چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا

ارزیابی بالینی ایلئوسیستوپلاستی در سگ


ارزیابی بالینی ایلئوسیستوپلاستی در سگ

ارزیابی خصوصیات بالینی ایلئوسیستوپلاستی افزایش حجم مثانه در سگ

● هدف:

ارزیابی خصوصیات بالینی ایلئوسیستوپلاستی (افزایش حجم مثانه) در سگ

● طرح:

مطالعه تجربی.

● حیوانات:

هفت قلاده سگ ماده بر نژاد مخلوط ۱ تا ۲ ساله با وزن تقریبی ۲۴-۱۵ کیلوگرم.

● روش:

ایلئوسیستوپلاستی متعارف(به شیوه به کار گرفته در جراحی پیوند مثانه در انسان) در این مطالعه که بر روی سگ انجام پذیرفت و شاخصهای بالینی (درجه حرارت، تعداد ضربان قلب در دقیقه، تعداد تنفس در دقیقه، اشتها، چگونگی دفع و کیفیت مدفوع، وضعیت هیدراتاسیون بدن، رنگ مخاطات، زمان پرشدن مجدد مویرگی، خصوصیات ظاهری ادرار، انسداد پیشابراه به دنبال ترشح مخاطی و انسداد روده در طول این پنج هفته مشاهده نشد.

● تجزیه و تحلیل آماری:

نتایج کمی به دست آمده با استفاده از آنالیز واریانس مکرر ( داخل گروهی) برای مقایسه میانگینها در زمانهای مختلف و شاخصهای بالینی کیفی به صورت توصیفی مورد اریابی قرار گرفتند.

نتایج: سگها عمل جراحی پیوند مثانه را به خوبی تحمل کرده و به مدت ۵ هفته بدون هیچ گونه مشکلات بعد از عمل زنده ماندند. در تعداد ضربان قلب در دقیقه و تعداد تنفس در دقیقه در طول این مدت اختلاف معنی داری دیده نشد و در حد طبیعی قرار داشتند. درجه حرارت در روز ۲۸ به دلیل انجام آزمایشات تکمیلی افزایش معنی داری نسبت به سایر زمانها داشت P<۰.۰۵)). اما این افزایش در محدوده طبیعی بود. علایم غیر طبیعی در میزان اشتها، چگونگی دفع و کیفیت مدفوع، وضعیت هیداتاسیون بدن، رنگ مخاطات، زمان پرشدن مجدد مویرگی، خصوصیات ظاهری ادرار، توانایی نگهداری ادرار. انسداد پیشآبراه به دنبال ترشح مخاطی و انسداد روده در طول این پنج هفته مشاهده نشد.

نتیجه گیری: با توجه به مشاهدات و نتایج بالینی، جراحی ایلئوسیستوپلاستی در مواردی نظیر سرطان، ضربه، عفونت، التهاب و صدمات ایجاد شده در مثانه توسط پزشک معالج که ممکن است منتج به ناکارایی شدید مثانه در سگ شود،توصیه می گردد.

عنوان فایل
ارزیابی بالینی ایلئوسیستوپلاستی در سگ application/pdf
arzyabi balini euleosistopelasti dar sag.pdf
390 KB
دانلود

جلال بختیاری

حمیدرضا فتاحیان

سیدرضا جعفرزاده

ایرج نوروزیان

امیر اردشیر