چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
نیکولا تسلا
نیکولا تسلا در سال ۱۸۵۶ در Austria _ Hvngary متولد شد و در سال ۱۸۸۴ به عنوان یک فیزیکدان به U.S مهاجرت کرد. او پیشگام تولید، انتقال و استفاده از جریان الکتریکی متناوب (AC) شد، که میتواند در مقایسه با جریان مستقیم، در فواصل بسیار بزرگتری منتقل شود. Tesla وسیلهای برای القاء جریان الکتریکی در یک قطعه آهن (یک چرخان) اختراع کرد که بین دو سیمپیچ الکتریکی شده میچرخید. این قطعه چرخان مغناطیسی، وقتی با استفاده از نوعی انرژی مکانیکی مانند بخار یا قوه محرکه مولد برق شروع به چرخش میکند، جریان AC تولید میکند. وقتی جریان تولید شد به کاربر مربوطه میرسد و به یک قطعه چرخان الکتریکی دیگر داده میشود، این قطعه دوم مانند یک موتور القایی AC عمل میکند که انرژی مکانیکی تولید میکند. موتورهای القایی، وسایل خانگی مانند لباسشوییها و خشککنندهها را راه میاندازد. توسعه این قطعات منجر به استفادههای گسترده صنعتی و تولیدی برای الکتریسیته شد.
موتور القایی تنها جزیی از مفهوم کلی Tesla است. در دنبالهای از اختراعات، او یک سیستم جریان متناوب چند فازه، شامل یک ژنراتور، تبدیلکنندهها، طرحبندی انتقال، موتورولامپها را معرفی کرد. این سیستم عناصر اساسی برای تولید و بهرهبرداری الکتریکی را از نیروی منبع به نیروی کاربر فراهم میکند ـ سیستمهای نیروی AC تا امروزه اساساً بدون تغییر باقی ماندهاند.
در ۱۸۸۸ George Westinghouse، صاحب شرکت الکتریکیWestinghouse امتیاز سیستم Tesla را شامل دیناموها، تبدیلکنندهها و موتورها خرید، Westinghouse سیستم جریان متناوب Tesla را برای روشنایی دادن به نمایشگاه جهانی کلمبیاییها در سال ۱۸۹۳ (Worlds Columbia Exposition) در شیکاگو استفاده کرد. سپس در سال ۱۸۹۶، سیستم Tesla در آبشار نیاگارا در اولین دستگاه بزرگ هیدروالکتریکی استفاده شد. سیمپیچ Tesla که در سال ۱۸۹۱ اختراع شد، هنوز در مجموعههای رادیو و تلویزیون، start ماشینها و یک گستره وسیع از تجهیزات الکترونیکی استفاده میشود .
کار Tesla با امواج فرکانس رادیویی اساس رادیوهای امروزی است. او آزمایشهایی دربارهٔ انتقالات بدون سیم نیروی الکتریکی انجام داد و ۱۱۲ امتیاز ثبت اختراع برای قطعات مختلف گرفت، از سرعتسنجها گرفته تا ژنراتورهای الکتریکی بسیار کارا و قدرتمند تا یک توربین بدون تیغه که امروزه هنوز استفاده میشود. او فرضیاتی در رابطه با امکان شناسایی کشتیها با کمک امواج رادیویی دارد (که بعدها تحت عنوان RADAR توسعه یافت) و کار او با لامپهای گازی خاص پایهای برای تولید لامپهای فلورسنت شد.
Tesla رقیب توماس ادیسون در انتهای قرن نوزدهم بود. در واقع او در طی سال ۱۸۹۰ مشهورتر از ادیسون بوده است. اختراع نیروی منبع جریان الکتریکی چند فازه توسط او، شهرت جهانی برای او به دنبال داشت، اما نه خوشبختی. در اوج زندگی او، دایرهٔ دوستانش شامل شاعران و دانشمندان، صنعتگران و سرمایهگزاران بود. نهایتاً Tesla در تنهایی و بیپولی در اتاق یک هتل NewYork در سال ۱۹۴۳ درگذشت. در طی زندگانیاش، Tesla یک میراث حقیقی از اختراعات به جای گذاشت که امروزه هنوز جذاب هستند. بعد از مرگ او، جهان به افتخار او، نام واحد چگالی شار مغناطیسی را Tesla گذاشت.
sciency.blogfa.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست