شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

سهم گوشت و مرغ در رژیم غذایی‌


سهم گوشت و مرغ در رژیم غذایی‌

وقتی صحبت از رژیم غذایی سالم می‌شود، اغلب افراد به فکر حذف کامل گوشت قرمز و مرغ می‌افتند. در حقیقت مردم تصور می‌کنند باید گوشت و مرغ را به طور کامل از برنامه غذایی خود حذف کنند …

وقتی صحبت از رژیم غذایی سالم می‌شود، اغلب افراد به فکر حذف کامل گوشت قرمز و مرغ می‌افتند. در حقیقت مردم تصور می‌کنند باید گوشت و مرغ را به طور کامل از برنامه غذایی خود حذف کنند تا سلامت بمانند، اما خوب است بدانید گوشت و مرغ نه‌تنها خوشمزه است، بلکه خواص فراوانی نیز دارد. بنابراین نباید آنها را به همین راحتی کنار گذاشت.

همیشه باید به خاطر داشته باشیم گوشت قرمز و مرغ، منبع خوبی از پروتئین و دیگر مواد مغذی است، اما در عین حال منبع دریافت چربی‌های ناسالم و کلسترول هم هست. البته متاسفانه، گوشت‌ها و مرغ‌هایی که چربی زیادی دارند، معمولا خوشمزه‌تر هستند. به همین دلیل هم معمولا سرآشپزها برای غذای خود از این نوع گوشت و مرغ استفاده می‌کنند. اما اگر شما هم به این شیوه، غذایی لذیذ آماده می‌کنید، کمی بیشتر دقت داشته باشید؛ با موادی دیگر هم می‌توان طعم غذا را بهبود بخشید و سلامت را حفظ کرد.

درست انتخاب کنید

وقتی می‌خواهید گوشت و مرغ بخرید، حتما حواستان به میزان چربی آن باشد. البته معمولا پیدا کردن گوشت بدون چربی کاری دشوار است، ولی برای سلامت بیشتر خود و اعضای خانواده‌تان ارزش دارد کمی بیشتر به این کار اهمیت دهید.

مثلا در مورد گوشت مرغ، گوشت سینه و البته بدون پوست مرغ بهترین انتخاب خواهد بود. علاوه بر این، زمانی که گوشت‌های بسته‌بندی می‌خرید، به مقدار چربی موجود در آن که روی بسته ذکر شده است نیز توجه داشته باشید.

تهیه غذای سالم با گوشت و مرغ

هنگامی که می‌خواهید گوشت یا مرغ را برای تهیه غذایی خاص آماده کنید، حواستان باشد همه چربی‌های آن را جدا کنید. در ضمن از پوست مرغ هم غافل نباشید و آن را دور بریزید. البته برای سرخ‌کردن و سوخاری‌کردن مرغ می‌توانید بگذارید پوست مرغ باقی بماند، ولی قبل از خوردن حتما آن را جدا کنید و کنار بگذارید.

همچنین بهتر است برای آماده‌کردن غذا، از روش‌هایی همچون کبابی‌کردن، آب‌پزکردن، بخارپزکردن و پختن استفاده کنید. درست است که غذاهای سرخ شده لذیذتر می‌شود، ولی بهتر است برای حفظ سلامت خود و اعضای خانواده کمتر از آنها استفاده کنید.

علاوه بر این هنگامی که می‌خواهید مصرف گوشت را در غذاهای روزانه خود بگنجانید، از غذاهایی مانند سوپ و خورش‌ها استفاده کنید که گوشت در مایعات قرار می‌گیرد. وقتی این غذاها را در یخچال نگهداری کنید و هنگامی که غذا منجمد شود، لایه چربی به سطح آن می‌آید و می‌توانید به راحتی آن را جدا کنید.

Mayoclinic.com ‌‌

مترجم: نیلوفر اسعدی‌بیگی