سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

کشتی فرنگی همچنان از کشتی آزاد «چوب» می خورد


کشتی فرنگی همچنان از کشتی آزاد «چوب» می خورد

در جمع بندی کارنامه کشتی ایران در رقابت های جهانی ۲۰۰۷ باکو آذربایجان, دستاورد کشتی فرنگی یک بار دیگر دستخوش و تحت تأثیر کشتی آزاد قرار گرفت تا ذهنیت تاریخی و باور دیرینه فرنگی کاران مبنی بر این که آنها فرزندان ناتنی کشتی نامیده شده اند تشدید شود و قوت بگیرد

در جمع بندی کارنامه کشتی ایران در رقابت های جهانی ۲۰۰۷ باکو آذربایجان، دستاورد کشتی فرنگی یک بار دیگر دستخوش و تحت تأثیر کشتی آزاد قرار گرفت تا ذهنیت تاریخی و باور دیرینه فرنگی کاران مبنی بر این که آنها فرزندان ناتنی کشتی نامیده شده اند تشدید شود و قوت بگیرد.

از آنجا که درخشش فرنگی کاران و کارنامه موفق تیم ملی کشتی فرنگی در زیر سایه عملکرد ضعیف و انتقاد آمیز آزادکاران محو و گم شد هیچ شکی نیست. چرا که کمتر کسی در این مدت به ارزش و دستاورد فرنگی کاران در باکو پی برد و برآن صحه گذاشت و یا حتی فرصت و مجالی برای تقدیر و اجر نهادن به زحمات فرنگی کاران اختصاص داده شد تا همچنان توهمات و ادعاهای معترضانه اهالی کشتی فرنگی به قوت خود باقی بماند.

● تبعات ناخوشایند کشتی آزاد، دامنگیر فرنگی کاران شد

با توجه به این که تبعات ناخوشایند نتایج ضعیف کشتی آزاد فقط دامنگیر آزادکاران نشد و دستاورد مقبول فرنگی کاران در آوردگاه جهانی باکو را کمرنگ جلوه داد، بر آن شدیم تا عملکرد و کارنامه کشتی گیران فرنگی کار را به طور مستقل و جدا از کشتی آزاد مرور و مورد بررسی قرار دهیم.

در باکو فرنگی کاران کشورمان فراتر از انتظار نشان دادند و دستاورد آنها هم از نقطه نظر انفرادی و هم از حیث موفقیت تیمی حد نصاب و رکورد تازه ای را در تاریخ حضور کشتی فرنگی ایران در مسابقه های جهانی به ثبت رساند.

با نگاهی به نتایج و عملکرد فرنگی کاران ایرانی در مسابقه های قهرمانی جهان که قدمت آن به بیش از ۵ دهه نیز تجاوز می کند به روند روبه رشد فرنگی کاران و موفقیت بی سابقه کشتی فرنگی بیشتر پی می بریم.

● حد نصاب تازه برای کشتی فرنگی

باید توجه داشته باشیم در سال های دراز حضور کشتی فرنگی در مسابقه های جهانی تاکنون سابقه نداشته است، در تقسیم و توزیع مدال ها، بیش از ۲ مدال سهم و نصیب فرنگی کاران ما شده باشد. بالاترین رهاورد مدال فرنگی کاران ایرانی در عدد ۲ محصور و خلاصه شده است که آخرین نشانه های آن را می توان در مسابقه های جهانی ۲۰۰۵ بوداپست مجارستان و ۲۰۰۶ کوانگ جو چین سراغ گرفت.

گرچه به دنبال رشد فزاینده ای که کشتی فرنگی ایران در ۱۰ سال گذشته طی کرد و در جهانی ۲۰۰۵ بوداپست با طلای حمید سوریان و مدال نقره توسط علی اشکانی از حیث مرغوبیت مدالی به نتایج درخشان و موفقیت قابل توجهی دست یافت اما از لحاظ رده بندی تیمی جایگاه مناسبی نصیب مان نشد و کشتی فرنگی ایران با ۱۹ امتیاز مکانی بهتر از دهمی جهان کسب نکرد.

● رشد کیفی مدال ها در بوداپست

در بوداپست سوای مجارها که به لطف میزبانی به موفقیت غیرمنتظره ای رسیدند و با اقتدار و کسب ۴۱ امتیاز و فاصله زیاد نسبت به دیگر رقبا حتی روس ها بر سکوی قهرمانی ایستادند اما برای احراز عناوین دوم تا دهم رقابت فشرده و میلیمتری وجود داشت تا جایی که اختلاف امتیاز میان تیم دوم تا دهم فقط ۸ امتیاز بود که در این میان روس ها با یک طلا، یک نقره و یک مدال برنز و کسب ۲۷ امتیاز پشت سر مجارستان میزبان به نایب قهرمانی جهان رسیدند. این در حالی بود که تیم میزبان به رغم داشتن ۲ فینالیست سهمی از طلاها نبرد اما در نهایت برحسب مجموع امتیازات با ۴۱ امتیاز و تصاحب ۲ نقره و ۲برنز در خانه جشن قهرمانی گرفت.

در این میدان ترکیه با ،۲۶ کوبا با ،۲۵ بلغارستان با ۲۴ و کره و اوکراین با ۲۳ امتیاز، بلاروس و قزاقستان با ۲۰ امتیاز در رده های سوم تا نهم جای گرفتند. تیم ایران با وجود آن که از حیث مدالی دستاورد درخشانی کسب کرد اما به دلیل آن که فرنگی کاران ۵ وزن دیگر نه به مدال رسیدند و نه در جمع ۱۰ فرنگی کار برتر جهان جای گرفتند تیم ایران تا مکان دهم نزول پیدا کرد.

در مسابقه های جهانی ۲۰۰۶ کوانگ جو کشتی فرنگی ایران به وسیله ستاره درخشان خود یعنی حمید سوریان باز هم سهمی از طلاها را به خود اختصاص داد اما با وجود آن که نقره سال گذشته اشکانی به مدال برنز سامان طهماسبی تغییر رنگ داده بود جایگاه بهتری در رده بندی تیمی به دست آورد و کشتی فرنگی ایران با یک طلا و یک برنز و کسب ۲۷ امتیاز در مکان پنجمی جهان قرار گرفت و این صعود به دلیل امتیازاتی بود که در دیگر اوزان به دست آمد. در این میان علی اشکانی و مسعود هاشم زاده با کسب عنوان هفتمی هر کدام ۴ امتیاز به دست آوردند و داود عابدین زاده که در ۷۴ کیلو دهم شد و یک امتیاز کسب کرد تیم ایران نسبت به سال قبل ۵ پله صعود کرد. اما در باکو کشتی فرنگی ایران به رغم آن که در ۴ وزن از دستیابی به مدال و سهمیه المپیک و حتی امتیاز بی نصیب ماند اما در نهایت با تصاحب یک طلا و ۲ برنز و مجموع ۲۷ امتیاز به رکورد جدید و کارنامه موفقی دست یافت.

● تیم ایران شایستگی قهرمانی جهان را هم داشت، اما...

کسب مقام چهارمی تیمی جهان عنوان جدیدی بود که تاکنون در رده بندی مسابقه های جهانی کشتی فرنگی از آن بی بهره بودیم. اما به لطف درخشش حمید سوریان و سامان طهماسبی و قاسم رضایی برای نخستین بار کشتی فرنگی ایران تا یک قدمی صعود از کرسی قهرمانی جهان پیش رفت. افتخاری که حتی کشتی فرنگی ایران شایستگی آن را داشت تا برای نخستین بار تا تصاحب جام قهرمانی نیز پیش برود. اما حوادث و بدبیاری ها به گونه ای رقم خورد که تیم آمریکا بدون حتی یک طلا برای نخستین بار به قهرمانی برسد اما تیم ایران با یک طلا، ۲ برنز و تنها با اختلاف ۵ امتیاز نسبت به قهرمان جهان در مکان چهارمی بایستد.

تیم روسیه به رغم کسب یک طلا، یک نقره و یک برنز فقط با اختلاف یک امتیاز بعد از آمریکا به نایب قهرمانی رسید. تیم گرجستان نیز با ۲ امتیاز بیشتر نسبت به تیم ایران در جایگاه سومی جهان قرار گرفت.

تیم کشتی فرنگی ایران در حالی که شانس کسب مدال و امتیاز توسط علی اشکانی ، مهدی محمدی، علی محمدی و مسعود هاشم زاده را داشت اما هر کدام با بدبیاری مواجه شدند و از دستیابی به مدال و سهمیه المپیک محروم ماندند. این در حالی بود که اگر فقط یکی از آنها به مدال و عنوانی حتی پنجمی دست پیدا می کرد برای نخستین بار کشتی فرنگی ایران به مقام قهرمانی جهان نائل می شد.

سعید ایرانی



همچنین مشاهده کنید