دوشنبه, ۱۴ خرداد, ۱۴۰۳ / 3 June, 2024
برای عید چه شکلاتی بخریم؟
شکلات، خوراکی پرطرفداری بین کودکان و بزرگسالان است. بیشتر ما هرازگاهی این خوراکی خوشطعم را میخریم، اما تنوع شکلاتها و بستهبندیهای زیبای آنها، شاید ما را به این فکر بیندازد که شکلات خوب چه خصوصیاتی دارد و چطور میتوانیم بهترین نوع آن را شناسایی کنیم. بد نیست قبل از خرید، این ۶ نکته را بخوانید...
هرچه تازهتر، بهتر
حتما به تاریخ تولید و انقضا که پشت بستهبندی درج شده، دقت کنید. شکلاتی بخرید که اندکی از زمان ساخت آن گذشته باشد. یادتان باشد که شکلاتهای تیره، حداکثر تا یک سال، شکلاتهای سفید حداکثر تا ۸ ماه و شکلاتهای شیری حداکثر تا ۶ ماه بعد از تولید، قابلاستفاده هستند.
هرچه خوشبوتر، تازهتر
بیشتر ما با بوی شکلات آشنایی داریم. شکلاتهای نامرغوبی که حاوی مواد افزودنی فراوان و غیرمجاز هستند یا از ترکیبهای بیکیفیت ساختهشدهاند، بوی نامطبوع و ناخوشایندی دارند. همچنین شکلاتی که به مدت طولانی در فضای باز مانده، بوی محیط را به خود جذب و حتی مزه و طعمش تغییر میکند. البته بو کردن شکلات هنگام خرید، شاید کمی دشوار باشد زیرا اغلب شکلاتها داخل بستهبندی هستند و قبل از خرید نمیتوان آنها را امتحان کرد ولی لااقل میتوانید قبل از میل کردن، با این شیوه از مرغوب بودن آنها مطمئن شوید.
هرچه تردتر، مرغوبتر
شکلات را از وسط بشکنید. هنگام شکستن شکلات، باید صدای شکسته شدن را خوب بشنوید. در غیر این صورت، میتوان گفت کهنه یا نامرغوب است. به سطح شکسته شده شکلات توجه کنید، باید دندانههای ظریفی را مشاهده کنید. این شکل ظاهری نشان از کیفیت بالای شکلات دارد.
هرچه خوشمزهتر، مرغوبتر
هدف ما از شناخت شکلات آن است که کالای سالم و بیخطری بخریم و مهمتر از همه از خوردن آن لذت ببریم. شکلات مرغوب باید خوشمزه باشد و وقتی آن را روی زبان قرار میدهیم، بهتدریج ذوب و مزه آن در دهان پخش شود. طعم و مزه مناسب شکلات یکی از اصلیترین اهداف خریداران این محصول پرطرفدار است.
هرچه تیرهتر، سالمتر
شکلاتها در انواع مختلف؛ سفید، شیری، تیره، تلخ و بدون شکر به فروش میرسند. البته مواد افزودنی مانند اسانس نعناع، طعم میوههای مختلف، مغزها شامل گردو، فندق، بادامزمینی، پسته، کشمش، کارامل و... نیزدر ترکیبهای آنها مشاهده میشود اما نکته مهم درصد کاکائوی موجود در شکلاتهاست. بالا بودن میزان کاکائو گرچه باعث تلختر شدن شکلات میشود ولی ارزش تغذیهای محصول نهایی را افزایش میدهد. پس وقتی در حال خرید شکلات هستید، مواد تشکیلدهنده ثبتشده روی بستهبندی آن را بخوانید و حتما به درصد چربی و درصد کاکائوی درج شده روی بستهبندی دقت کنید زیرا هر چقدر کاکائوی موجود در شکلات بیشتر باشد، ارزش تغذیهای آن هم بالاتر خواهدرفت و هر چقدر چربی شکلات بالاتر باشد، احتمال افزایش وزن بعد از خوردن آن بیشتر میشود.
هرچه براقتر، بهتر
هنگام خرید به سطح شکلات نگاه کنید؛ شکلات مرغوب باید سطح براق، صاف و بدون لکی داشته باشد. این موضوع، یکی از ارزیابیهای مهم در تعیین کیفیت شکلات است.
مقایسه ترکیب ۵ شکلات
۱. شکلات شیری: در ترکیب این شکلات، حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد کاکائو (کاکائو و کره کاکائو) و بیش از ۱۲ درصد شیر وجود دارد.
۲. شکلات سفید: برای تهیه این شکلات فقط از چربی دانه کاکائو استفاده میشود.
۳. شکلات تیره: حاوی مقدار بالایی کاکائو است. درصد شیر در شکلات تیره (ساده) صفر یا به میزان بسیار اندک است (کمتر از ۱۲ درصد).
۴. شکلات بدون شکر: این شکلات اصلا طعم و عطر خوبی ندارد و برای خوردن مناسب نیست. حاوی صددرصد کاکائو است و فقط برای پخت انواع شیرینی به کار میرود.
۵. شکلات تلخ: در ساخت شکلات تلخ ۶۰ تا ۸۵ درصد کاکائو بهکار رفته است. علاوه بر این حاوی مقداری کافئین است که در افزایش متابولیسم بدن نقش دارد. همچنین ۵ گرم شکلات تلخ، حدود ۳۰ کیلوکالری انرژی به بدن میرساند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم محمود احمدی نژاد وزارت کشور ایران ستاد انتخابات کشور ریاست جمهوری علی لاریجانی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ شورای نگهبان
آتش سوزی تهران پلیس هواشناسی شهرداری تهران فضای مجازی دستگیری سازمان هواشناسی قتل آموزش و پرورش وزارت بهداشت سرقت
گمرک خودرو آیفون دولت سیزدهم قیمت دلار قیمت طلا بانک مرکزی برق قیمت خودرو ایران خودرو بازار خودرو بازنشستگان
امام خمینی (ره) انقلاب اسلامی تلویزیون سینمای ایران سینما رسانه ملی شعر سریال تئاتر احسان علیخانی کتاب
دانشگاه آزاد اسلامی فناوری دانش بنیان
رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا چین حماس روسیه جو بایدن دونالد ترامپ یمن ترکیه
پرسپولیس فوتبال استقلال رئال مادرید لیگ برتر باشگاه پرسپولیس لیگ برتر ایران لیگ قهرمانان اروپا مس رفسنجان لیگ برتر فوتبال ایران باشگاه استقلال جواد نکونام
همراه اول اپل هوش مصنوعی مریخ فیبر نوری ایلان ماسک ناسا تلگرام
استرس رژیم غذایی گرمازدگی خودکشی سیگار بارداری سازمان غذا و دارو قهوه بیماری قلبی