سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

آیا رابطه شما در آستانه فروپاشی است


آیا رابطه شما در آستانه فروپاشی است

نشانه های هشداردهنده ازدواج را محک بزنید

هیچ زن و شوهری کاملا شبیه هم نیستند و همیشه تفاوت‌هایی وجود دارد. در رابطه‌های ناسالم و در آستانه فروپاشی همیشه نشانه‌هایی وجود دارد که اگر آنها را بشناسید صدای زنگ خطر را خواهید شنید. پرسشنامه زیر توانایی شما را برای مشخص کردن نشانه‌های هشداردهنده طلاق نشان می‌دهد. در هر مورد که فکر می‌کنید می تواند علت فروپاشی ازدواج باشد، جواب «درست» و در هر مورد که فکر می‌کنید علت مهمی نیست، جواب «نادرست» ‌را علامت بزنید.

۱) تفاوت سنی بیش از ۱۰ سال بین زن و شوهر

درست نادرست

۲) زمینه‌های متفاوت مذهبی

درست نادرست

۳) داشتن سابقه آشنایی زیاد قبل از ازدواج

درست نادرست

۴) سطح تحصیلات بالا در زن و شوهر

درست نادرست

۵) وابستگی زیاد زن یا شوهر به پدر و مادر خود

درست نادرست

۶) سطح طبقاتی متفاوت از لحاظ اقتصادی یا فرهنگی یا هر دو

درست نادرست

۷) ازدواج در وضعیتی که زن و شوهر هر دو کمتر از ۲۱ سال دارند

درست نادرست

۸) نداشتن درآمد کافی برای اداره خانواده

درست نادرست

۹) تمایل شوهر به اینکه فرد اول خانواده باشد

درست نادرست

۱۰) اینکه یکی از طرفین علاقه‌ای به فرزند نداشته باشد

درست نادرست

نمره اطلاعات شما چند است؟

به هر پاسختان که با پاسخ‌های زیر همخوانی دارد، یک امتیاز بدهید.

نادرست- نادرست - نادرست- نادرست- نادرست- درست- درست- درست-نادرست- درست

برای هر جواب «نادرست» به خود یک امتیاز بدهید. اغلب اشخاص به ۳ یا ۴ سوال به درستی جواب می‌دهند. اگر بیش از ۶ امتیاز به دست آوردید، بدانید که درباره بروز بحران اطلاعاتی بیش از حد متوسط مردم دارید.

۱) نادرست، در ۳ بررسی مستقل، الترمن، ای برجس و الکاترل که هر ۳ روان‌شناس هستند، به این نتیجه رسیدند که حتی اگر تفاوت سنی میان زن و شوهر خیلی بیش از حد متوسط باشد، این مانع خوشبختی نمی‌شود بنابراین آنقدرها روی طلاق تاثیر نمی‌گذارد و احتمال آن را افزایش نمی‌دهد.

۲) نادرست، بررسی‌های اج و لاک، روان‌شناس، نشان داد داشتن ادیان متفاوت عامل مهمی برای طلاق محسوب نمی‌شود. ظاهرا اگر باورهای دینی با هم تفاوت‌های اصولی داشته باشند، اصولا ازدواج صورت نمی‌گیرد.

۳) نادرست، در جریان یک بررسی روی ۵۰۰ زوج مشخص شد کسانی که قبل از ازدواج با هم آشنا و نامزد بوده‌اند نیاز کمتری به تطبیق دادن ازدواج خود دارند.

۴) نادرست، اشخاص با تحصیلات سطح بالا اغلب ازدواج بهتری دارند و نسبت به دیگران که سواد کمتری دارند کمتر کارشان به طلاق می‌کشد.

۵) نادرست، برخلاف فرضیه‌های رایج، مشخص شده اگر افراد در دوران تجرد با پدر و مادرشان رابطه نزدیک داشته باشند، میزان طلاق کاهش می‌یابد.

۶) درست، پژوهش‌های گسترده‌تر من در دانشگاه استنفورد و کینزی در ایندیانا درباره مسائل جنسی نشان داد اگر تفاوت طبقاتی زیادی بین زوجین وجود داشته باشد درصد طلاق بالا می‌رود.

۷) درست، بخش اعظم طلاق‌ها، یعنی بیش از ۵۰ درصد آن، میان زن‌ها و شوهرهای زیر ۲۱ سال اتفاق می‌افتد. میزان طلاق در این گروه سنی ۶ برابر میزان طلاق در زوج‌های بالای ۳۱ سال است.

۸) درست، یافته‌های مستمر نشان می‌دهد اقتصاد خانوادگی ضعیف یکی از علل اصلی طلاق است.

۹) نادرست، مدارک و شواهد فراوانی در دست است که نشان می‌دهد اگر شوهر سلطه‌جو نباشد یا در نهایت اندکی سلطه‌جوتر از زن باشد، میزان طلاق کاهش می‌یابد.

۱۰) درست، نشانه‌های قابل‌ملاحظه‌ای در دست است که نشان می‌دهد اختلاف‌نظر میان زوج‌ها درباره داشتن فرزند منجر به منازعات زناشویی می‌شود. عجیب است که اغلب زوج‌ها قبل از ازدواج در این خصوص با هم به توافق نمی‌رسند.