیدم مشغول آسیا کردن است و بچه اش گریه می کند. عرض کردم: ای دختر پیغمبر یکی از کارها از کارهایت را به من واگذار کن، تا شما را کمک کنم. فرمود: بچه داری ازمن بهتر ساخته است اگر میل داری در آسیا گرداندن کمک کن. من آسیا کردن را برعهده گرفتم . از این جهت دیرتر به مسجد آمدم . پیغمبر (ص) فرمود: به فاطمه ترحم کردی خدا به تو ترحم کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست