دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

نگاهی به گروه سوم رویای مردان انگلیسی در جام جهانی ۲۰۱۰


نگاهی به گروه سوم رویای مردان انگلیسی در جام جهانی ۲۰۱۰

هنوز چهار روز دیگر به شروع نوزدهمین دوره جام جهانی فوتبال در آفریقای جنوبی فرصت باقی است رقابت هایی که مردم و رسانه های انگلیس انتظار دارند, در پایانش انتظار ۴۴ ساله شان برای تکرار عنوان قهرمانی ۱۹۶۶ پایان یابد

هنوز چهار روز دیگر به شروع نوزدهمین دوره جام جهانی فوتبال در آفریقای جنوبی فرصت باقی است. رقابت‌هایی که مردم و رسانه های انگلیس انتظار دارند، در پایانش انتظار ۴۴ ساله‌شان برای تکرار عنوان قهرمانی ۱۹۶۶ پایان یابد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، انگلیس، آمریکا، الجزایر و اسلوونی چهار تیم حاضر در گروه سوم رقابت های جام جهانی به میزبانی آفریقای جنوبی را تشکیل می دهند.

۱) انگلیس

قهرمانی، خواسته هواداران و رسانه ها از تیم ملی فوتبال انگلیس است. مردان فابیو کاپلو به نظر همان اندازه به قهرمانی نزدیک هستند که تیم سال ۱۹۶۶ انگلیس به آن نزدیک بود. همان تیمی که تنها قهرمانی انگلیسی ها را در جام های جهانی رقم زد. نکته جالب رقابت ها در آفریقای جنوبی آن است که شاید در دور یک هشتم نهایی، فینال سال ۱۹۶۶ چهل و چهار سال بعد میان انگلیس و آلمان تکرار شود.

- عملکرد

انگلیس برای سیزدهمین بار در جام جهانی فوتبال شرکت می کند. در ۱۲ دوره گذشته به جز عنوان سال ۱۹۶۶ دیگر هیچ عنوان درخور ذکری برای این تیم به دست نیامده و در نهایت در دور یک چهارم نهایی به کارش در رقابت ها پایان داده است. این تیم در سال های ۱۹۵۰ و ۱۹۵۸ در همان دور اول از رقابت ها کنار رفت و در سال ۱۹۹۸ پس از رسیدن به دور یک چهارم نهایی چمدانش را بست و به جزیره بازگشت. عنوان چهارمی در ۱۹۹۰ ایتالیا را شاید بتوان برجسته ترین عنوان مخترعان فوتبال در سال های اخیر دانست.

- مربی

هیجان کار با فابیو کاپلو باعث شده است تا فوتبال دوستان در سرزمین مادری فوتبال سخت امیدوار باشند، روند پی در پی ناکامی هایشان این بار در آفریقای جنوبی به سر خواهد رسید. اکنون این مربی ۶۳ ساله باید نشان دهد که می تواند بر دو ضعف تاریخی انگلیسی ها چیره شود: ضربه های اعصاب خرد کن پنالتی و آمار وحشتناک دروازه بان های انگلیسی.

- ستاره

وین رونی. مهاجم ۲۴ ساله منچستر یونایتد با شیاطین سرخ فصلی فوق العاده را سپری کرد و در پایان هم به عنوان بازیکن برگزیده سال معرفی شد. او در عین حال هواداران فوتبال در بریتانیا را نگران هم می کند. همان نگرانی که از رقابت های پایانی همین فصل به وجود آمد و هنوز هم ادامه دارد. آسیبی که به از دست دادن رقابت های پایانی فصل انجامید. او در این باره می گوید: "به همین خاطر در جام جهانی شاداب تر هستم."

- پیش بینی

انگلیس رقابت های مقدماتی را بسیار خوب پشت سر گذاشت. با ۹ برد در ۱۰ مسابقه. "دن فابیو" ترکیب درستی را پیدا کرد و تیمی را با خود به آفریقا می برد که به کمتر از قهرمانی فکر نمی کند. در کنار ستاره ای همچون وین رونی که در شرایط خوبی به سر می برد، لمپارد و جرارد هم هستند. با این حال گرت بری نقشی انکار ناپذیر را در سیستم کاپلو بر عهده دارد. بازیکنی چند پستی از منچستر سیتی که قرار است برای جرارد و لمپارد برای حمله فضا سازی کند. اما حضور او در آفریقا با تردیدهای فراوانی رو به رو بوده است. انگلیس در دور گروهی مشکلی ندارد و صدر نشین گروهش شد. اما در نهایت به آلمان بر خواهد خورد. شاید هم دوباره همان کابوس همیشگی: ضربه های پنالتی. تونی مابرت کارشناس یورو اسپورت می گوید: "فکر می کنم، انگلیس در تئوری می تواند قهرمان جام جهانی باشد اما آنها از پس این کار بر نخواهند آمد."

۲) آمریکا

مایکل بردلی، یکی از لژیونرهای تیم ملی آمریکا که در بوندسلیگا توپ می زند، پیش از شروع رقابت ها در آفریقای جنوبی با اعتماد به نفسی خاص مردمان سرزمینش گفته بود: "در گروهی بازی می کنیم که در آن از شانس خوبی برای رسیدن به دور بعد رقابت ها برخورداریم. با این حال میان برد و باخت تنها یک خط باریک فاصله وجود دارد."

- عملکرد

آمریکا برای نهمین بار در جام های جهانی حاضر می شود. بهترین نتیجه برای این تیم رسیدن به نیمه نهایی جام جهانی ۱۹۳۰ بوده است. این تیم در یک چهارم نهایی ۲۰۰۲ هم تنها با یک گل برابر آلمان، فینالیست رقابت ها تن به شکست داد.

- مربی

باب بردلی ۵۲ ساله پس از پایان جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان سکان هدایت این تیم را از بروس آره نا تحویل گرفت. آمریکا دور مقدماتی را با صدرنشینی و قرار گرفتن در مکانی بالاتر از مکزیک به پایان برد. بردلی و پسرش مایکل در تیم ملی فوتبال آمریکا در کنار هم هستند، همچنان که در خانه.

- ستاره

لاندون دانوان سال های سال در بایرلورکوزن توپ زد و مدتی را هم در بایرن مونیخ به سر برد. از آنجایی که لیگ حرفه ای آمریکا در ماه مارس به جریان می افتد، دانوان در اورتون و لیگ برتر خودش را برای جام جهانی گرم نگه داشت. شاید به این ترتیب پسران آمریکایی همانند ۴ سال پیش در پایان دور گروهی مجبور نشوند، چمدان هایشان را جمع کنند.

- پیش بینی

با اندکی چاشنی بخت و اقبال می توان آمریکا را پس از انگلیس در مکان دوم گروه C دید. همه چیز به بازی نخست گروه برابر انگلیس بستگی دارد. آنها دو سال پیش و در همین آفریقای جنوبی نشان دادند که پتانسیل خوبی برای شگفتی سازی دارند. آنها در جام کنفدراسیون ها تنها در فینال از پس برزیل برنیامدند ولی پیش از آن اسپانیا، قهرمان یورو ۲۰۰۸ را شکست داده بودند.

۳) الجزایر

عنتر یحیی همبازی وحید هاشمیان در بوخوم با گلی که در سودان وارد دروازه مصر کرد، سومین حضور الجزایر را در جام جهانی فوتبال پس از سال های ۱۹۸۲ و ۱۹۸۶ رقم زد. آن بازی پلی آف جنجالی ۱۸ نوامبر ۲۰۰۹ انجام شد. کریم مطمور از گلادباخ می گوید: " رسیدن به دور بعد رقابت ها می تواند اتفاق بزرگی باشد." شاید در این صورت نه تنها او که تمام الجزایر این موفقیت را یک روز تمام جشن بگیرند.

- عملکرد

روباه های صحرا در ۱۹۸۲ پس از آن که ۲ بر یک آلمان را شکست دادند، در نهایت قربانی "رسوایی بزرگ خیخون" شدند. آلمان و اتریش در بازی مستقیم خود ساخت و پاخت کردند. آلمان آن بازی را با یک گل به سود خود به پایان برد و الجزایر در نخستین حضورش در جام جهانی از رسیدن به دور یک هشتم نهایی باز ماند. ساکنان شما آفریقا چهار سال بعد با یک تساوی و دو باخت و قعر نشینی در گروه شان به کار خود پایان دادند.

- مربی

رباح سعدانه تیمش را در خاک فرانسه برای جام جهانی مهیا کرد. این مربی ۶۴ ساله برای پنجمین بار هدایت تیم ملی فوتبال الجزایر را بر عهده دارد.

- ستاره

ستاره تیم الجزایر است. این تیم سه محور بوندسلیگایی دارد: عنتر یحیی (بوخوم)، کریم زیانی (ولفسبورگ) و کریم مطمور (بوروسیا مونشن گلادباخ).

- پیش بینی

تنها تیم عرب حاضر در جام جهانی به تازگی در دیداری تدارکاتی برابر ایرلند با ۳ گل تن به شکست داد. رسیدن به یک هشتم نهایی برای آنها جنجالی خواهد بود. این تیم اگر چه از سه سال پیش تاکنون تغییرات بسیار اندکی را به خود دیده است و بازیکنانش در این مدت در کنار هم بوده اند، اما از تجربه جهانی برای رسیدن به موفقیت در این سطح بی بهره هستند. قعرنشینی گروه سوم.

۴) اسلوونی

برای این کشور کوچک حضور در جام جهانی پیروزی بسیار بزرگی به شمار می آید. بزرگ پس از حذف روسیه و گاس هیدینک در پلی آف.

- عملکرد

در نخستین و آخرین حضور در جام جهانی – ۲۰۰۲ کره و ژاپن – سه شکست و قعر نشینی نصیب اسلوونیایی ها شد. هر چند این کشور پس از فروپاشی یوگسلاوی تازه از سال ۱۹۹۲ به عضویت فدراسیون جهانی فوتبال در آمد.

- مربی

ماتیاژ کک از سال ۲۰۰۷ روی نیمکت هدایت این تیم می نشیند. این مربی ۴۸ ساله پیش از آن در تیم های زیر ۱۵ و ۱۶ ساله های کشورش حضور داشت. او در جوانی در "ماریبور" توپ می زد.

- ستاره

روبرت کورن، هافبک و کاپیتان تیم که در وست برومویچ بازی می کند، همراه با میلیوویه نوواکوویچ از کلن و سمیر هندانویچ سنگربان اودینزه. این سه ارکان تیمی هستند که روح تیمی در آن موج می زند.

- پیش بینی

تیمی از ناشناخته ها؛ هر چند روسیه را در پلی آف از کار انداخت. پس هشدار برای رقیبانش. شاید نخستین برد در جام جهانی همین دوره رخ بدهد اما فراتر از مکان سوم گروه را سخت بشود باور کرد.